Thailand vlog | Warm water bronnen en de Tiger Cave Temple

 

Vakantie vlog | Dag 6

 

Klik hier als je de video niet kunt zien.
En vergeet hem niet op HD te zetten!

 

Het leuke van op eigen houtje reizen is dat je in aanraking komt met allerlei verschillende mensen, afkomstig uit verschillende continenten en mensen van verschillende culturen. Op deze trip zijn wij ook de enige Europeanen en alhoewel niet iedereen open staat voor een praatje (vooral Koreanen zijn erg gesloten) raken wij aan de praat met mensen uit Kuala Lumpur (KL voor de insiders) en Jakarta. Wij leren op een hele andere manier naar Azië kijken. krijgen tips die je niet in een blaadje vind, leren eten als Aziaten en ik overwin mijn vliegen angst. Wanneer je naar Azië op vakantie gaat word je gewaarschuwd voor de vliegen, eten waar vliegen op kunnen landen en standjes langs de weg. Maar wat als je een tour boekt die afwijkt van de toeristen plaatsen en je over geleverd word aan locale standjes en restaurantjes? Met Lee en zijn zoon (de mensen uit KL) hebben wij eten leren proeven en de standjes langs de weg leren waarderen. Waar hun wat durfden te eten, liet ik mij na een kletspraatje overhalen. En ben ik ziek geworden? Zeker niet. Het beste advies kwam nog van Lee zijn zoon; hou je niet van vliegen? Kom dan niet naar Azië, heel Azië zit vol met vliegen. En zo zie ik het nu ook, oordeel ter plekke of jij daar iets wilt en durft te eten, en laat je eens verleiden door locale lekkernijen. Een kleine ananas met zout? Ik heb nooit geweten hóé lekker dat is!

Hot Springs – Nam Tok Rawn

 

Afkoelen is er bij de hete stromen  van de Hot Springs niet bij. Ik vond het heel bijzonder om voor het eerst zulk warm zoet water te voelen, de aangename temperatuur van het water ligt tussen de 35 en 42 graden. Het schijnt daarnaast ook een helende werking te hebben op je huid. Jammer is het wel dat wij niet de enige waren en de locatie ons kleiner uitviel dan verwacht. Maar het voelde zeker aan als een natuurlijke sauna en dat blijft bijzonder.

Je vind de Hot Springs zo’n 70 km van Krabi Town en ligt vlakbij het Khao Phra Bang Khram natuur reservaat.

Hot springs hot stream krabi thailandHot springs hot stream krabi thailandHot springs hot stream krabi thailandHot springs hot stream krabi thailandEn even voor de duidelijkheid, nee, ik ben niet zwanger! hihi.

Hot springs hot stream krabi thailandHot springs hot stream krabi thailandHot springs hot stream krabi thailandHot springs hot stream krabi thailand

Emerald Pool / Crystal Pool – Sa Morakot

 

De Emerald Pool is gevuld met helder groen bronwater dat over stenen langzaam de Crystal Pool in sijpelt. Doordat het water via een bron over de gelige stenen stroomt veranderd de kleur van het heldere blauwe water naar groen. Ik ga jullie het groene water laten zien, dit ligt op zo’n 800 meter van de ingang. Op 1,2 kilometer afstand vind je de blauw water bron waar je ook een kijkje kunt nemen (hier mag je alleen niet in zwemmen). Wij besloten een duik te nemen in het aangenaam warme water van de Emerald Pool nadat wij een prachtige wandeling hadden gemaakt door het natuur reservaat wat bekend staat om zijn unieke aquatische ecosysteem. Hier word je echt helemaal zen en kom je vooral veel Thaise toeristen tegen, en schoolklassen in ons geval. Hoe leuk is dat?

De Emerald pool vind je in het Khao Phra Bang Khram natuur reservaat in de provincie Krabi. 

