skincare routine herfst 2016 | Dierproefvrij

 

skincare routine herfst 2016 | Dierproefvrij

 

 skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Reinigen van de huid

Ik kan simpelweg niet meer zonder een micellair water. Er was alleen één probleem, Garnier, het micellair water wat ik al langere tijd gebruikte, is niet vrij van dierproeven. Het micellair water van de HEMA is budget vriendelijk en deze ben ik dan ook sinds kort aan het testen. Hij heeft wel een zoete geur, waar ik niet heel erg blij van wordt omdat mijn huid slecht tegen parfum kan. Tot ik een betere geschikte kandidaat heb gevonden gebruik ik dit 3 in 1 micellair water van de HEMA.

 

Gebruik: Ik gebruikte het micellair water voorheen 2 maal daags, nu alleen om mijn make-up te verwijderen in de avond.

 

skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Reinigen van de huid

Sinds ik kennis heb gemaakt met de konjac spons kan ik eigenlijk niet meer zonder. Waar ik begon met een spons van Sponge Me (verkrijgbaar Ici Paris XL) ben ik sinds een paar weken over gestapt op een nog goedkopere variant die je in Duitslands vind bij de DM. Hij is van Ebelin, gaat 2 tot 3 maanden mee en vind ik eigenlijk stiekem nog fijner dan de Sponge Me spons.

 

Gebruik: Voorheen 1 maal daags in de avond, nu mijn huid erg onrustig is gebruik ik hem 2 maal daags.

 

 skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Toner water

Nadat ik mijn gezicht gereinigd heb is het tijd om mijn huid te gaan verzorgen. Ik ben dol op het Tea Tree Water van LUSH omdat hij een anti-bacteriële werking heeft en heel fris aanvoelt op de huid. Een perfecte basis van mijn verzorging. Ik spray hem op mijn huid en vervolgens verdeel ik het water met deppende bewegingen over mijn gezicht.

 

Gebruik: Twee maal daags na het reinigen van mijn huid

 

skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Huidverzorging – dag

Na het reinigen en voorbereiden is het tijd om een fijne crème aan te brengen. Ik had nooit gedacht dat ik erg enthousiast zou worden van ezelinnenmelk, maar deze crème van Phillippe by Almada heeft mij positief verrast. Hij pakt de fijne lijntjes aan,  bevordert de doorbloeding en herstelt de beschadigde huid.

 

Wanneer ik naar buiten ga breng ik graag de Hypo Sensitive Skin Protection van Dr. van der Hoog erover aan. Zo is mijn gezicht met SPF15 voldoende beschermt tegen de kracht van de herfst zon. Deze creme is een extra toevoeging en geen eventuele vervanger van een dagcrème.

 

Gebruik: Dun aanbrengen na het reinigen van mijn huid.

 

 skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Extra verzorging

Nu de nachten kouder worden steken de eczeem plekjes weer de kop op. Ik vind ze rond mijn ogen, boven mijn oog, op mijn hals en de binnenkant van mijn armen. Super vervelend. Vooral in mijn gezicht wil ik geen zware hormoon crème smeren omdat ze de dunne huid rondom mijn ogen nóg dunner kunnen maken. Gladskin zegt ook niet op dieren te testen en de Eczema cream is een milde manier om mijn eczeem aan te pakken.

 

Gebruik: Zo nodig 3 – 4 maal daags aanbrengen.

 

skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Avond routine – lichaam

Mijn avond routine is niet compleet zonder een heerlijke douche. Ik sluit mijn avonden hier graag af. Het werk ontspannend voor mijn lichaam en geest. Na het douchen gebruik ik momenteel de Remederm van Louis Widmer. Deze crème, die weliswaar semi vloeibaar is, is speciaal ontwikkeld voor de droge, geïrriteerde huid. En zorgt ervoor dat mijn huid goed gehydrateerd en beschermd is tot de volgende douchebeurt.

 

Gebruik: Een maal daags aanbrengen na het douchen.

 

skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Huidverzorging – nacht

In de avond, na het reinigen van mijn huid en het aanbrengen van de Tea Tree Toner breng ik het vaste serum (wordt vloeibaar als het in contact komt met je warme huid), Full of Grace aan. Dit is al meer dan een jaar mijn favoriete product als het op nachtverzorging van de huid aankomt. Hij kalmeert de huid, verminderd irritaties, brengt de vochthuishouding op peil en is rijk aan vitamines. Ook is Full of Grace vrij van conserveringsmiddelen en erg zuinig in gebruik.

 

Gebruik: Haal het serum langs je gezicht en masseer het in met je vingers.

 

skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Huidverzorging – nacht

We zijn nog niet helemaal klaar als het op verzorging van de nacht aankomt. Net voor ik in bed stap breng ik Lemony Flutter aan op mijn lippen, Charity Pot op mijn handen en vervolgens nog wat Lemony Flutter op mijn droge nagelriemen. Zo is mijn nacht routine compleet en kunnen alle producten hun magische werking uitoefenen op mijn huid. Zodat ik met een zachte, goed gehydrateerde huid wakker word.

Gebruik: Beiden voor het slapen gaan zuinig aanbrengen.

 

 skincare routine herfst 2016 dierproefvrij

 

Mijn skincare routine bestaat niet uit vele ingewikkelde stappen en/of hele dure producten. Op deze manier hou je het verzorgen leuk voor jezelf en je huid. Hopelijk heb ik met deze fijne producten snel resultaat en knapt mijn huid op.  Dat is ieder jaar gelukkig weer goedgekomen, het heeft alleen wat extra tijd en liefde nodig. Naast het feit dat voldoende water drinken, gezond eten en genoeg slapen ook invloed heeft. Ook moet ik eerlijk zeggen dat deze producten van Lush de nieuwsgierigheid alleen maar groter heeft gemaakt, en ik wil graag nog meer testen van dit heerlijke merk.

 

Hoe ziet jouw skincare routine er op dit moment uit?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

6 Reacties

 1. 4 oktober 2016 / 18:43

  Wat gebruik je fijne producten. Ik merk de verandering aan mijn huid ook al door het weer

 2. 4 oktober 2016 / 10:16

  Deze Lush producten gebruik ik ook. Tenminste, heb inmiddels een aantal producten opgemaakt, maar full of Grace gebruik ik dagelijks en ik vind ‘m heeerlijk! En de Konjac sponge gebruik ik ook dagelijks, kan niet meer zonder. Mooie producten gebruik je!

  • Linda
   Auteur
   4 oktober 2016 / 11:55

   Ik vind de Konjac sponge écht mijn ontdekking van het jaar 🙂 Het is zo’n typisch product waarvan je denkt, waarom heb ik dit niet veel eerder ontdekt haha

 3. 4 oktober 2016 / 06:22

  Balen dat je de verandering van het weer al merkt.. dat is wat ik zo stom vind aan de wisseling van deze seizoenen. Sowieso een fijne routine, en dit soort tips zijn voor veel andere meiden denk ik erg handig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Postcard from..
Postcard from…

Zonnebloemen markeren het einde van de zomer terwijl de warme dagen langzaam over gaan in lange, koude nachten. Zo nu...

Sluiten