Neutrals for spring | OOTD

Nu de tuin langzaam aan in een fleurig sprookje verandert en de temperaturen stijgen, loop ik het liefst hele dagen op mijn sandaaltjes. De jurkjes kunnen weer uit de kast en mijn benen kunnen eindelijk weer een bruin kleurtje op doen. De prachtige lentedagen, ik geniet er volop van. In de winter besteed ik mijn meeste dagen binnen, en ik ben zo enorm blij dat mijn leven zich weer naar buiten verplaatst. Omringd door natuur, fijne mensen en alle dieren. De lente is ieder jaar weer een groot geschenk. En ik laat je vandaag een van mijn favoriete lente outfits zien.

 

– Neutrals for spring –

Outfit of the Day

 

Dune London Bag vegan neutrals for spring

Dune London Bag vegan neutrals for spring
Dune London Bag vegan neutrals for spring
Dune London Bag vegan neutrals for spring

Dune London Bag vegan neutrals for spring
Dune London Bag vegan neutrals for spring

 

 – Lente outfit –

ik zit lekkerder in mijn vel

Zoals ik net al vertelde voelt de lente ieder jaar weer als een cadeautje. Mijn winter was pittig. En door het gebruik van extra medicatie ben ik ruim 10 kilo aangekomen. Nu zijn er mensen die zeggen dat ik het best kan hebben, dat ik niets te klagen heb. En dat is deels waar hoor. Het probleem was vooral dat ik mijzelf niet meer herkende in mijn spiegelbeeld. En dat de extra kilo’s iedere dag weer bevestigde dat ik het zonder extra medicatie niet red.

Nu deze medicatie is gestopt en alles langzaamaan aan het uitwerken is, de dagen warmer worden en ik hierdoor automatisch wat actiever kan zijn, vliegen deze kilo’s er gelukkig weer vanaf. Ik herken mijzelf weer in mijn spiegelbeeld en stap hierdoor in de ochtend automatisch alweer fijner uit bed.

Naast gezond eten en het drinken van water ben ik ook aan een ‘cleanse’ begonnen, in de hoop dat mijn lichaam goed gereinigd wordt en mijn huid weer egaler wordt. Ik heb namelijk veel last van uitbraken sinds de winter, een teken dat mijn lichaam vol afvalstoffen zitten die zich geen goede weg naar buiten weten te vinden. Het is ‘work in progress‘ en iedere stap voorwaarts is er weer één.

Nu de lente hier is en ik eindelijk weer jurkjes kan dragen voel ik mij ook beter. Vrouwelijker. Het jurkje is van Stradivarius en kocht ik afgelopen winter op Fuerteventura. Hier ben ik namelijk super leuk geslaagd toen ik mijn zoektocht naar nieuwe jurkjes startte. Mijn eigen kleding paste ik niet meer, en ik wilde simpelweg wel kleding dragen waar ik mij goed in voel. Dit jurkje was toen iets aan de krappe kant en past nu heel erg goed. Weer een extra geluksmomentje als je het mij vraagt.

Dune London Bag vegan neutrals for spring

 

– Outfit details –

neutrals for spring

De sandaaltjes die ik draag zijn van Dorothy Perkins. De non-leather items van Dorothy Perkins zijn ook nog eens PETA-Approved, en dat betekent dat een item wat geen leer bevat, ook nog eens vegan is. Dit betekent echter niet dat het gehele merk vegan is, maar wel héél veel vegan opties heeft. Afgelopen herfst kocht ik al vegan muiltjes van dit merk.

Het zijn geen schoenen waar je kilometers op kan lopen, maar voor korte afstanden zijn ze meer dan geschikt. Heb je zelf ook last van hele brede voeten? Dorothy Perkins heeft daar ook een extra lijn voor uitgebracht, waardoor veel items ook in een bredere uitvoering verkrijgbaar zijn.

