Mediterraanse invloeden in huis

 

Mediterraanse invloeden in huis

 

 Mediterraanse inrichting tropisch

 

Voeg extra groen toe aan jouw interieur

De basis voor mijn slaap- en woonkamer zijn simpel. Het is over het algemeen heel erg wit, afgewisseld met zachte, warme hout tinten. Iets wat hier heel erg mooi bij past is groen. Fris groen. Ik besloot dan ook eens goed te gaan winkelen bij tuincentra’s, waar ik in een paar weken tijd bij verschillende winkels goed slaagde. Met deze flinke palm en pot ben ik dan ook enorm blij, dit frisse groen geeft mijn woonkamer zoveel meer warmte.

 

Ook kleedjes, dienbladen of schalen met kaarsen erop doen het erg goed in een sfeervol huis. Ook rosé goud is het komende seizoen nog zeer geliefd en deze kaarsen houders van Riverdale passen perfect in dit plaatje. Ook deze geven een leuk effect op de muren als je een kaarsje brandt. Wat weer extra sfeer geeft nu de dagen weer korter worden.

 

Mediterraanse inrichting tropischzomer in huis inrichting tropisch
Mediterraanse inrichting tropischMediterraanse inrichting tropisch
Mediterraanse inrichting tropisch Primark home

 

Het toevoegen van kleur in huis

Ondanks dat ik van een rustig en neutraal interieur houd, mag er geen kleur ontbreken. De rustige tinten dienen echt als een basis waaruit je verder kan gaan bouwen. Het leuke van toevoegen van kleur door middel van accessoires is dat ze makkelijk te vervangen zijn als je toe bent aan een nieuwe kleur. Maar het is vooral ook een hele veilige manier om kleuren toe te voegen, zeker voor mensen die bang zijn om kleuren toe te passen.

 

Om mijn badmeubel en slaapkamer een Mediterraans tintje te geven besloot ik deze leuke gekleurde hand en theedoeken op te hangen. Deze kocht ik trouwens bij de Primark. Ze geven een warm en speels effect. Vooral de kleuren en printjes werken positief op mijn humeur. Terwijl de planten en rieten mandjes tegelijkertijd een tropische twist geven aan het badmeubel, geven de terracotta potten weer een Mediterraanse touch. Ook deze kaarsenhouder geeft een prachtig schouwspel op de muur zodra de avond valt. Deze staat dan ook iedere avond aan.

 

Mediterraanse inrichting tropischMediterraanse inrichting tropischzomer in huis inrichting tropischMediterraanse inrichting tropisch

 

Wie mij een beetje kent weet dat ik dol ben op souvenirs. En dan vooral bruikbare items die mijn huisje extra warmte geven. Deze twee schaaltjes kocht ik bij een knus, lokaal sieraden winkeltje in Santa Eularia, Ibiza. Een perfect souvenir wat ook nog eens een schouwspel aan lichtjes op de muur en het plafond tovert als de zon erop schijnt. Als dit geen zomers gevoel geeft weet ik het ook niet meer.

 

 Mediterraanse inrichting tropisch Sukhi Sukhi.nl vilten bolletjeskleden

 

Vloerkleden en onderzetters

Deze leuke vilten onderzetter is van 100% nieuwe en pure wol gemaakt, wat rechtstreeks uit Nieuw-Zeeland komt. Het is een klein voorbeeld van hoe mooi een groot vilten bolletjeskleed uit Nepal kan zijn. Gemaakt in Kathmandu om precies te zijn. Een uniek item om jouw interieur nóg specialer en sfeervoller te maken.

Kleur en handwerk komen samen op Sukhi.nl. Een site waar jij unieke Beni Ourain (Berber) kleden uit Marokko, Vilten kleden uit India, bolletjeskleden uit Nepal of patchwork vloerkleden uit Turkije kunt kopen. Deze kleden worden in plaatselijke ateliers met vakmensen onder eerlijke omstandigheden gemaakt. En zonder tussenpersoon verkocht op Sukhi.nl, zodat de makers van de kunstwerken een eerlijke prijs zullen ontvangen. Fair Trade. Wat overigens ook erg leuk is, is dat jij op het kaartje en de site precies terug kunt zien wie jouw kleed heeft gemaakt.

