Salt of the Earth Roll-on deodorant

Na mijn kennismaking met de natuurlijke deodorant van Salt Of The Earth eerder dit jaar wist ik al dat ik niet meer van het natuurlijke pad af wilde stappen. Wij vrouwen vragen namelijk al vrij veel van onze oksels. Strakke kleding schuurt langs onze huid en daarnaast scheren wij ook (bijna) dagelijks onze oksels. Beiden dingen die onze kwetsbare huid flink kunnen irriteren. De huid vol sprayen met chemicaliën lijkt mij daarom niet zo’n strak plan. Ik was dan ook blij verrast om te horen dat Salt Of The Earth haar assortiment uit heeft gebreid met nieuwe natuurlijke roll-ons.

 

Salt of the Earth Roll-ons

 

Salt of the Earth Roll-on deodorant Linda's wholesome life

Salt of the Earth Linda's wholesome life
Salt of the Earth Roll-on deodorant Linda's wholesome life
Salt of the Earth Roll-on deodorant Linda's wholesome life

 

Salt Of The Earth Roll-Ons | Natuurlijke & Effectieve Deo‎

Dit voorjaar bereidde Salt Of The Earth haar assortiment uit met, naast de traditionele spray’s, nu dus ook twee nieuwe roll-ons. De de geurloze unisex Natural Unscented Roll-On en de heerlijk frisse Pure Aura Lavender & Vanilla Roll-On. En unisex is de eerste zeker, je zal namelijk zomaar je vriend kunnen betrappen op het gebruik hiervan. No joke. 

De keuze voor een natuurlijke deodorant wordt op deze manier nog makkelijker gemaakt. Zelf heb ik niet echt een voorkeur voor een spray of een roll-on, maar beiden bieden een goede bescherming tegen ongewenste transpiratiegeurtjes. De deo’s zijn vrij van aluminium chloorhy- draat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. De producten zijn uiteraard niet op dieren getest, zijn zelfs vegan en laten zelfs geen nare vlekken achter op jouw kleding.

 

Het geheim van Salt Of The Earth

De kracht van de deodoranten zijn terug te leiden naar een natuurlijk mineraalzout, potassium alum. In Azië is de werking van dit mineraal eeuwen geleden al ontdekt en nu brengt Salt Of The Earth dit mineraal bij jou thuis. Na het aanbrengen op de oksel wordt er een microscopisch dun laagje van dunne zoutfilmpjes voorkomt dat er onprettige geurtjes ontstaan. Dit zonder de poriën te blokkeren. De bacteriën die een onprettige zweetgeur veroorzaken overleven namelijk niet in een zout milieu. Dat verklaart ook gelijk waarom een duik in de zee altijd zo verfrissend is.

Salt Of The Earth is o.a. verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat, DA en diverse webshops.

 

Salt of the Earth Linda's wholesome lifeSalt of the Earth Roll-on deodorant Linda's wholesome life

 

Pure Aura Lavender & Vanilla Roll-On

Deze Pure Aura Lavender & Vanilla Roll-On geurt niet alleen heerlijk, maar zorgt er ook voor dat jouw oksels gedurende de dag fris en fruitig blijven. Naast het potassium alum bevatten beiden roll-ons namelijk ook Zechstein Magnesiumolie wat voor een quick dry effect zorgt. Daarnaast bevat het o.a. huidverzorgende aloë vera en zo’n 15 andere botanische extracten en essentiële oliën. Waardoor deze deodorant ook zeer geschikt is voor de gevoelige okselhuid. En ik kan het beamen, mijn huid is op deze plek veel rustiger geworden.

De Salt Of The Earth Pure Aura Lavender & Vanilla Roll-On is verkrijgbaar voor € 6,99 (75 ml).

 

Salt of the Earth Roll-on deodorant Linda's wholesome lifeSalt of the Earth Roll-on deodorant Linda's wholesome life

 

Natural Unscented Roll-On

Deze Natural Unscented Roll-On is zowel voor mannen als vrouwen geschikt omdat deze compleet geurloos is. Perfect voor wie allergisch is voor parfum, geschikt voor de gevoelige huid of voor wie vindt dat je gedurende de dag al voldoende geurtjes op je lichaam aanbrengt. Doordat deze roll-on vrij is parfum voel ik mij niet minder fris. En ook deze deodorant zorgt ervoor dat mijn gevoelige huid beschermd en gevoed wordt, en ik vrij blijf van ongewenste geurtjes.

De Salt Of The Earth Natural Unscented Roll-On is verkrijgbaar voor € 6,99 (75 ml).

