Bangkok deel 2 | Wat Pho tempel (de grootste liggende Boeddha) & China Town

Hi iedereen! Het is vrijdag en dat betekend dat ik jullie weer ga voorzien van de nodige tropische kiekjes, Thaise tempels en ween nieuw reis verhaal. Vorige week liet ik jullie mijn vakantie vlog zien van mijn dag in de Thaise stad Bangkok. Vandaag is het tijd voor het tweede foto verslag van deze waanzinnige stad. Ik neem jullie mee naar de Wat Pho, de tempel met de grootste liggende Boeddha, laat ik jullie vluchtig wat van China Town zien en is het aan het einde van de middag voor ons alweer tijd om onze reis naar het zuiden voort te zetten. Kijk je mee?

 Wat Pho tempel (de grootste liggende Boeddha) & China Town

Bangkok deel 1 gemist? Geen nood! Je vindt hem hier terug.
Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaVanuit de Wat Traimit tempel is het tijd om een klein stukje verder de stad in te gaan om naar de Wat Pho te gaan. Een tempel waar ik op internet al zoveel over gelezen had dat ik haast uit elkaar sprong van enthousiasme dat hij in onze tour zit. Een grote liggende Boeddha versierd met bladhout en parelmoer,  dat moest ik zien!
Maar eerst dit typische straatbeeld wat je haast bij ieder stoplicht ziet, ik hou ervan.
Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaDat de koningin een belangrijke plaats heeft in het hart van de Thaise mensen word goed duidelijk als je een stukje gaat rijden. De versieringen met afbeeldingen van de koningin vind je overal en in alle soorten en maten.

Wat Phra Chetuphon Wimonmangkhlaram Ratwonmahawihan

Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaDat de Wat Pho tempel gelegen is in een betoverend mooi hof word je al snel duidelijk als je een voet over de drempel zet. Alles is prachtig onderhouden, schittert in de zon, blinkt alsof het iedere dag gepoetst wordt en daarnaast straalt het tegelijkertijd zoveel rust uit. Overweldigend is het. En het is denk ik dan ook de mooiste tempel die ik in mijn leven heb bezocht. Ook gaan er geruchten dat de Thaise massages hier, voor de enorme restauratie in 1788, zijn oorsprong vind. Net als de het centrum voor scholing in traditionele Thaise medicijnen, wat hier vanaf de jaren 1962 al bevind. Een hele inspirerende plek wat een en al geschiedenis uitademt, en er nog zo hedendaags uit ziet. En overweldigend groot is met zijn 80.000 vierkante meters.
Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaHet Wat Pho-complex bestaat uit gedeelten omringd door muren. De liggende Boeddha en de massageschool liggen in het noordelijke gedeelte en het boeddhistische klooster met woningen en een school bevinden zich in het zuidelijke gedeelte. De grote pilaren die je ziet zijn plaatsen waar as is achter gelaten van mensen, volgens het Boeddhisme worden mensen gecremeerd en deze mooi versierde pilaren dienen als tombes.

