Goede voornemens – hoe staat het ervoor?

Hi there, this is your wake-up call. Een reality check om te kijken hoe het staat met je goede voornemens. Of was je ze alweer vergeten? Dat kan ik mij goed voorstellen. Lange termijn doelen kunnen namelijk lastiger zijn dan korte termijn doelen. En dat geeft helemaal niets. Vandaag wil ik ze graag weer even afstoffen en een nieuw leven inblazen, want voor je het weet zitten we alweer op de helft van 2019!

 

– Goede voornemens –

hoe staat het ervoor?

 

Goede voornemens Linda's Wholesome Life

 

Mei is om de hoek en dat betekent dat we slechts nog enkele weken hebben tot het alweer zomer is. Hoog tijd om even te pijlen hoe het met onze goede voornemens staat. Wilde je namelijk meer gaan sporten? Meer gaan reizen? Gezonder gaan eten? Meer tijd voor jezelf vrijmaken of een bepaalde cursus doen? Het zijn slechts enkele punten die misschien op 1 januari wel op jouw rijtje stonden. En nadat alle feestdagen voorbij zijn en we allemaal al vrij snel weer vastgeroest zitten in de dagelijkse sleur, lijkt het mij een goed plan om eens even terug te blikken op die goede voornemens voor het nieuwe jaar.

 

Goede voornemens Linda's Wholesome Life
Goede voornemens Linda's Wholesome Life
Goede voornemens Linda's Wholesome Life

Goede voornemens Linda's Wholesome Life

Goede voornemens Linda's Wholesome Life

 

– Met de billen bloot –

hoe staat het met mijn goede doelen?

Zelf moet ik je bekennen dat ik veel van mijn goede voornemens ieder jaar weer meeneem en iets wat upgrade. Het einde van het kalenderjaar is namelijk een goed punt om even terug te blikken op het jaar. Wat er is gebeurd, wat je hebt geleerd en wat je eventueel zal willen verbeteren.

Enkele punten op mijn lijstje zijn het draaiend houden van Linda’s Wholesome Life en alle bijbehorende social media kanalen. Ik zal graag een groei zien in bezoekers én in mijn content. Zo wil ik mijzelf uit blijven dagen als het op het maken van foto’s en content aankomt. Ik wil simpelweg geen voorspelbare ‘girl next door’ blogger zijn, maar het liefst een originele niche hebben.

En in deze niche voel ik mij goed, als een vis in het water. Mijn blog heeft een licht groen tintje en van daaruit zijn er hele mooie opdrachten voortgekomen. Dat is niet alleen leuk voor jullie om te lezen, maar het is voor mij ook fijn dat ik inkomsten uit mijn blog haal. Zo snijdt het mes een beetje aan twee kanten.

Wat ik bijvoorbeeld wel graag zal willen zien is dat er weer een goed blog ritme komt. Het iets wat ontbreken hiervan heeft alles met mijn gezondheid te maken, maar het blijft voor mij wel een aandachtspunt. Net als het werken aan mijn gezondheid, het upgraden van mijn duurzame kledingkast, het steeds vaker gebruik maken van vegan cosmetica (dierproefvrij zijn ze al) en het switchen naar een vegetarische en vegan kledingkast.

Wat leuke feitjes:
Linda’s Wholesome Life heeft nu gemiddeld 13.000 unieke bezoekers per maand, 2910 volgers op Instagram, 600 likes op Facebook en 2,1 miljoen maandelijkse bezoekers op Pinterest.

Goede voornemens Linda's Wholesome Life

 

– Goede voornemens –

hoe staat het ervoor?

Ik ben vooral heel erg benieuwd hoe het met jouw goede voornemens gaat, of doe je daar juist niet aan? Wat ik je vooral wel mee wil geven is dat het beste moment om een verandering door te voeren hét moment is als je daaraan toe bent. Ben je een piekeraar en treuzel je heel erg? Dan is het misschien handig om de knoop spontaan door te hakken en gelijk te beginnen.

 

Aan jezelf werken en jezelf blijven ontwikkelen is namelijk erg belangrijk. Je hebt immers maar één lichaam en maar één leven. Een perfect moment is er misschien nooit, maar een goed moment vinden om iets voor jou te doen.. tsja.. dan komt het gezegde ‘liever vandaag dan morgen’ misschien wel goed tot zijn recht.

Wil je bijvoorbeeld meer gaan sporten (en voor de fanatieke body positivity groep: dit heeft niets met afvallen te maken) en lukt het je niet om alleen te gaan? Probeer dan een sportmaatje voor jezelf te zoeken, of geef je eens op voor een groepsles. Samen werken aan een doel is namelijk veel leuker dan alleen.

En hoe staat het met de mensen die als doel hadden om meer te ontspannen, meer in het moment te leven of meer boeken te lezen? Heb jij jezelf de tijd al gegeven om je hiertoe te zetten? Of is het na een paar weken oefenen een heel nieuw ritme geworden waar jij je simpelweg veel beter bij voelt? Laat het mij dan zeker weten in de comments, het is namelijk zoveel leuker als we elkaar kunnen helpen en inspireren.

Of had jij voor jezelf het doel gesteld om (net als ik) aan je gezondheid te werken? Misschien wil je wel vaker en wat gezonder gaan koken, vlees iets vaker links laten liggen en je toetje iets vaker laten staan? Of wil je misschien stoppen met roken en lukt het nog niet? Ik kan mij goed voorstellen dat het een stuk lastiger is nu de terrasjes langzaamaan weer vollopen en de gezelligheidsrokers massaal een sigaretje opsteken.

Heb je er al eens aan gedacht om eerst de overstap naar een e-liquid te maken, omdat deze minder schadelijke stoffen bevat? E-sigaretten bevatten namelijk geen kankerverwekkende stoffen als koolmonoxide, teer en stikstofoxide. Dat is wel de moeite waard, vind je niet? Hier kun je e-liquids kopen.

Maar jouw doelen kunnen natuurlijk ook kleiner zijn, of er heel anders uitzien. Het is vooral belangrijk dat het bij jou past én dat het makkelijk haalbaar is. Is jouw doel erg groot? Dan kan het je misschien helpen door een doel in kleine stapjes te verdelen. Een stap positief afsluiten voelt namelijk véél beter dan tegen een groot doel aanhikken.

Goede voornemens Linda's Wholesome Life
Goede voornemens Linda's Wholesome LifeGoede voornemens Linda's Wholesome Life

 

Hoe gaat het met jou?

Vertel mij eens, hoe staat het ervoor met jouw goede voornemens? Of doe je er simpelweg niet aan? Heb je ze bijgesteld of misschien heb je al nieuwe doelen opgesteld? Goede voornemens zijn namelijk niet verplicht, maar persoonlijke ontwikkeling vind ik wel heel erg belangrijk. Het lijkt mij erg leuk als je het wilt delen, om elkaar te inspireren en waar nodig ook te helpen.

 

Hoe staat het er bij jou voor?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

 

Goede voornemens Linda's Wholesome Life
Goede voornemens Linda's Wholesome Life

 

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
White Musk Flora The Body Shop
White Musk Flora – The Body Shop (vegan)

[dropcap]N[/dropcap]u de lente op haar top is en het straatbeeld fleurig gekleurd is lanceert The Body Shop een bijpassend parfum....

Sluiten