Ik vind het zelf altijd fijn om kleine, lokale winkels te steunen. En op deze manier kun je ook verder van huis winkelen, en weet je nog precies wie jij met jouw aankoop steunt. Sukhi.nl sluit dat wat betreft perfect aan bij mijn conscious mind. En ik ben dan ook erg blij met mijn zelf samengestelde onderzetter die ik van hun opgestuurd heb gekregen (die overigens ook gemakkelijk schoon te houden is).

 

Mediterraanse inrichting tropisch Sukhi Sukhi.nl vilten bolletjeskledenMediterraanse inrichting tropisch Sella Molenaar

 

 Fotolijsten en posters

Met posters kun je heel gemakkelijke de tropische sfeer doen opleven. Ik kocht deze onwijs leuke, en oud lijkende fotolijsten bij de Xenos. En hoe goed passen ze bij mijn oude secretaire? Mijn Fashion Week ’16 portret, wat getekend is door Sella Molenaar, verdiende nog een mooi plekje, samen met deze tropische poster. Die ik overigens op Etsy kocht en zelf uitprintte. Zo makkelijk kan het zijn.

 

 Mediterraanse inrichting tropisch Boho Bohemian interieur

 

Van een huis naar een thuis

 

Mijn fijne appartement, wat alles behalve als een studenten kamer of simpel studiootje aanvoelt, krijgt steeds meer vorm. Begin dit jaar knapte ik (uiteraard met hulp van verschillende duizendpoten) deze woonkamer op. Zo verfde ik alle muren wit, legde ik een houten parketvloer en kwam deze prachtige tafel in huis. Nu wordt het langzaam aan écht een thuis. Samen met de gekleurde kussens, accessoires op tafel, de planten met bijpassende potten en de vilten onderzetter (is het jou al opgevallen dat deze in mijn blogkleuren is gemaakt?) komt het langzaam aan tot een geheel.

En dat vind ik hier nou zo leuk aan. Op verschillende plekken items kopen. Zeker als er herinneringen van een bepaalde plaats aan vast zitten. En ik ben heel erg benieuwd of dit herkenbaar is voor jou? Of houd jij er meer van om alles in één keer in te richten en hierbij één stijl aan te houden? Maar dat is tenslotte wat een inrichting nou zo leuk en persoonlijk maakt.

 

Hoe zal je jouw stijl in huis omschrijven?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

10 Reacties

 1. 5 oktober 2016 / 20:59

  Wat woon je super leuk! Echt leuk ingericht! Bij mij is alles vrij simpel, veel wit, plantjes en hout met een beetje vintage .

 2. 5 oktober 2016 / 14:24

  Lekker veel groen in huis, veel natuurlijke elementen (hout en dus die planten) en leuke kleurtjes er bij toevoegen. Jaaa, ik vind het tof! Ik houd zelf erg van één of twee kleuren qua accessoires, en dan lekker clean voor de rest. Oh, en houten meubelen, like it!

 3. 5 oktober 2016 / 12:27

  Volgens mij is jou huisje echt hemels om in de wonen, prachtig!

 4. 5 oktober 2016 / 10:36

  Wat een gaaf artikel weer! Ik houd zeker van wat kleur, ik zou iets met mintgroen of turquoise en roze aanhouden 🙂

 5. 5 oktober 2016 / 10:16

  Heerlijk zoveel groen in huis! En wat meer kleur vind ik ook erg leuk, staat warm en gezellig.

 6. 5 oktober 2016 / 09:53

  Wauw, wat heb je toch een onwijs mooi plekje Linda! Heel fijn met al die groene planten en kleurrijke accessoires.Het bolletjes kleedje vind ik ook te cute! Bij ons is alles vrij wit en steriel hahaha, maar beetje bij beetje voeg ik ook steeds meer kleurrijke accessoires toe!

 7. 5 oktober 2016 / 06:15

  Geen idee hoe ik de stijl van mijn huis zou moeten omschrijven. Ik vind groen in huis leuk, dat heb ik nu overigens veel te weinig dus daar moet verandering in aangebracht gaan worden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
skincare routine herfst 2016 dierproefvrij
skincare routine herfst 2016 | Dierproefvrij

Nu ik ben overgestapt op dierproefvrije cosmetica lijkt het mij wel een goed idee om mijn huidige skincare routine te...

Sluiten