Bangkok Deel 1 | Wat Traimit de tempel met de gouden Boeddha & Vakantie vlog #1

Mijn naam is geen Floortje Dessing, ik presenteer geen cool reis programma op tv, heb niet meegedaan aan Expeditie Robinson en ergens denk ik dat mijn inval stunt bij de Nationale Reis test van BNN mijn enige reis programma ervaring op tv zal zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. De wanderlust is niet uit mijn lijf te pompen en ik zit thuis nog na te stuiteren en genieten van de prachtige reis die ik, met mijn eigen camera, en met vriend lief, naar Thailand heb gemaakt. Vandaag is het na mijn waarbenjij.nu tijd (lang geleden, de reislustige mensen onder ons kennen de site vast wel) tijd voor de aller aller eerste vlog op mijn blog. En staat verslag deel 1 in foto’s online van de hectische stad Bangkok. Heel veel lees en kijkplezier! 

Vakantie Vlog ♡ | Dag 1: De heenreis & tempels in Bangkok bekijken

Ze zeggen dat beelden veel meer zeggen dan woorden en daarom besloot ik vlak voor de vakantie mijzelf op een nieuwe camera te trakteren. Mijn keuze is op de nieuwe compacte Nikon S9900 gevallen met ingebouwde zoom én klapschermpje. Hiermee kan ik ein-de-lijk zien wat ik op de film zet als ik ga vloggen en verdween de denkbeeldige vlog-angst-drempel als sneeuw voor de zon. Ik neem jullie mee naar Schiphol, in het vliegtuig op weg naar Bangkok, het moois wat wij daar hebben gezien om uiteindelijk door te vliegen naar onze uiteindelijke bestemming in Krabi. Met de camera zo bij mij was ik toch wel een beetje mijn eigen innerlijke Floortje Dessing, hihi. Oké voor ik teveel spoil, veel plezier met kijken!

Klik hier als je de video niet kunt zien. En zet je hem op HD voor de beste kwaliteit?

Bangkok in één dag deel 1

Naast de video kan een fotoverslag natuurlijk niet uitblijven. Zal je een herhaling zien van de video? Nee niet echt, ik heb toch geprobeerd diverse dingen in beeld te brengen en de foto’s zullen wat gedetailleerder zijn. Ben je opzoek naar een kort en krachtig reis verslag? Dan kan ik je alvast vertellen dat je dan hier niet aan het juiste adres bent. Ik zal mijzelf niet zijn zonder vele foto’s te plaatsen en te voorzien van de nodige woorden die uiteindelijk wel een samenhangend verhaal zullen vormen.

Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Als wij op Bangkok aankomen is het rond 7 uur in de ochtend. In Nederland is het 2 uur in de nacht en dat betekent dat het lichamelijk aanvoelt als een nachtje doorhalen. Beiden hebben wij in het vliegtuig niet geslapen maar stuiteren wij van enthousiasme. Wij gaan kennis maken met Bangkok, een cadeautje omdat onze transfer naar onze bestemming pas later op de avond is. Op de luchthaven heb ik mij opgefrist, opgemaakt en in een tropische outfit gehesen. De camera’s zijn klaargemaakt en in alle haast vergeet ik een shawl mee in mijn handtas te nemen, waar ik al snel achter zal komen dat dat een van de domste zetten is die ik had kunnen maken. Ook lichamelijk gaat het oké. Ik sla vaker een nacht over maar het verschil met die nachten is dat ik ze dan horizontaal doorbreng en nu al uren niet gelegen heb. De steunkousen gaan uit en maken plaats voor mijn Birkenstocks en een korte broek.

Op de luchthaven besluiten wij een tour te boeken langs de highlights van Bangkok. Ik had thuis nog leuk een artikel gemaakt over ‘wat te doen als je één dag in Bangkok bent‘. De goedkope manier was reizen per trein, maar wij besloten het over een luxe boeg te gooien. Boekte een privé tour inclusief gids en taxi. Zodat wij op een energie zuinige manier de mooiste dingen kunnen zien. En daar beginnen wij, aan onze toffe reis.

Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok is groot en heel divers. Omdat wij rond 9 uur direct aansluiten in de ochtend spits duurt het zo’n 1,5 uur om in het centrum van Bangkok aan te komen. Waar wij een overstap maken naar een nieuw busje met ons gezelschap van de dag. De dame heet Nathalie en kan vooral alleen praten over de pracht en praal van de stad. Een bandje wat zij waarschijnlijk iedere dag, en misschien wel meerdere keren per dag, opdreunt en uitspreekt. Niet geheel onaardig, maar ook niet heel erg persoonlijk. Bangkok is druk, divers qua kleuren en gebouwen, alles straalt armoede uit waar wij komen en het is warm. Heel erg warm. Het moderne gedeelte met alle prachtige en imposante gebouwen en shops wil ik ook nog weleens bezoeken, maar voor nu richtte wij ons vooral op de tempels, de oudheden die het Bangkok tot Bangkok maken.

Wat Traimit | De tempel met de gouden Boeddha

Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel De tempel is een plaatje en zeker een bezoekje waard. Neem als dame wel een sjaal mee (I know, de mijne zit nog in mijn koffer..) om je schouders en knieën te bedekken. Er zijn kleden aanwezig maar hier moet je wel voor betalen (iets waarvan wij later leren in Krabi en Kuala Lumpur dat alleen in Bangkok hier geld mee verdiend wordt). De blauwe lucht met zachte wolken vormt een waar schilderachtig landschap wanneer ik langs de Wat Traimit tempel omhoog kijk.

Alle tempels worden trouwens in Thailand aangegeven met Wat, daar zijn ze gemakkelijk aan te herkennen.

De Wat Traimit is de grootste zittende gouden Boeddha (3 meter hoog en weegt 5,5 ton) en het is inderdaad allemaal goud wat er blinkt. Een indrukwekkend beeld wat in het midden staat van een mooie tempel. Mocht je in de buurt zijn zal ik een bezoekje vroeg op de dag wel aanraden, zo kun je op je gemak kijken en foto’s maken zonder in een mensen massa terecht te komen. Let er wel op dat je entree moet betalen, apart voor een kleed moet betalen en een eventuele gift voor de monniken word ook zeer op prijs gesteld. Al met al vind ik het best een commerciële bedoeling en dat gaat mijn gevoel van geloof, rust en oudheid compleet voorbij. Jammer. Maar de beelden blijven gelukkig mooi en hierdoor is de tempel ook goed onderhouden en schoon.

Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Ik blijf een fascinatie hebben voor tempels, oudheden en het opsnuiven van de cultuur van het desbetreffende land. De vormgeving, het weer, de monniken, de wierook die je overal ruikt en de met ‘nep’ bloemen versierde decoratie maken het een kleurrijk geheel.

Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel En kijk eens hoe modern de monniken van tegenwoordig zijn, ook zij maken volop selfies en foto’s van elkaar. Of zullen dit monniken in opleiding zijn? Mensen die op snuffel stage zijn? Ik heb geen idee, een grappig plaatje is het wel.

Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Ook het contrast tussen de stad en de tempel is groot. Ineens vind je dan ook tussen de semi hoge gebouwen een nette tempel, op een plaats waar je hem helemaal niet verwacht. Al kan je haast niet om de toeristen bussen heen die er geparkeerd staan, maar laten wij dat terzijde houden. Apart en indrukwekkend is het zeker!

Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Buiten vind je een groep gouden Boeddha’s waarbij ook ruimte is om wierook te branden, een kaarsje aan te steken en offers achter te laten.

Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel Wat een mooie eerste tempel om te bezoeken is het toch, deze Wat Traimit. Zeker een bezoekje waard als je in Bangkok bent. Probeer alleen wel vroeg te gaan om de mensen massa voor te zijn, dan zal het commerciële gevoel wat ik bij de tempel had (om een idee te geven, het voelde een beetje aan als een pretpark bezoeken) hopelijk wat minder zijn. Het blijft een indrukwekkend idee dat je hier de grootste gouden Boeddha vind die compleet uit goud bestaat. Wat dat betreft is het een unicum en erg leuk ook dat je eromheen kunt lopen.

