Salt Of The Earth Classic – natuurlijk & ongeparfumeerd

Salt of the Earth Natuurlijke deodorant

Zoals ik in mijn eerste blog van dit jaar al aangaf wil ik er naar streven dat 2020 hét jaar van de verandering wordt. Overstappen op een natuurlijke en chemicaliëvrije deodorant is daar zeker een onderdeel van. Salt Of The Earth is de afgelopen jaren echt uitgegroeid als mijn go-to merk als het op natuurlijke deodorant aankomt. Het is namelijk allemaal wel leuk en aardig om het zo natuurlijk mogelijk te houden, maar de producten moeten simpelweg ook functioneren. Want die vieze zweet luchtjes, die wilt niemand.

Eerder reviewde ik al de Salt Of The Earth Roll-on deodorant en de natuurlijke sprays, vandaag stel ik de klassiekers graag aan je voor. De deo waar het allemaal mee begon. Het is de meest gekke deo die ik tegen ben gekomen, de meest simpele, maar zeker ook de meest effectieve deo die er, naar mijn idee, is. De deodoranten van Salt Of The Earth zijn namelijk 100% vrij van chemicalien. Ze zijn vrij van alcohol, aluminium chloorhydraat, parabenen, drijfgassen, triclosan en mineralie oliën.

 

– Salt of the Earth Classic –

natuurlijk & ongeparfumeerd

 

 

Salt of the Earth Classic Stick unscented

Salt of the Earth Classic Stick unscented

– Classic Stick –

unscented

Dit is verreweg de meest bijzondere deodorant die ik ken. In heb begin was ik dan ook erg sceptisch over deze deodorant. Omdat het de ‘flagship’ geurloze deodorant stick van Salt Of The Earth is, hun aller eerste deo, moest er wel een kern van waarheid in zitten. Simpelweg gezegd is het een stick wat uit 100% mineraalzout bestaat. Salt Of The Earth maakt gebruik van potassium alum, een mineraalzout dat in Azië al eeuwenlang gebruikt wordt als natuurlijke deodorant.

Hoe werkt het? voor gebruik maak je de stick nat en wrijf je de stick over de huid van je oksels. Zonder dat je er ook maar iets van merkt, want doorzichtig en geurloos, laat de stick een dun laagje minerale zouten op de huid achter. Dit laagje zorgt ervoor dat er geen nare lichaamsgeuren door toedoen van bacteriën ontstaan. Het zout zorgt er ook voor dat deze deo geschikt is voor de meest overgevoelige huiden. En laat je ook echt langdurig fris voelen.

Of het werkt? Jazeker! Daar kan ik kort en bondig over zijn. Deze natuurlijke deo is mijn Holy Grail geworden. Mijn overgevoelige huid voelt beter aan en ik heb zelfs geen eczeem meer gehad onder mijn armen. Ook kleine irritatie van het scheren zijn snel verdwenen omdat het zout helend werkt. Alleen dan voel ik het hoogstens even prikken en weet ik dat er echt een laagje zout op mijn huid zit. Want de stick zie je amper krimpen en gok dat ik er zeker wel een half jaar mee kan doen. Waard voor je geld krijg je zeker!

De Salt Of The Earth Classic Stick is verkrijgbaar voor €6,99 (90 gram).

Salt of the Earth Natural Spray unscented

– Natural Spray –

unscented

Voor de ‘ik moet mij even heel snel klaarmaken’ dagen wilde ik graag een snelle deo klaar hebben staan, eentje die je tijdens een actieve dag ook snel even een ’touch up’ kan geven. Omdat mijn huid overgevoelig is, en ik graag meerdere producten van deze unscented lijn uit wilde proberen, viel mijn keuze al snel op de Natural Spray.

Ik kan ook hier heel kort en bondig antwoord geven; ik ben fan. De Natural Spray is net als zijn voorganger geurloos. En omdat er naast mineralzout ook aloë vera aan de deodorant toegevoegd is, beschermt het niet alleen tegen lichaamsgeuren maar beschermt het ook de meest gevoelige huid. Aloë vera heeft de eigenschap dat het de huid verzacht en hydrateert, en de gevoelige huid van onze oksels kan altijd wel wat extra zorg en liefde gebruiken.

De aloë vera doet niets af aan de werking van de deodorant, en is in praktijk net zo fijn als de classic. Ben je niet zo’n fan van een stick of spray? Dan heeft Salt Of The Earth ook een Natural Roll-on, die uiteraard ook geen parfum bevat, uitgebracht. Zo is er echt voor ieder wat wilt.

P.s. het plastic wat gebruikt wordt om deze deo’s te maken bestaat veelal uit gerecycled plastic.

De Salt Of The Earth Natural Spray is verkrijgbaar voor €6,99 (100 ml).

Salt of the Earth Natural Spray unscented

Salt of the Earth Natural Spray unscented

 

Tot slot..

Ik weet niet meer waar het was, maar ergens heb ik eens op het internet gelezen dat een deodorant tijd nodig heeft om te werken, en het dus effectiever is om (als je in de avond doucht bijvoorbeeld) na het douchen de deo aan te brengen zodat het goed ingewerkt is voor je lichamelijk actief wordt. Zit iets in dacht ik. En nu breng ik braaf iedere avond na het douchen, en voor de zekerheid ook in de ochtend tijdens het aankleden, een dun laagje aan.

De Salt Of The Earth Classic Stick & Natural Spray zijn o.a. verkrijgbaar bij de Etos, het Kruidvat, de Jumbo, Drogist Plein en  De Online Drogist.

P.s. wil je gaan reizen, dan zijn er van de Classic Stick en de spray ook kleine travel verpakkingen verkrijgbaar. 

 

Welke deodorant gebruik jij graag?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat affiliate links, lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

3 Reacties

  1. 10 januari 2020 / 09:32

    Ik wist niet dat ze al gebruikmaken van gerecycleerd plastic! Hopelijk schakelen ze ooit op 100% gerecycleerd en recycleerbaar over, want hoewel ik zweer bij Salt of the Earth, vind ik die plastic verpakkingen wel erg jammer.

  2. 10 januari 2020 / 08:39

    Wat fijn dat de deodorants van dit merk zo goed bevallen! Ideaal dat er tegenwoordig zulke goede natuurlijke deodorants bestaan!
    Slimme tip op het eind trouwens! Zo had ik er nog nooit over gedacht, maar ik ga nu zeker ook eens proberen of het helpt om mijn deo voortaan de avond van tevoren alvast op te doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
De aarde warmt op en dit kan jij er tegen doen
De aarde warmt op en dit kan jij er tegen doen

Mackay, Queensland - Australië 2015   [dropcap]D[/dropcap]e beelden van de bosbranden in Australië staan bij velen van ons wel op...

Sluiten