Mijn meest geliefde vegan tassen

 

– Vegan tassen collectie –

al mijn favorieten op een rijtje

 

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Linda's Wholesome Life lente Magnolia
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

 

– Dune London –

the dinidoting tote bag

 

Laat ik meten maar met de deur in huis vallen en aftrappen met het nieuwste lid van mijn tassen familie; deze elegante tas van Dune Londen. Ik heb het merk al even op het oog en in Londen ook veel voorbij zien komen. Het zijn mooie tassen die ook redelijk betaalbaar zijn. Maar wat ik niet wist is dat het gros van de tassen ook nog eens van hoogwaardig imitatie leer is gemaakt en hierdoor wél ineens binnen mijn doelgroep viel.

De cognac bruine kleur (ook wel ’tan’ genoemd) is precies wat ik zo mooi vind. Of het nu schoenen, een riem of tassen zijn – deze bruine kleur is tijdloos. En heb ik simpelweg altijd al mooi gevonden. Ik ben geen liefhebber van zwart, bruin is voor mij echt the new black. De tas heeft een ’top handle’ en hier heb ik een Conscious Exclusive sjaaltje omheen gedaan om de tas nóg net iets chiquer te maken. De tas heeft overigens ook een lang hengsel waardoor je hem ook makkelijk over je schouder kunt dragen.

Dune London prijscategorie: tassen tot ongeveer €100,00.

 

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

 

– OYSHO –

 

Deze dromerige tas heeft wat mij betreft de ultieme boho- & beachy vibes. Ik kocht hem afgelopen zomer in het winkelcentrum van Ponta Delgada (de hoofdstad van Saoõ Miguel – De Azoren). Het merk is OYSHO en alhoewel het merk zich vooral op lingerie en badkleding spitst, hebben ze ook hele fijne accessoires.

De tas is van raffia gemaakt. Dit zijn dunne repen blad van de raphiapalm, deze palm komt veelal voor in Madagaskar en Afrika. De tas is erg licht van gewicht en daarom een ideale tas die ik ook op reis graag mee neem. Zeker omdat ik nogal snel geneigd ben om mijn tassen té vol te stoppen (in het kader van je kunt maar beter goed voorbereid op stap gaan) is dit een ideale tas die mijn goed na laat denken over wat ik mee wil nemen.

Afgelopen zomer heb ik deze tas dan ook vaak én met veel liefde gedragen. En ik ben zo blij dat de zomer weer voor de deur staat en deze tas weer wat vaker mee uit kan.

OYSHO tassen prijscategorie: tassen tot €50,00. 

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

 

– Naturel Shopper –

Zara

 

Deze witte shopper kocht ik afgelopen winter toen ik de zon even opzocht op de Canarische eilanden. Tijdens mijn reizen en vakanties koop ik graag blijvende souvenirs, tassen zijn daar een groot onderdeel van. Deze shopper is gemaakt van Polyuretaan en de natuurlijke elementen zijn gemaakt van papier. Iets wat deze tas naar mijn idee bijzonder én uniek maakt.

Ik vind het heel erg leuk dat ook grote modeketens mee gaan met de natuurlijke trends. Dit wilt niet zeggen dat de tassen ook allemaal voor eerlijke lonen of onder eerlijke omstandigheden zijn gemaakt. Maar wat ik wel fijn vind is dat er op deze manier meer leer vrije tassen op de markt komen die trendy zijn, en zeer geschikt zijn voor wie het niet ziet zitten om hele grote bedragen uit te geven aan tassen.

Zara prijscategorie: veel mooie tassen onder de €100,00

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

 

– Cherie Net Tote Bag –

Mango

 

Naar mijn idee was deze Net Tote Bag van Mango één van de ‘it’ bags van 2018. De net trend is groot en daar spelen meerdere modehuizen slim op in. De tas is gemaakt van imitatieleer, katoen en  linnen. En toen ik deze tas voor het eerst op een foto zag was ik op slag verliefd. Net als half Nederland. Ik stond op het punt om mijn perstrip naar Hamburg te maken en het lukte maar niet om deze trendy bag in mijn winkelmandje te gooien.

Gelukkig heeft Hamburg ook een Mango en daar scoorde ik het aller laatste tasje. Happy me! Deze tas is ook een hele goede koop geweest. Ondanks dat ik hem heel vaak heb gebruikt is de tas heel mooi in vorm gebleven. Ook de kleur blijft mooi. En dat wilt toch wel iets zeggen over imitatieleer en hoe goed de kwaliteit hiervan is.

Mango prijscategorie: mooie tassen onder €80,00.

 

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

 

– Matt & Nat Drew –

Vintage Collection

 

Na alle bruine tassen en tassen met natuurlijke tinten werd het tijd voor ‘a pop of colour’. Deze Drew van Matt & Nat is gemaakt van hoogwaardig imitatie leer en heeft een hele mooie warme bordeaux rode kleur. Een perfecte herfst of winter tas als je het mij vraagt. Dan komen rood tinten naar mijn idee toch altijd wel het beste naar voren.

De tassen zijn onder eerlijke omstandigheden gemaakt, natuurlijk gekleurd, er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen (PU i.p.v. PVC bijvoorbeeld) én de binnenkant bestaat ook nog eens uit gerecyclede petflessen. Hiervoor gebruiken ze ongeveer 21 plastic flessen per tas. Hoe tof is dat?

