Esse Sunscreen SPF30

Esse Probiotic Skincare sunscreen spf30Noord-Brabant, juni 2022

Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik rustig ben gaan zitten om een mooie review te schrijven. Gelukkig kwam Marije van Based on Nature met een heel leuk idee om samen de nieuwe Esse Sunscreen met SPF30 te testen. Op onze blogs vind je dus twee onafhankelijke reviews die heel leuk omgetoverd zijn tot duo-reviews. Het perfecte moment om mijn toetsenbord weer eens uit te kloppen en mijn blog af te stoffen. Mijn camera zit gelukkig nog aan mijn hand vastgeplakt en het blijft een feestje om mooie foto’s te mogen maken.

Over feestjes gesproken, het is gelukkig weer goed weer en dat betekent dat we allemaal er weer massaal op uit trekken en meer tijd buiten doorbrengen. Het gebruiken van een goede SPF is heel belangrijk. Esse brengt goede huidverzorging en bescherming perfect samen. Tel hier natuurlijke ingrediënten, die je microbioom én onze planeet respecteren bij op en je weet dat je een topper in huis gehaald hebt. Ik kan niet wachten om jullie er meer over te vertellen. Het is lang geleden dat ik zó enthousiast ben geworden over een product.

 

— Sunscreen SPF30 —

Esse Probiotic Skincare

 

Probiotic Skincare sunscreen spf30

Esse Probiotic Skincare sunscreen spf30

 

– Esse –

Esse is een Zuid-Afrikaans salonmerk wat ik al langere tijd in mijn vizier heb, maar er iets van proberen was er nog niet van gekomen. Esse is een merk als geen ander. Sinds 2015 brengen zij producten op de markt verrijkt met levende probiotica, ontwikkelt om ons micribioom in balans te brengen. Microbioom is een fancy woord voor alle levende micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten die je op onze huid terug vindt.

Je kent vast het gezegde wel, dat je bent wat je eet. Jouw darmflora bepaalt grotendeels de conditie van je huid. Zo kunnen bepaalde voedingstoffen een onzuivere huid veroorzaken. Probiotica wordt vaak ingezet om deze huishouding weer in balans te brengen. Dit geldt uiteraard ook voor je huid. Je komt gedurende de dag met veel verschillende factoren in aanraking. Esse helpt je om dit terug in balans te brengen.

Voor de bescherming van de huid tegen zonneschade is er onlangs een natuurlijke Esse Sun Sunscreen uitgebracht.Verrijkt met diezelfde unieke formule die het microbioom van de huid respecteert.

 


 

– Esse Sun Screen SPF30 –

vegan, cruelty free, fair trade & CO2 neutraal

Esse Sun Screen SPF30 is een verzorgende, hoogwaardige zonbeschermingsfluid die speciaal is ontwikkelt voor het gezicht. Het beschermt tegen zowel UVA- en UVB-straling. De UV-filter bestaat uit een fijne gecoate zinkoxyde (zonder nanodeeltjes) waardoor er geen witte waas achterblijft op de huid. De formule bevat anti-oxidanten uit myrothamnus-, rooibos- en olijfbladextract die vrije radicalen die vrijkomen bij blootstelling aan de zon onschadelijk maken. De formule is rijk maar trekt vlot in de huid zonder een vettige laag achter te laten waardoor het ook prima onder je make-up gedragen kan worden.

Extra fijn: de formule is snel afbreekbaar waardoor het coral friendly is.

Esse is daarnaast ethisch verantwoord, vrij van parfum en bevat zeer milde conserveringsmiddelen, waardoor het zeer geschikt is voor de gevoelige huid (yay!). De Sunscreen is voor 99% natuurlijk, waarvan 54% biologisch gecertificeerd is (Ecocert). Kortom, alleen maar goed in een heel chique flesje.

Esse sunscreen spf30

Esse Probiotic Skincare sunscreen spf30

– Sunscreen –

Esse Sunscreen SPF30 in gebruik

De flacon is chique, hierdoor kun je goed zien dat Esse een salonmerk is. En staat dus mooi in iedere badkamer. De flacon heeft een fijne pomp en een dop, hierdoor kun je hem zonder problemen meenenem in je toilettas. Wat extra fijn is, zo ga je goed beschermd op reis.

Het merk zie ik steeds vaker voorbijkomen en mijn interesse werd vooral gewekt omdat veel meiden laaiend enthousiast zijn over de huidverzorgingsproducten. Van jongst af aan heb ik al een hele gevoelige en vochtarme huid, dit gaat samen met veel onzuiverheden. Nu heb ik als tiener veel missers gemaakt op het gebied van huidverzorging (veelal aangeraden bij de drogist of artsen) en hierdoor veel te harde producten gebruikt die mijn huid compleet uit balans hebben gehaald. De laatste jaren merk ik dat natuurlijke en parfumvrije huidverzorging mijn huid langzaam aan weer weet te kalmeren. Wat al heel fijn is.

Nu ik de SPF al enkele weken in gebruik heb kan ik niets anders zeggen dan dat ik ook super enthousiast ben. Mijn huid is goed gevoed en krijgt geen onzuiverheden van deze rijke formule. Sterker nog, mijn huid wordt er zichtbaar rustiger van en er zijn genoeg dagen geweest dat ik niet eens concealer nodig heb gehad om mijn onzuiverheden te camoufleren. Deze Sunscreen maakt mij hongerig naar meer, ik kan niet wachten om meer producten van Esse uit te testen.

Linda's Wholesome Life

Esse sunscreen spf30

 

Tot slot

De Esse Sun Screen met SPF30 is verkrijgbaar voor €44,- (30ml), neem een kijkje op de website van Esse voor de dichtstbijzijnde verkooppunten. Goed nieuws, enkele salons hebben ook een webshop waar je online kunt bestellen. It’s up to you. 

Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen op de blog van Marije, Based on Nature. Haar hart gaat namelijk net zo snel kloppen van natuurlijke cosmetica en een duurzaam leven. Haar blog staat vol mooie merken en handige tips. Zeker een bezoekje waard.

 

Heb jij al kennis gemaakt met Esse?

 

Liefs Linda

 

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
upcycled chanel necklace
Upcycled Chanel Button Necklace

Noord-Brabant, maart 2022 [dropcap]I[/dropcap]tems een tweedeleven geven, dat is waar het bij het upcyclen om gaat. Of het nu om...

Sluiten