Gladskin Eczema Cream | Voor de atopische huid

Heb jij een atopische huid en steken eczeem uitbraken met enige regelmaat de kop op? Gladskin heeft een hele milde crème op de markt gebracht om de aangedane huid te laten herstellen. Dit doen zij door simpelweg alleen de slechte bacteriën op de huid te doden. Het is een fijn én veilig alternatief op hormoonzalf of de crèmes die je via de huisarts of dermatoloog voorgeschreven krijgt. Mijn nieuwsgierigheid voor de producten van Gladskin is na mijn positieve ervaring met de crème voor de Rosacea huid groter geworden. De afgelopen weken heb ik deze crème dan ook uitvoerig getest.

 

Gladskin Eczema Cream | Voor de atopische huid

 

 
Gladskin eczema cream eczeem creme review lifestyle by linda ervaring

 

Mijn atopische huid

 

Mijn eczeem is erg onvoorspelbaar.  Wanneer mijn weerstand vermindert of de vermoeidheid de kop op steekt, nemen mijn eczeemplekken toe. Ik noem het mijn eczeem omdat ik vanaf mijn geboorte niet beter weet dan dat ik een onzuivere huid met een vergrote aanleg op eczeem heb. Dat noemt men ook weleens een atopische huid.

 

Zeezout is altijd mijn veilige go to ingrediënt als het om natuurlijke bestrijding van de roodheid en pijn gaat. Wie leeft met eczeem weet dat sommige plekjes heel onschuldig kunnen lijken. Die onschuldig ogende plekjes kunnen ongelofelijk veel pijn veroorzaken. Eczeem komt terug op mijn hoofdhuid, in mijn gezicht, hals en op mijn armen. Zichtbare plekken die lastig te verbergen zijn wanneer ze rood en schilferig zijn. Dat is de nare eigenschap van eczeem; je kunt er letterlijk en figuurlijk niet omheen.

 

Via doktersvoorschrift heb ik al heel wat tubes zalf, crèmes en lotions opgemaakt. Ze waren allen effectief omdat ze vooral erg agressief zijn. Vette zalven die dun gesmeerd moeten worden omdat ze hormonen bevatten en de aangetaste huid dunner kunnen maken. Dun smeren en je handen goed wassen is een advies wat mij vaker is gegeven dan mijn ID gevraagd is bij het kopen van wijn.

 

Als klein meisje en stiekem ook iets later, was het soms erg verleidelijk om een keer iets dikker te smeren om de pijn even te laten verdwijnen. En met die ‘grote stappen snel thuis’ mentaliteit is mijn huid door de jaren heen op verschillende plekken ook echt dunner geworden. Dit merk ik met name rond mijn ogen en daar baal ik behoorlijk van. Een milde zalf is daarom zeker voor deze plekken (de rest van je lichaam kan iets meer hebben) meer dan welkom.

 

 
Gladskin eczema cream eczeem creme review lifestyle by linda ervaring

 

Gladskin Eczema Cream ondersteunt jouw huid op een milde wijze

 

Gladskin Eczema Cream biedt een mild alternatief om de roodheid en jeuk te verminderen. Het kalmeert de geïrriteerde en geschilferde huid, voorkomt nieuwe ontstekingen en draagt bij aan een goede bacteriële balans op de huid. Het is namelijk zo dat onze huid zowel goede als slechte bacteriën bevat, het is van groot belang om deze goede bacteriën te behouden.

 

Gladskin pakt alleen de slechte bacteriën aan en richt zich op de bacterie genaamd Staphylococcus aureus. Deze bacterie staat erom bekend dat hij verschillende huidinfecties kan veroorzaken, waar eczeem er duidelijk één van is. Nu de goede bacteriën overblijven, kunnen ze de huid beschermen en gezond houden.

 

Wat ook fijn is, is dat Gladskin niet op dieren test en dat de ingrediënten die gebruikt worden ook dierproefvrij zijn.

 


Gladskin eczema cream eczeem creme review lifestyle by linda ervaring

 

De Gladskin Eczema Cream richt zich op dus op één bacterie (de Staphylococcus aureus) en kan hierdoor ontstekingen voorkomen. Heb jij last van atopisch eczeem? Dan is de kans groot dat deze crème jou kan helpen. Of je last krijgt van atopisch eczeem is vaak genetisch bepaald en je zal er daarom nooit helemaal van genezen. Het kan zomaar opkomen en met de juiste behandeling weer een poos verdwijnen. De Eczema Cream helpt jouw huid hierbij en na vier tot zes weken kan je al een verschil merken. Het is daarom belangrijk dat je deze crème twee tot driemaal daags aanbrengt op de huid en dat je even door blijft smeren als de klachten zijn verdwenen. Je kan er zelfs voor kiezen om te blijven smeren om nieuwe uitbraken te voorkomen.

 

Mijn ervaring heeft geleerd dat sommige plekjes eerst iets verergeren voor ze afnemen in roodheid, pijn en jeuk. Bij andere plekjes ervaarde ik wel vrijwel direct verlichting van de jeuk en pijn. Ieder lichaam en ieder plekje reageert dus weer anders. Mocht je in de tussentijd vragen krijgen, dan kun je hier altijd de klantenservice voor raadplegen.

