Natuurlijke zonbescherming met minerale filters van De Tuinen

Natuurlijke zonbescherming met minerale filter van De TuinenDe voortuin van de Biesbosch, juli 2023

De zomer is hier en de vakantie staat voor de deur. Dat betekent dat we veel tijd aan het water doorbrengen en stiekem dromen we allemaal van een mooie zongebruinde huid.  Ben je opzoek naar en natuurlijke zonnebrand? Zoek dan niet verder. De Tuinen doet het weer en komt met een hele fijne nieuwe zonnebrand én bruiningsbooster op natuurlijke basis. De minerale filter laat geen witte waas achter (wat veel natuurlijke zonnebrand crèmes wel doen), trekt snel in en zorgt voor een mooie zongebruinde huid. Ik laat je kennismaken met mijn favoriete natuurlijke zonbescherming met minerale filters van De Tuinen.

 

— Natuurlijke zonbescherming met minerale filters —

van De Tuinen

 

Natuurlijke zonbescherming met minerale filter van De Tuinen

De Tuinen Zonnebrand Lotion SPF 30

– De Tuinen Zonnebrand Lotion –

SPF 30 (vegan)

Zonnebrand met minerale filter die geen witte waas achter laat, kan dat? Ik dacht dat het lang zou duren voor er echt een fijne zonnebrand op de markt zou komen die her en der toch geen witte waas achter laat. De ene zonnebrand is ‘iets meer werk’ om deze waas te voorkomen, de zonnebrand van De Tuinen heeft dit van nature niet in zich.

Het witte waas probleem komt omdat zonnebrand simpelweg niet in de huid trekt, maar op de huid blijft liggen om deze tegen schadelijke Uv-A en uv-B stralen te beschermen. Als het in de huid trekt, is de huid simpelweg niet beschermd.

Wat zorgt ervoor dat je huid beschermd is? Dat doet de natuurlijke filter afkomstig van het mineraal zinkoxide (non-nano), dit zorgt ervoor dat de zonnestralen van de huid worden weerkaatst. Zo is jouw kwetsbare huid optimaal beschermd.

Minerale zonbescherming is niet alleen beter voor de zee en de oceaan, maar ook voor jouw (gevoelige) huid. Er zitten geen chemische filters in. Ook het feit dat het niet in de huid trekt zorgt ervoor dat de gevoelige huid minder snel wordt geïrriteerd. Daarnaast hoeft een minerale filter ook minder vaak te worden aangebracht.

De Tuinen Zonnebrand Lotion SPF30 is verkrijgbaar voor €24,99 (150ml)

– Bruiningsbooster Lotion –

De Tuinen

Deze bruiningsbooster is geen vervanger voor de zonnebrand, maar zorgt er op zijn beurt wel voor dat jij minder uurtjes in de volle zon door hoeft te brengen om een mooi bruin kleurtje te krijgen. De vakantie staat voor de deur, en dat bruine kleurtje willen we tenslotte allemaal wel.

Deze bruiningsstimulerende lotion met MelanoBronze bevat acetyltyrosine en een extract van de monnikspeper. Deze twee stoffen zorgen ervoor dat er in de huid meer melanine wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat jouw huid er van nature bruiner uitziet, zonder dat het aan de zon wordt blootgesteld.

Daarnaast bestaat het voor 99% uit ingrediënten met een natuurlijke oorsprong – dat is best indrukwekkend! Verrijkt met sheaboter en zonnebloemolie, die de huid ook nog eens voeden en zacht maken.

De Tuinen Bruiningsbooster Lotion is verkrijgbaar voor €15,99 (150ml). 

Bruiningsbooster Lotion De Tuinen

Natuurlijke zonbescherming met minerale filter van De Tuinen

 

Links op de foto zie je de Bruiningsbooster Lotion, deze is verzorgend en daardoor wat dunner van substantie. Deze laat zich dan ook heel makkelijk aanbrengen, voelt fris aan en trekt vlot in. Rechts zie je de zonnebrand aangebracht, deze is witter en voller van substantie. Gelukkig laat deze zich wel heel makkelijk aanbrengen, zonder een witte waas achter te laten. Mijn huid voelt na het aanbrengen zacht en verzorgd aan.

De nieuwe producten zijn een fijne aanvulling op het huidige assortiment. Enkele producten hiervan vind je terug in dit artikel.

 

Natuurlijke zonbescherming met minerale filter van De Tuinen

Natuurlijke zonbescherming van De Tuinen

De verpakking doet het niet vermoeden dat het om natuurlijke producten gaat. Hij is hip, heeft mooie kleuren en spreekt aan. Dit vind ik zelf een groot pluspunt, waardoor vast meer mensen onbewust een duurzame keuze maken. Natuurlijke zonbescherming is namelijk niet alleen beter voor onze huid, maar ook voor onze planeet. Een groot deel van wat wij opsmeren verdwijnt in natuurlijk wateren en is schadelijk voor de natuur. Het tast met name het koraal aan, en dat heeft het met de klimaatveranderingen al erg zwaar. Daarnaast zijn alle wateren met elkaar verbonden, waardoor het echt een wereldwijd probleem is wat goed aangepakt moet worden. Wat een dagje waterpret al niet aan kan richten.. Gelukkig zit je met deze natuurlijke zonbescherming wel goed.

 

Wat is jouw favoriete zonnebrand?

 

Liefs Linda

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
’tis the damn season | Zomer jurkjes

Voortuin van de Biesbosch, juli 2023 [dropcap]H[/dropcap]ere comes the sun. [insert summer playlist] Alhoewel ik de hele week snakkend op...

Sluiten