De Vintage Collection staat bekend om de tijdloze modellen en dat is wat mij hier ook zo aantrekt. Hierdoor weet ik zeker dat het een tas is waar ik écht jaar in, jaar uit plezier van zal gaan hebben. En dat maakt een tas simpelweg nóg duurzamer.

Matt & Nat prijscategorie: prachtige tassen tot €250,00.

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

 

– Falabella mini tote –

a Stella McCartney Dream

 

Afgelopen winter tikte ik de 30 aan en ik besloot mijzelf eens op iets moois te trakteren. Zeker omdat ik wilde dat het iets blijvend zal zijn, ben ik voor een prachtige tas van Stella McCartney gegaan. De tassen van Stella zijn (tot nu toe) de enige vegan designer tassen (Givenchy heeft ook een vegan tas, maar is geen vegan of vegetarisch merk) en deze tassen zijn toch eigenlijk wel de ‘holy grail’ van de vegan tassen.

Deze tassen komen dan ook in een heel andere prijs categorie, maar dan heb je ook iets bijzonders in huis. De tassen zijn gemaakt van hoogwaardig imitatieleer wat ook op een natuurlijke manier geverfd is, gemaakt met de nieuwste en meest duurzame technieken én ook nog eens onder eerlijke omstandigheden gemaakt. Het is een hele mond vol, maar dat maakt deze lijn van Stella ook zo bijzonder. Zij doet het denkwerk voor je, zodat wij er alleen maar van hoeven te genieten.

Onderlaatst plaatste ik dit artikel met meer details van de tas.

Stella McCartney prijscategorie: €240,00 – €2000,00.

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

 

– Clue Bag –

 

Deze Clue bag, die ik overigens ook op vakantie op Fuerteventura kocht is één van mijn aankomende favorieten van dit jaar. De warme bruine tint en de ‘bucket’ vorm maken de tas een echt plaatje om te zien. De tas heeft een top handle en een langer hengsel waardoor je hem op verschillende manieren kunt dragen. Zelf draag ik hem graag als ’top handle bag’ en deze hendel heb ik ook met een Conscious Exclusive sjaal versierd. Hierdoor krijgt de tas een luxere uitstraling.

Deze tas nam ik dan ook graag mee naar Londen, waar ik hem ook meenam naar diverse warenhuizen. Ik merkte al dat de tas aardig wat aandacht trok. Zelf was ik bang dat mensen van een kilometer afstand konden zien dat het een nep-leren tas was, zeker omdat het een echt koopje was. Tot iemand mij aan sprak en diegene dacht dat het een échte leren tas van Chloé was. Dit was deels een compliment, zeker. En leuk om te horen. Zeker omdat het eigenlijk een tas van twee tientjes is die ik dus op Fuerteventura in een dochter winkel van Fund Grube: Walk! by Fund Grube.

Clue tas: prijs €20,00.

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

 

 Waar let jij op als jij een tas koop?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

Pin op Pinterest

 

Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life
Vegan tassen collectie Linda's Wholesome Life

8 Reacties

 1. 22 april 2019 / 12:03

  Oh wauw! Wat een prachtige tassen (en foto’s) ik ben ook echt weer een nieuwe tas nodig maar kan geen mooie vinden momenteel. En als ik eindelijk een mooie zie is hij heel prijzig. Ik let op niet veel bij een tas alleen wel op de prijs haha!

 2. 21 april 2019 / 15:49

  Ben dol op tassen, deze post kan me dus zéker bekoren. 🙂 Van Dune heb ik al veel goeds gehoord (en moois gezien).

 3. 21 april 2019 / 12:50

  Wat een gave tassen. Ik ben er eigenlijk niet zoveel mee bezig of het vegan is of niet. Maar als ik een mooie tas vind die ook vegan is, is het mooi meegnomen

 4. 21 april 2019 / 12:22

  Ik houd ook erg van tassen! Er gaat niets boven het gevoel van een mooie nieuwe tas, en ik vind het ook altijd erg leuk om dan de inhoud uit de oude tas naar de nieuwe te verhuizen : )

 5. Frederique
  18 april 2019 / 20:54

  Ze zijn stuk voor stuk mooi maar ik zou zelf voor die 2e van OYSHO gaan. Helemaal mijn ding!

 6. 18 april 2019 / 09:09

  Looove Matt & Nat! Ik heb de MINKA in het zwart en de VERA SM-portefeuille in die prachtige bordeauxrode kleur. ♥

 7. 17 april 2019 / 13:35

  Jeeetje, wat is er toch veel moois te krijgen <3 Het is dat ik als minimalist maar één handtas (en enkele staptasjes) heb haha.. Heel blij met mijn Matt & Nat tas <3

 8. 17 april 2019 / 07:51

  Wauw, deze tassen! Wat een prachtige pareltjes zitten erbij! Vooral de tas met het “netje” eromheen vind ik werkelijk schitterend. Ik kan me voorstellen dat je met deze aanwinsten stuk voor stuk heel gelukkig bent. Dat laat maar weer zien hoeveel moois er tegenwoordig te koop is waar geen dood dier aan te pas komt. Gelukkig! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
hoe is het om vegan te eten
Hoe ik veranderde in een planteneter | 2 jaar vegan

[dropcap]G[/dropcap]isteren 'popte' er een herinnering op in mijn telefoon, vanaf vandaag eet ik namelijk alweer 2 jaar veganistisch en suikervrij....

Sluiten