Dr. Organic – Redesign & Cosmos Organic gecertificeerd

Dr Organic Cosmos Organic certifiedNoord-Brabant, maart 2023

Vorige week mocht ik, na wat als een eeuwigheid geleden voelde, weer eens afreizen naar Amsterdam. Met op het programma de lancering van de nieuwe verpakkingen van Dr. Organic. Het was een fleurig feestje, wat je wellicht op mijn Instagram voorbij hebt zien komen. De reden voor de nieuwe look is ook een hele mooie, het merk is namelijk eindelijk Cosmos Organic gecertificeerd! Wat niet betekent dat ze hun formule aan hebben gepast, het bevat nu alleen dat labeltje wat uitlegt hoe duurzaam het merk is. Ik laat je de nieuwe verpakkingen zien én ik heb leuk nieuws: er komen namelijk hele fijne (voor ons nieuwe) lijnen naar Nederland!

 

— Dr. Organic —

Nu Cosmos Organic gecertificeerd

 

Dr Organic Cosmos Organic certified

 

Dr. Organic – leer het merk kennen

Even een kleine trip down memory lane om meer over dit mooie merk te weten te komen. Het merk is in 2008 opgericht. Vanaf dag 1 is het merk dierproefvrij, vegetarisch en vegan. Lang voor het fashionable was, om het zo maar even te zeggen.

De producten zijn in Nederland bij Hollan & Barrett verkrijgbaar en hebben een kenmerkend uiterlijk. Zo vind je ze al snel terug in de winkel. Simpel & clean. Zonder al teveel poespas. Wie het merk kent weet dat de lijnen opgedeeld zijn in hoofdingrediënten.

Enkele bekende lijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn: Aloe Vera, Argan, Coconut Oil, Charcoal, Guava, Hemp Oil, Manuka Honey, Rose Otto, Skin Clear, Tea Tree & Vitamin E.

Daar komen in Nederland dit jaar de Dr. Organic Calendula en de Dr. Organic Calendula Baby lijnen bij. Zo hebben ze producten verkrijgbaar van heel jong, tot oud.

 

Dr Organic Cosmos Organic certified

 

 

– De nieuwe verpakkingen –

De nieuwe verpakkingen stappen af van het perfecte plaatje. Je zult zien dat de transparante plastic flessen minder doorzichtig zijn. Is dit een min puntje? Nee, zeker niet! Het tegendeel is zelfs waar. De nieuwe flessen zullen namelijk voor 100% uit gerecycled plastic bestaan. Waarvan een groot gedeelte afkomstig is van kustlijnen. De verpakkingen zullen in makkelijker en in zijn geheel te recyclen zijn. Zo kunnen wij allemaal ons steentje bijdragen.

Daarnaast zullen de verpakkingen nog makkelijker te lezen zijn. Zeg maar dag tegen zoeken naar kleine lettertjes om te zien of iets vegetarisch of vegan is. Op de achterkant vind je duidelijke icoontjes.

Dr Organic Cosmos Organic certified

Dr Organic Cosmos Organic certified

 

 

– Dr. Organic Calendula –

vegan

Met de komst van de Dr. Organic Calendula lijn zijn de gebeden verhoort van iedereen die kamp met een gevoelige en snel geïrriteerde huid. De producten zijn vrij van ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Denk hierbij aan alcohol, parfum en verschillende ingrediënten die er voor zorgen dat een product langer houdbaar is. Enkelen hiervan staan er namelijk om bekend dat deze de gevoelige huid snel kunnen irriteren.

Ik mocht twee producten uit deze Calendula lijn mee naar huis nemen. Deze zal ik de komende periode eens goed gaan testen.

Dr Organic Cosmos Organic certified
Dr Organic Cosmos Organic certified

 

– Huidverzorging voor de hele familie –

Dr. Organic is hard op weg om een bekend familie merk te worden. Ze bieden immers producten aan die unisex zijn en van jong tot oud gebruikt kunnen worden.

Voor de baby huidjes adviseren ze de Calendula Baby lijn te gebruiken. Voor tieners hebben ze de Skin Clear lijn gemaakt. De Charcoal producten (nog niet in Nederland verkrijgbaar) en de Tea Tree producten kunnen de onrustige tiener huidjes ook zeker verdragen.Volwassenen hebben in principe een brede keuze, kijk naar wat je huid nodig heeft en probeer deze lijn eens uit. Mocht je huid iets specifieks nodig hebben, er is vast een lijn die hierop aansluit. De verouderde huid, daar is de Rose Otto lijn voor in het leven geroepen.

De meeste lijnen bestaan uit huidverzorging voor het lichaam en het gezicht, samen met een fijne shampoo en conditioner.

Extra fijn, binnenkort zijn enkele producten van Dr. Organic zelfs bij het Kruidvat verkrijgbaar!

Dr Organic Cosmos Organic certified

Dr Organic Cosmos Organic certified

Een groene stem

Dr. Organic, een merk naar mijn hart. De mensen die voor dit merk werken staan voor een groene verandering. Ze werken allemaal met veel passie aan het merk én de natuur. Zo is alles wat op het event is gebruikt gedoneerd aan een goed doel, e rmocht simpelweg niets weggegooid worden. Daarnaast was het event zoveel mogelijk climaat neutraal. Voor ons bezoek is namelijk per persoon een boom geplant. Dit werkt aanstekelijk, zo stimuleren ze jou ook om je beste beentje voort te zetten. Want met iedere euro die je aan een duurzaam merk besteed, breng je als het ware een stem uit. Een stem om te laten zien dat het anders moet, dat de aarde op raakt, zonder mee te lopen met protesten.

De producten van Dr. Organic zijn ook nog eens een stuk voordeliger dan de meeste duurzame, natuurlijke merken. Een shampoo is verkrijgbaar vanaf €7,99 net als een conditioner. Voor een dag crème is verkrijgbaar vanaf €11,49.

P.s. Daarnaast zijn er regelmatig leuke acties bij Holland & Barrett waardoor de kortingen al snel flink oplopen.  

 

Heb jij Dr. Organic al ontdekt?

 

 

Liefs Linda

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Huidverzorging in de winter
Huidverzorging in de winter | Droge, gevoelige & snel geïrriteerde huid

Noord-Brabant, maart 2023 [dropcap]T[/dropcap]ijdens de gure en donkere wintermaanden is de wind vaak ijzig koud. Dit heeft niet alleen uitwerking...

Sluiten