Huidverzorging in de winter | Droge, gevoelige & snel geïrriteerde huid

Huidverzorging in de winterNoord-Brabant, maart 2023

Tijdens de gure en donkere wintermaanden is de wind vaak ijzig koud. Dit heeft niet alleen uitwerking op je humeur, – hallo winterdip! – maar juist ook op de huid. Je zal het vast wel herkennen, een droge – trekkerige huid. De winter is niet de beste periode voor je huid. Het is dan ook verstandig om wat extra zeilen bij te zetten als het op huidverzorging aankomt. Overwinteren onder de zon is fijn, maar investeren in een goede huidverzorgingsroutine is toch echt wel een stuk goedkoper. Ik laat je vandaag zien welke producten ik tijdens de winterse dagen graag gebruik voor mijn droge, gevoelige en snel geïrriteerde huid (met vaak Rosacea en Exzeem als gevolg).

 

— Huidverzorging in de winter —

voor de droge, gevoelige & snel geïrriteerde huid

 

Huidverzorging in de winter

 

Beauty Kitchen – to the rescue

Zoals velen met een vochtarme en gevoelige huid wel zullen herkennen, heeft ieder seizoen zo zijn uitdagingen. Dat is bij mij niet anders. Het is steeds weer zoeken naar fijne merken en producten. Beauty Kitchen is al jaren mijn go-to merk als het aankomt op huidverzorging. Naast de duurzame visie van het merk en het feit dat de producten niet op dieren getest worden, helpen ze ook veel ongemakken voorkomen.

Wat extra fijn is; het merk heeft 2 lijnen als het op huidverzorging aankomt;
De Abyssinian Oil lijn – die voor alle huidtypen geschikt is van jong tot oud en de Seahorse Plankton+ lijn, die zich naast hydratatie ook richt op het tegengaan van huidveroudering.

Een keuze is dan ook zo gemaakt.

De lijnen zijn in principe geschikt voor ieder type huid. Maar ook zacht genoeg voor de meest gevoelige huidjes. Verrijkt met de fijnte natuurlijke ingrediënten die bewezen effectief zijn. Vrij van rommel zoals parabenen, minerale olie en synthetische parfum (die de huid al snel irriteert).

 

Huidverzorging in de winter

– Reinigen & preppen –

Abyssinian oil lijn

Nadat ik mijn huid grondig heb gereinigd met de Abyssinian Oil Prime Time Cream Cleanser (die ik tijdens het tandenpoetsen ook even 2 minuten in laat trekken als een masker) is het tijd om de huid een flinke oppepper te geven.

De Hydra Intense Facial Oil geeft de huid een intensieve hydraterende boost, en zorgt er tegelijkertijd voor dat de olie die van nature al aanwezig is op de huid in balans blijft. De olie is licht van substantie, voedend en trekt vlot in, zonder een plakkerige laag achter te laten.

Hydrateren is altijd belangrijk, vooral in de winter wil je zorgen dat het vocht in je huid blijft. Om die nare trekkerig droge huid te voorkomen. Dit veroorzaakt bij mij al vaak een uitbraak van Rosacea of Eczeem. En zoals grootmoeder altijd al zei, voorkomen is écht beter dan genezen.

 

De Abyssinian Oil Prime Time Cream Cleanser is verkrijgbaar voor €16,95 (150 ml).
De Abyssinian Oil Hydra Intense Facial Oil is verkrijgbaar voor €19,95 (30 ml). 

Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Beauty Kitchen Abyssinian Oil
Huidverzorging in de winter

– Seal & Protect –

Nu de huid goed ‘geprept’ is, is het tijd om onze huidverzorgingsroutine af te maken. Hiervoor gebruik ik de Hydra Boost Day Cream van dezelfde lijn. Deze rijke vochtinbrengende crème geeft de huid letterlijk een boost. Hiernaast zorgt het ook dat de huid tot in de diepere lagen gehydrateerd wordt. Hierdoor zorg je ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en langer soepel en glad aanvoelt. Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat deze formule er ook voor zorgt dat de talgproductie geremd wordt, zodat je huid echt een stuk zachter en gezonder wordt.

Extra tip: Voor de nacht breng ik graag een laagje van het Night Halo Potent Sleep Mask aan. Om ervoor te zorgen dat ik niet compleet in een glimmende discobal verander breng ik het aan op de zones die net wat extra hydratatie kan gebruiken. De ene avond is dat alleen de huid rondom te ogen, lippen, de andere dag de t-zone en langs mijn neus. Dit zijn namelijk de plekken waar een droge geïrriteerde huid al snel veranderd in een vurige roze huid met pijnlijke eczeem plekken.

De Abyssinian Oil Hydra Boost Day Cream is verkrijgbaar voor €19,95 (60 ml). 
Het Abyssinian Oil Night Halo Potent Sleep Mask is verkrijgbaar voor €23,95 (60 ml). 

 

Huidverzorging in de winter

Wat kan je nog meer doen om een droge, trekkerige huid te voorkomen?

Of mijn huid er iedere dag perfect uitziet? Nee natuurlijk niet. Helpen deze producten de conditie van mijn huid te verbeteren? Ja dat zeker! Naast het gebruiken van de juiste huidverzorgingsproducten is het ook belangrijk om voldoende rust te pakken, en met name goede nachten te maken. Een goede nachtrust zie je al snel terug in je huid. Vergeet daarnaast ook niet om voldoende water te drinken (ja, ook in de winter is de inname van 2 liter vocht op een dag erg belangrijk) en de douche – hoe verleidelijk ook – niet te warm te zetten. Dit droogt de huid namelijk alleen maar verder uit. Net als roken. Dit vertraagt namelijk de toevoer van zuurstof naar de huid, waardoor het er al sneller grijs en verlept uit gaat zien. Gezond leven loont. Voor de dagen dat je toch wat later naar bed gaat of je stijf staat van de stress, gooi er dan nog eens een maskertje en een smoothie tegenaan. Het gaat tenslotte om de balans.

Wil je de producten van Beauty Kitchen eens proberen? Met de code BKSPRING krijg je 30% korting op je eerstvolgende bestelling bij Beautykitchen. De code is geldig t/m 12 april 2023. 

 

Wat doe jij om je huid fit te houden?

 

Liefs Linda

 

 

De producten in dit artikel: ‘Huidverzorging in de winter’ zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Aveda Nutriplenish Shampoo Deep Moisture
Aveda Nutriplenish | Deep Moisture

Arezzo, maart 2023 [dropcap]I[/dropcap]eder jaargetijde heeft zo zijn uitdagingen als het op de verzorging van je haar aankomt. Of je...

Sluiten