De tas is van Dune London en zagen jullie al even voorbij komen in mijn lijstje van mijn favoriete vegan tassen. De bruine cognac kleur is dé kleur waar ik steeds weer opnieuw verliefd op word. Ook deze tas is gemaakt van imitatie-leer en is op het eerste gezicht niet van echt te onderscheiden. Dune London is een heel fijn merk voor wie een iets specialere tas wil dan die verkrijgbaar zijn bij de goedkopere winkels, maar toch nog redelijk betaalbaar zijn.

In Londen liet ik mijn oog al op dit merk vallen en kreeg nu de kans om via OTTO één van de pareltjes van Dune London in huis te halen. OTTO heeft ook een fijn overzicht van leer-vrije tassen. En dat vind ik zelf een groot pluspunt. Zo kun je verantwoorder shoppen zonder dat er dierenleed aan te pas is gekomen. En alleen dat al maakt een item zoveel specialer voor mij.

Zelf heb ik een sjaaltje van de H&M Conscious Exclusive lijn van vorig jaar om het handvat gebonden. Dit geeft de tas een luxere uitstraling, en blijft het handvat ook nog eens beter beschermd. Waardoor een tas echt een leven lang mee kan gaan.

Dune London Bag vegan neutrals for spring

Dune London Bag vegan neutrals for spring

 

Neutrals zijn helemaal on-trend

Witte, beige en bruine kleding, ik heb er altijd al een zwak voor gehad. Ik ben dan ook in mijn nopjes nu deze kleuren trends zijn en de winkels vol hangen met deze tinten. Dit betekent dat ik mijn kledingkast met pareltjes aan kan vullen die ik nog jaren kan dragen. Dat is namelijk het voordeel van het dragen wat bij je past versus het dragen van de laatste trends. Hierdoor doe ik ook minder spontane aankopen die een complete miskoop blijken te zijn. En dat lieve mensen, is al zoveel duurzamer.

 

Hoe zal jij jouw stijl omschrijven?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

Pin op Pinterest

 

Dune London Bag vegan spring ootd
Dune London Bag vegan spring ootd

5 Reacties

 1. 30 april 2019 / 09:18

  Wat een géweldige outfit en foto’s. Echt prachtig! Het lijkt me heel vervelend om je niet ”jezelf” te voelen wanneer je in de spiegel kijkt, maar ik vind je er echt prachtig uit zien. Heb je helemaal niets aan, maar ik wilde het toch even zeggen!

 2. 30 april 2019 / 07:24

  Wat staat deze combinatie je geweldig mooi. Goed idee ook om een sjaaltje om het handvat van de tas te knopen. Die tip ga ik onthouden voor mijn eigen tassen. Wat mooi om te horen dat je weer letterlijk wat beter in je vel zit en dat het stoppen met medicatie daarin al direct zo’n merkbaar verschil maakte. Ook al ben je prachtig met en zonder de kilo’s, het belangrijkste is dat je zelf goed in je vel zit <3

 3. 29 april 2019 / 19:19

  On trend of niet, ik HOUD van neutrals <3 En ik vind je ringen ook echt geweldig!

 4. 29 april 2019 / 10:10

  Oh, wat een mooie foto’s! Je sieraden zijn prachtig. En ik snap je helemaal; ik ben ook door mijn medicatie kilo’s aangekomen en ik voel me ook niet mezelf. En ja, anderen kunnen het me ‘goed’ vinden staan, ik vind het zelf niet fijn om mijn eigen lichaam niet meer te hebben. Toevallig schreef ik er ook een stukje op mijn blog over. I feel you! Heel fijn dat jij er weer mee mag stoppen en je jezelf weer vindt. Helaas moest ik er weer mee beginnen :(.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Goede voornemens Linda's Wholesome Life
Goede voornemens – hoe staat het ervoor?

[dropcap]H[/dropcap]i there, this is your wake-up call. Een reality check om te kijken hoe het staat met je goede voornemens....

Sluiten