 

Salt of the Earth Roll-on deodorant Linda's wholesome life

 

Salt of the Earth Roll-on – ervaring

Zoals ik al vertelde wil ik sinds mijn kennismaking met natuurlijke deodorant niet meer terug naar de ‘standaard’ deodoranten. Mijn huid knapt zichtbaar op, is minder vaak geïrriteerd en, het belangrijkste van allemaal, ik voel mij de gehele dag door fris. Als ik in de avond een afspraak heb breng ik de roller nogmaals aan om zeker te zijn dat ik de gehele avond ook fijn blijf ruiken. Zeker in de warme zomermaanden is dat geen overbodige luxe. Daarnaast maakt Salt Of The Earth natuurlijke deodoranten ook hip. De verpakkingen zijn mooi, spreken mij aan en ook travel-proof. Ook de prijs kwaliteit verhouding vind ik top. Een deodorant van Salt Of The Earth gaat daarnaast ook nog eens langer mee dan de standaard deodoranten. Alleen maar lovende woorden voor dit fijne merk.

 

Heb jij weleens een natuurlijke deodorant gebruikt?

 

 

See you next time voetnot

 

 

 

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

18 Reacties

 1. 14 juni 2018 / 10:04

  Ik vind het heel goed dit soort producten, alleen vind ik ze vaak vrij prijzig. Daarnaast heb ik helaas die chemicaliën soms een beetje nodig, want anders ruik ik nog naar zweet. Die lucht gaat dan in mijn kleding zitten, waardoor ik het net zo goed kan weg gooien. Lastig dus! Ik vind de verpakking wel heel mooi.

 2. 14 juni 2018 / 09:39

  Ik gebruik al jaren een deo roll van de tuinen van 100% bergkristal. Natuurlijker kan bijna niet, denk ik 😉 Maar deze lijken mij ook heerlijk!

 3. 14 juni 2018 / 08:45

  Ik gebruik al jaren roll en het zelfde, misschien wordt tijd om wat anders te proberen xxx

 4. 13 juni 2018 / 23:07

  Het liefst heb ik roll on of spray met hand smeren is niet fijn.

 5. 13 juni 2018 / 22:42

  Deze heb ik ook en ik vind ze fijn vooral met de geurtje

 6. 13 juni 2018 / 21:21

  Ik heb wel eens natuurlijk deo gebruikt, maar dan uit een potje dat je moest aanbrengen met de hand. Op een of andere manier vond ik dat toch niet zo hygiënisch. Deze lijkt me een stuk fijner.

 7. 13 juni 2018 / 16:07

  Dit wil ik wel eens proberen. Ik heb een natuurlijke deo, alleen dat is poeder en dat werkt niet altijd even praktisch. Een roll-on is top!

 8. 13 juni 2018 / 15:04

  Hier ook niets dan liefde voor dit geweldige merk! De steen, de sprays, de rollers … allemaal even goed!

 9. 13 juni 2018 / 12:41

  Mooie foto’s inderdaad. Ik heb deze gekocht nav een review dat ik las op me-licious.nl
  Ik heb er geen spijt van. Ik heb inderdaad ook geen last meer van geïrriteerde oksels. Tevens bemerk ik dat ik minder zweet in de ochtend na het opstaan. Voorheen kon ik als een otter zweten. Nu absoluut niet meer.

 10. 13 juni 2018 / 12:00

  Het zout der aarde…alleen om de naam al zou je het gebruiken. Ik gebruik nooit deo..het jeukt me teveel.
  Prachtige foto’s maak jij !

 11. 13 juni 2018 / 09:27

  Prachtige foto’s! Ik ben wel nieuwsgierig geworden. Zag ze laatst liggen bij Kruidvat en de verpakking sprak me gelijk aan!

 12. 13 juni 2018 / 09:24

  goed om te lezen, ik gebruik eigenlijk ook altijd een roller, maar al jaren dezelfde, dus fijn om eens te zien, dat een andere ook prima is. Goed om eens te gaan proberen.

 13. 13 juni 2018 / 08:31

  Ah top, ik ben nog op zoek naar een nieuwe favoriet omdat ik de laatste tijd een beetje naar wordt van mijn spray. Dit klinkt goed, en ik heb nog een cadeaubon van de etos, dus ik denk dat ik deze ga opzoeken!

 14. 13 juni 2018 / 07:56

  Ik begrijp je lovende woorden helemaal, ik ben ook echt fan!

 15. 13 juni 2018 / 07:27

  Zo te horen zijn deze deodorants de lovende woorden meer dan waard. Ik ben inmiddels ook heel enthousiast geworden over dit merk en wil hun deo’s snel een keer gaan testen. Zeker deze rollers spreken me wel aan!

 16. 13 juni 2018 / 06:39

  Ik lees altijd veel goede verhalen over deze deo’s. Ik wist niet dat ze ook rollers hadden van hun deo’s. Ik ben er erg benieuwd naar, ga er binnenkort eens een aanschaffen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Bonn Duitsland Germany
Bonn – Hét bloesem paradijs in Duitsland

[dropcap]E[/dropcap]en keer per jaar verandert Bonn in een waar sprookje. Nog lang voordat de eerste groene blaadjes aan de bomen...

Sluiten