Phra Buddhasaiyas 

Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Pho is niet alleen groot, maar ook de grootste en oudste Wat in Bangkok, je vind hier dan ook meer dan duizend Boeddha-vertoningen. De liggende Boeddha; de PhraBuddhasaiyas, is de grootste enkelvoudige Boeddha-vertoning. Het beeld is zesenveertig meter lang en vijftien meter hoog. De tempel lijkt ook compleet om de Boeddha heen gebouwd te zijn, en met alle zuilen (en selfie makende toeristen) maakt het lastig om de Boeddha mooi en in zijn geheel op de foto te zetten. De beste plekjes zijn druk bezet en het is dan ook dringen geblazen voor een foto. Wil je hier rustig eens de tijd nemen voor een foto raad ik zeker aan om vroeg op de dag te gaan. Zo kan je alles ook nog beter op je in laten werken, want alles is zo onwerkelijk en mooi.
Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaOok binnen kreeg ik een jurk aan waardoor mijn benen en armen bedekt werden. Door de hitte, het niet slapen (dit is nog steeds dag 1 van onze reis na het vliegen en 0 uur slaap) en de drukte van de mensen binnen heb ik even rustig tot 100 moeten tellen op de grond in de tempel. Alles werd zwart voor mijn ogen. Deze tempel straalt zoveel rust en warmte uit dat ik gelukkig al snel de kracht vond om door te gaan. En laten we eens eerlijk zijn, het is toch ook een betoverend mooie plek?
Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaHierna was het alweer tijd om onze reis voort te zetten. Maar niet voor ik een foto van opnieuw een iconisch straatbeeld kon maken. De Tuk Tuks, wat zijn ze leuk!
Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaWat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaMet de auto zijn wij door China Town gereden. En alhoewel ik normaal graag even was uitgestapt om even wat meer van de sfeer te proeven, was het wel prima. Ondertussen waren wij al goed moe geworden van de reis, alle indrukken en de drukke, en de meeste niet al te vriendelijke Thaise mensen. Gelukkig komen wij er in Krabi al snel achter dat deze opdringerige mensen vooral alleen in deze stad te vinden zijn. China Town is leuk om even door heen te rijden of te bezoeken. Maar voor wie een Chinese stad heeft bezocht is het denk ik vooral veel herhaling. Ook The Flower Market rijden wij door en ik ben verbaasd van de hoeveelheid verse bloemen die ze verkopen. Het gekke is dat ze ook nog eens binnen 24 uur verkocht worden, ik ben erg benieuwd wat ze met de overgebleven bloemen gaan doen. Ze kunnen ze immers niet allemaal verkopen.
Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaEn doet dit geromantiseerde straatbeeld jou niet aan de laan van de Champs Elysee (Parijs) denken? Mooi is het in ieder geval zeker, en voor Bangkok voelt het ineens als een bijna thuis.
Wat Phra Chetuphon Wat Pho lying boeddha liggende boedha bangkok reizen travel lifestyle by lindaEn voor we het weten zijn we alweer, na een taxi rit van een goed uur, terug op de luchthaven. Wel hebben we nog een stop gemaakt bij een kleermaker die voor mijn vriend, Thomas, een pak gaat maken. Omdat wij er niet zijn om hem op te halen verstuurt hij het pak naar onze kamer in Krabi. Wat fijn dat dat uberhaubt een mogelijkheid is. Direct merken wij dat Thaise mensen harde werkers zijn die er niet op uit zijn om mensen op te lichten. Maar of het pak daadwerkelijk aan gaat komen aan het einde van de week blijft nog even spannend. Je weet het immers nooit.
Moe en dankbaar brengen wij aardig ziek nog wat tijd door op de toiletten voor wij een zoute hap patat naar binnen durven te happen bij de Mac. Door een ontbijtje in het vliegtuig wat niet goed was gevallen heb ik de hele dag niets kunnen eten en drinken. Gelukkig vallen de patatjes wel goed en sterk ik weer wat aan. Moe, met iets vollere buikjes en voldaan stappen wij in het vliegtuig om in een uur tijd naar een zuidelijker puntje op de kaart te vliegen. Inmiddels is bij aankomst de nacht al gevallen en staan wij een uur nadat het vliegtuig de grond raakte, al in onze hotel kamer. De taxi rit duurde slechts 30 minuten die wij beiden knikkebollend hebben doorgebracht. Je kunt je misschien inbeelden dat wij na 36 uur wakker zijn zo blij zijn met onze kamer dat wij na een korte douche als een blok in slaap vallen. Zodat alles nog een grote verassing is als wij wakker worden. Hallo paradijs! Hallo Krabi! Hallo Ao Nang en hallo… regen.
Maar dat lieve mensen, bewaar ik voor volgende week.

Heeft de liggende Boeddha ook zo’n betoverende werking op jou?


Delen:

12 Reacties

 1. 13 september 2015 / 19:55

  Wat een prachtige foto’s weer! Ik kijk al uit naar het volgende deel 🙂

 2. 13 september 2015 / 13:55

  Jeetje, die foto’s zijn al zo indrukwekkend, hoe moet dat in het echt wel niet geweest zijn. Prachtig!

 3. 12 september 2015 / 21:12

  Zo leuk om al die foto’s te zien! Ik ben echt nog nooit in dat continent alleen al geweest – shame on me- maar het lijkt me zo interessant die cultuur verschillen! Bedankt voor het delen!

 4. 12 september 2015 / 13:19

  Ik zag een stuk Thailand en kan het niet laten om even te lezen. Omdat ik een Thaise bent. Ik vind het leuk om te lezen dat je vind dat thaise mensen niet aardig zijn in Bangkok. En dat is leuk om te lezen van een Nederlander.Ik ben benieuwd of je mening zal verandere namate je langer daar bent of toch niet? Mensen in Bangkok zijn wat zakelijker dan op platte land dat is een feit. Maar ik denk dat dat geldt voor iedere hoofdstad. Als het om Thailand gaat heb ik zoveel om over te zeggen.Maar niet hier op je blog natuurlijk. Ik hoop dat jullie heel veel genieten in Thailand. Het land of smile.Waar je krijgt wat je geeft!

  • Linda
   Auteur
   12 september 2015 / 11:20

   Dank je wel <3

 5. 11 september 2015 / 17:13

  wat een toffe foto’s, het ziet er echt heel vet uit

  • Linda
   Auteur
   12 september 2015 / 11:20

   Yes, dat was het zeker!

 6. 11 september 2015 / 09:58

  Wauw, wat lijkt het me geweldig om dit mee te mogen maken. Maar door je prachtige foto’s voelt het alsof ik er al bij ben. Ik ben helemaal onder de indruk en benieuwd naar nog meer 🙂

 7. 11 september 2015 / 08:12

  Wauw, wat mooi!! Ohnee regen, ik ben benieuwd naar je volgende update :-)!

 8. 11 september 2015 / 07:41

  Wauw wauw wauw! Bangkok lijkt me zo’n fantastische plek om naartoe te gaan. Je hebt het echt gaaf weten vast te leggen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
nieuwe lay-out lifestyle by linda
Nieuwe lay-out & update copy cat

Hi iedereen! Je ziet het goed, Lifestyle by Linda is in een nieuw jasje gestoken. Net zoals ik mijn kledingkast, appartement...

Sluiten