Na deze tempel vervolgen wij onze weg naar de grootste liggende Boeddha, de Wat Pho, deze zag je kort in mijn vlog en zal volgende week op mijn blog verschijnen.


 

Bezoek jij ook graag tempels wanneer je op reis bent?

liefslinda2Bloglovin' button


 

Delen:

17 Reacties

 1. 6 september 2015 / 17:44

  Linda wat heb jij prachtige fotos gemaakt! Amazing! En je vlog is zooo tof, echt heel leuk hoe je alles in mekaar hebt gestoken. Thailand staat zeker op m’n bucket list!

  http://www.theycallmetrue.com

  • Linda
   Auteur
   5 september 2015 / 12:21

   Thank yooouuuu! <3

 2. 4 september 2015 / 22:01

  Wat een leuke vlog en het begin is superleuk gedaan! Het fotoverslag is ook geweldig. Die foto van die selfiemakende monniken is wel grappig haha! Ik ben alvast benieuwd naar je volgende reisverslagen 🙂

 3. 4 september 2015 / 15:04

  Wauw wat ben ik jaloers op je reis zeg haha! wat mooi

 4. 4 september 2015 / 14:50

  Wauw, wat een leuke vlog! En die foto’s… Jaloersmakend gaaf! 🙂

  • Linda
   Auteur
   5 september 2015 / 12:22

   Aaaaaaaah dank je wel <3

 5. 4 september 2015 / 10:49

  Wauw wat gaaf! Ik wil er ook nog graag eens na toe

  • Linda
   Auteur
   4 september 2015 / 11:07

   Thank yooouuuuu 🙂 En ja, Thailand is echt een aanrader!

 6. 4 september 2015 / 07:42

  Toen ik in Thailand was, zijn we ook in meerdere tempels geweest. Ik vind het zo mooi om te zien altijd 😀
  Een van onze groep had alleen wel een mier kapot getrapt, maar hem werd vriendelijk verzocht dat niet meer te doen (ze geloven in reïncarnatie) xD

  • Linda
   Auteur
   4 september 2015 / 11:08

   Oh jeetje, dat dat precies in een tempel moet gebeuren zeg! hihi En ze blijven betoverend mooi die tempels <3

 7. 4 september 2015 / 07:14

  Wauw, wat tof om te zien zeg! Bangkok lijkt me echt een bijzondere stad om naar op reis te gaan. Alles is zó totaal anders. De cultuur, godsdienst, het eten… Mooie foto’s heb je gemaakt! (je video heb ik nog niet bekeken 🙂 )

  • Linda
   Auteur
   4 september 2015 / 11:09

   Dank je wel voor het mooie compliment! Thailand is ondanks dat het een totaal andere cultuur is, wel erg toegankelijk. Echt een aanrader dus als je een verre reis wilt gaan maken 😉

 8. 4 september 2015 / 07:08

  Ik blijf echt groot fan van jouw video’s. Heerlijk met die muziek erbij en prachtig gefilmd. Man, wat moet die reis indrukwekkend zijn geweest. Ik kijk uit naar de artikelen die nog komen gaan.

  • Linda
   Auteur
   4 september 2015 / 11:10

   Oh wauw dank je wel Marion, dank je wel! <3

 9. 4 september 2015 / 06:27

  Wat een leuke vlog en wat een mooie foto’s!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Birkenstock gezonde slippers goed voetbed vakantie krabi thailand Ao Nang Beach lifestyle by linda
Birkenstock | Dé meest besproken slippers van de afgelopen jaren

Hi iedereen! Wie veel reist, loopt, feest, winkelt of gewoon veel onderweg is (hallo school en werk) weet dat een...

Sluiten