De hoogtepunten van mijn reis door Thailand

De iconische krijtrotsen, palmbomen aan het strand, verse kokosnoten, het heerlijke eten, de longtail boats en de prachtige tempels. Wat heeft Thailand niet? Nadat ik vorige week mijn hoogtepunten van mijn trip naar Kuala Lumpur in Maleisië deelde, kunnen mijn highlights van Thailand natuurlijk niet ontbreken. Geniet jij ook nog even mee?

 

De hoogtepunten van mijn reis door Thailand

Krabi Ao Nang ThailandKrabi Ao Nang ThailandKoh Phi Phi Islands Lifestyle by linda

 

De tropische stranden

Ik ga er niet om liegen en je kunt er haast niet omheen, de prachtige bounty achtige stranden in Zuid Thailand. Met uitzichten op de kalkrotsen die meters hoog boven het water uitsteken. Het idee dat zij er al eeuwen staan vind ik bijzonder. De palmbomen, kokosnoten, apen en de longtail boats maken een innerlijke Robinson in je los. Op en top tropical vibes!

Zo bezocht ik o.a. de idyllische Phi Phi Islands en Ao Nang Beach.

 

Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by linda

 

Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha

Bangkok was niet helemaal my cup of tea, maar de prachtige tempels daarentegen absoluut wel. Vooral de Wat Pra tempel heeft indruk op mij gemaakt. Hij is prachtig wijds opgezet, goed onderhouden en binnenin ligt een reusachtige Boeddha, de Wat Pho lying boeddha, de grootste liggende Boeddha. When in Bangkok, moet je hier zeker even aan gaan.

Wil je mijn dag in Bangkok nog eens terugkijken? Zo bezocht ik o.a. de Wat Traimit Temple en de Wat Pho Temple.

 

longtailboat thailandRailay BeachRailay Beach

 

Railay Beach

Railay Beach is een klein stukje heaven on earth. Hier worden dan ook niet voor niets de foto’s voor de covers van reismagazines en de vele postcards geschoten. Railay is een schiereiland wat alleen per (longtail) boot bereikbaar is in de Zuidelijke provincie van Thailand, Krabi. Hier vind je alle typisch Thaise ingrediënten voor een geslaagde trip. Hier ben ik dan ook vast niet voor het laatst geweest.

Nieuwsgierig geworden naar meer? Hier vind je mijn dag op het prachtige schiereiland terug.

 

Koh Phi Phi Islands Lifestyle by lindaKoh Phi Phi Islands Lifestyle by linda

 

Wegdromen op een longtail boat

De gigantische krijtrotsen waren één van de redenen om juíst Krabi te verkiezen boven andere bestemmingen in Thailand. Naast dat Krabi ook qua toerisme een rustigere provincie is. Wanneer ik op vakantie ga zit ik niet op massa toerisme te wachten en in Ao Nang, Krabi kom je dan ook helemaal tot rust. Een stuk varen met een longtail boat en wegdromen bij het adembenemend mooie uitzicht is dan ook absoluut weer een reden om terug te gaan naar deze magische plek.

 


Krabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by linda
Krabi Tiger temple reizen thailand lifestyle by linda

 

De Wat Tham Suea Tiger Cave Temple

De Tiger Cave Temple bezoeken was één van Thomas zijn wensen, en dat hebben wij dan ook gedaan. En om heel eerlijk te zijn heb ik deze plek ook een beetje onderschat. De tempel is prachtig, maar stond in de steigers. Dus besloten wij van het uitzicht te gaan genieten en een begin te maken aan de klim naar boven van 1237 treden. We hebben het lang niet tot boven gered, maar dat was ook niet het doel van de klim. Het gaat namelijk niet alleen om de eindbestemming, het is namelijk de weg ernaartoe die het de moeite waard maakt. De steeds mooier wordende uitzichten op deze stralende dag, (die het overigens nog lastiger maakte) en het feit dat ik met al mijn chronische labeltjes ( ik heb o.a. reuma & M.E.) het tot platform 377 heb gered was zo’n enorme persoonlijke overwinning dat hij zeker in dit rijtje niet mag ontbreken.

Mijn fantastische dagtrip naar o.a. heet water bronnen, de Emerald Pool en de Tiger Cave Temple kun je op je gemak nog eens bekijken.

 

Zoals je wel merkt ben ik dol op Thailand en snap ik het heel erg goed dat mensen terug blijven gaan naar het land van de glimlach. Het land is basic, toegankelijk, mooi, goed betaalbaar en zit vol lieve en vriendelijke mensen. Lachen wij allemaal in Nederland maar wat vaker, net als de Thaise mensen. En Thailand zelf? Het is zeker niet de laatste keer dat ik hier geweest ben.

 

Heeft Thailand indruk op jou gemaakt?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

10 Reacties

 1. 27 november 2015 / 22:07

  Ziet eruit als een prachtige reis! Zelf zou ik nooit zo ver durven reizen mede dankzij mijn angst voor vliegen. Misschien dat ik bijvoorbeeld toch een keer naar Suriname oid wil gaan.

 2. 27 november 2015 / 20:09

  Waaauw Linda, door jouw foto’s zou ik bijna een vliegticket boeken en vanavond nog naar Schiphol gaan. Wat een prachtige foto’s en fijne verhalen. Ik kan me voorstellen dat je hier ontzettend van hebt genoten. Ik ben jaloers op je prachtige avonturen.

 3. 27 november 2015 / 16:53

  Wauw wauw wauw wauw, kan hier alleen maar van dromen

 4. 27 november 2015 / 13:56

  Mijn hemel, wat een jaloersmakende foto’s zeg! Kon er amper naar kijken haha, Prachtig!!

 5. 27 november 2015 / 13:47

  Wat een mooie foto’s allemaal! Ik ben zelf ook in Thailand geweest en vond het echt een topland!

 6. 27 november 2015 / 09:30

  Wat een heerlijke bestemming. Prachtige foto’s!
  XOXO esmee

 7. 27 november 2015 / 08:48

  Ik heb echt ultiem genoten van al je reis artikelen en vlogs Linda! Heel erg leuk om te zien dat je zo hebt genoten samen met je vriend. En Thailand ziet er echt uit als een uniek, mooi en bijzonder land. Een bezoekje aan Thailand stond al op mijn bucketlist, en dankzij jou nu alleen nog maar meer <3

 8. 27 november 2015 / 08:20

  Ik overweeg na mijn afstuderen te gaan, het lijkt me zo ontzettend mooi! Dit is een heel handig artikel, dankjewel 🙂

 9. 27 november 2015 / 07:25

  Oh wauw wat een prachtige foto’s zeg! Adembenemend mooi. Zelf ben ik nog nooit in Thailand geweest, om eerlijk te bekennen durf ik dat niet vanwege al die beestjes

 10. 27 november 2015 / 06:20

  Ik ben nog nooit in Thailand geweest, maar ik snap jouw hoogtepunten helemaal :-)!! Prachtige foto’s weer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
What's on my iphone 6 six plus gold
What’s on my iPhone 6 plus

Hi iedereen! Vandaag geef ik antwoord op de brandende vraag, What's on my iPhone 6 plus? Van sterren zien, tot handige...

Sluiten