 


Gladskin eczema cream eczeem creme review lifestyle by linda ervaring

 

De Gladskin Eczema Cream komt in een smalle ronde pomp flacon en komt in verpakkingen met 30 ml, 50 ml en 100 ml. De flacon met pomp werkt fijn en nauwkeurig. Het pompje zorgt ervoor dat het product goed bewaard blijft, omdat het niet in contact komt met jouw huid en de buitenlucht. Het uiterlijk is strak, clean en hierdoor goed te herkennen. Niet heel bijzonder, maar dat verwacht ik eerlijk gezegd ook niet van een dergelijk product.

 

 
Gladskin eczema cream eczeem creme review lifestyle by linda ervaring

 

Tips voor mensen met atopisch eczeem

↠ Zeep kan de eczeem verergeren, vermijd het gebruik van zeep tijdens het douchen op de aangedane plek(ken).
↠ Gebruik een hele milde (hypoallergene) bodylotion of butter om jouw huid zo min mogelijk te irriteren en tóch te ondersteunen.
↠ Producten die alcohol of parfum bevatten, kunnen nadelig uitpakken voor een atopische huid.

 


Gladskin eczema cream eczeem creme review lifestyle by linda ervaring

 

De Eczema Cream is vrij van parfum, parabenen, alcohol en zuren. De Gladskin Eczema cream is hypoallergeen en dermatologisch getest. De crème is wit, heeft geen geur, voelt koel aan (zeker omdat je hem in de koelkast moet bewaren) en voelt aan als een gewone crème.

 

Gladskin eczema cream eczeem creme review lifestyle by linda ervaring

 

De crème laat zich ook gemakkelijk aanbrengen. Wel heeft het even de tijd nodig om goed in te trekken. Let daarom even op met aankleden, zodat je huid de tijd heeft om het product goed op te nemen. Dik aanbrengen is niet nodig.

 


Gladskin eczema cream eczeem creme review lifestyle by linda ervaring

 

Mijn ervaring na een paar maanden

De Gladskin Eczema Cream werkt fijn voor mij en heeft mij de afgelopen weken van zo’n 90% van mijn atopisch eczeem plekken afgeholpen. Ik ben er niet van genezen, omdat atopisch eczeem niet te genezen is. Dit geldt voor plekjes op mijn gezicht, handen, hals en armen.

 

Slechts één plek aan de binnenkant van mijn elleboog reageerde niet goed op deze crème en bleef toenemen in roodheid, jeuk en formaat. Hiervoor ben ik na een paar weken afgewisseld met rust gunnen en smeren toch teruggegaan naar de huisarts en heb ik een categorie 2 crème gekregen. Een categorie 2 crème kan best heftig zijn, maar de plek reageert er gelukkig goed op en verdwijnt nu langzaamaan. De huisarts bevestigde dat het inderdaad een atopisch aangedane huid is en ze is blij dat de overige plekken wel zo goed reageren op Gladskins milde manier van aanpakken.

 

Gladskin Eczeem behandeling Gladskin eczema creme

 

Dit is zo’n typische eczeem plek. Hij is rood, bevat schilfers en kan erg gaan jeuken. Deze foto maakte ik voor ik begon met de Gladskin behandeling.

 

Gladskin Eczeem behandeling Gladskin eczema creme

 

Deze foto laat zien hoe rustig mijn huid nu is. En dat ik eindelijk ongestoord kan doen wat ik leuk vind; het maken van beauty reviews en daar horen uiteraard swatches op mijn onderarm bij!

 

Gladskin Eczeem behandeling Gladskin eczema creme

 

Juist omdat mijn eczeemplekken de neiging hebben om op te spelen als het lichamelijk iets minder gaat, ben ik blij dat ik een nieuw, milder middel gevonden heb om mij van de pijn, jeuk en de lelijke eczeemplekken af te helpen. Het is geen snelle oplossing en het vergt veel discipline met smeren, maar het is een effectieve oplossing. Mijn huid maak ik niet langer dun met een ‘overdosis’ aan hormonen (zeker wanneer je een categorie 2 of 3 crème smeert). Tevens kan ik het kwaad stoppen voordat mijn huid verder onherstelbaar slap en beschadigd wordt.

 

De Eczema Cream van Gladskin is in de webshop van Gladskin verkrijgbaar.
↠ Eczema Cream 30 ml voor €29,50
↠ Eczema Cream 50 ml voor €47,50
↠ Eczema Cream 100 ml voor €63,50

 

Wat gebruik jij voor jouw atopische eczeem plekken?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

5 Reacties

 1. 31 juli 2016 / 21:09

  Wat fijn dat dit zo goed werkt! Leuk artikel! Pssst… kleine tip; je foto’s laden niet allemaal goed.

  • Linda
   Auteur
   31 juli 2016 / 22:04

   Ik zie het inderdaad, heel erg vreemd, ze hebben het wel gewoon gedaan! Zal ze eens opnieuw erin zetten en hopen dat ze het dan wél doen, zoals het hoort hihi (:

 2. 25 juli 2016 / 16:50

  Heb 1x 2 eczeem plekjes gehad en gwn zalf van de huisarts gehad … Dit lijkt me op zich best wel fijn, zal eraan denken als ik er ooit weer wat last van krijg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Genieten met een andere G
Genieten met een andere G

'Vroeger, toen wij nog konden dansen op een concert, ik een penvriendin in Australië had en wij nog buiten speelden...

Sluiten