Emerald pool krabi thailandEmerald pool krabi thailandEmerald pool krabi thailandEmerald pool krabi thailandEmerald pool krabi thailandEmerald pool krabi thailandEmerald pool krabi thailandEmerald pool krabi thailand

Tiger Cave Temple – Wat Tham Sua

De tempel dankt zijn naam niet alleen aan de tijgers die er leven (die er nu denk ik vanwege de renovatie niet waren) maar vooral aan de tijgerpoten die lijken te verschijnen in de stenen van de Cave Temple. Hier vind je overigens vele Buddhas en ook de monniken brengen hier veel tijd door. Monniken kunnen zich hier bekeren en in een jaar tijd bewijzen dat ze kunnen leven als Monnik. Ze leven hier in rust tussen de 300 jaar oude bomen, de  natuurlijke grotten en de tempel. De klim naar ‘The footprint of Boeddha’ is de kers op de taart, maar door de stijle klim en de hoge temperaturen zijn de 1.237 treden ook voor fitte mensen een hele kluif. Wij redde het door het drukke ochtend programma, de korte tijd die wij daar hadden, de hitte en mijn lichamelijk niet zo fantastische conditie ‘slechts’ tot de 377 treden. Een prestatie waar ik zelf enorm trots op ben! En ondanks dat wij niet het ultieme uitzicht vanaf boven hebben gezien (waarmee je zelf uitkijkt tot de Andaman Sea), was het vanaf het 377 treden platform al prachtig!

De Tiger Cave Temple ligt op zo’n 3 kilometer vanaf Krabi Town, vanaf Ao Nang is dat zo’n 30 minuten rijden met de auto. 

Krabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaDe entré van de trappen doet mij erg denken aan de Batu Caves in KL, een Hindu Tempel waar ik heel graag nog eens naartoe wil.

Krabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaDeze foto geeft een goede indruk waarom de trap beklimmen zo intensief is. Rechts zie je de oude trap, en links de nieuwe waarbij de hoeken iets beter begaanbaar zijn gemaakt. Toch blijft hij heel erg zwaar wanner je beiden kanten op gaat, vooral naar beneden duizelt de diepte voor je en moet je het heel erg rustig aan doen.

Krabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by lindaKrabi Tiger cave temple reizen thailand lifestyle by linda

 

Het is weer een prop volle dag met allerlei bijzondere en mooie dingen. Eerlijk gezegd ga je de schoonheid van sommige dingen pas waarderen als je thuis zit en alle beelden eens terug zit te kijken. Vooral door de vermoeidheid wil je bepaalde details weleens vergeten. Daarom ben ik zelf alleen al enorm blij met de vlogs, zo proef je toch weer meer mee van de sfeer dan via foto’s. Ik hoop dat ik jullie weer een kijkje heb kunnen geven in een uniek stukje van zuidelijk Thailand, een plek waar het massa toerisme niet komt. Een plek waar wij weer prachtige herinneringen hebben gemaakt!

 

Is Krabi wat voor jou?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

7 Reacties

 1. 10 oktober 2015 / 20:03

  Ahh, zooo interessant om de vlog te zien! En ook de foto’s zijn prachtig!

 2. 9 oktober 2015 / 20:26

  wat een toffe vlog en wat een toffe foto’s ook echt prachtig ! thailand is ook echt een droom voor mij..

  • Linda
   Auteur
   10 oktober 2015 / 13:14

   Dank je wel! En ik kan het land zeker aanraden om naartoe te gaan : )

 3. 9 oktober 2015 / 20:22

  Leuke vlog! Ik vind je intro erg gaaf! Mooie foto’s heb je ook gemaakt. Krabi lijkt mij wel echt heel mooi! En eigenlijk vind ik het ook wel een voordeel dat daar het massa toerisme nog niet zoveel komt, dat maakt het denk ik toch veel authentieker nog!

 4. 9 oktober 2015 / 19:25

  Wauww, wat geweldig, lijkt me een prachtige ervaring<3

 5. 9 oktober 2015 / 12:13

  Hi Linda,
  Wat een leuke blog met mooie foto’s. Ook de vlog was weer erg leuk om te kijken, ik kijk alweer uit naar het volgende deel volgende week vrijdag.

 6. 8 oktober 2015 / 14:49

  Wat grappig dat altijd iedereen met ‘lange, blanke’ Nederlanders op de foto wil. Toen ik in Maleisië was werden er heel vaak ongevraagd foto’s genomen, zo irritant! Wat heb je weer een leuke vlog gemaakt en prachtige foto’s!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
grey coat op maat gemaakt costum made Thailand Krabi grijs grijze wollen jas lifetsyle by linda OOTD outfit of the day fall winter 2015 2016 aw15 aw16 winter herfst taylor made
The perfect Grey Coat

Hi iedereen! Ik voelde mij een beetje als Carry uit SATC en Claire Underwood uit House of Cards, of misschien wel...

Sluiten