Wholesome lijstje met 10 activiteiten | april

Wholesome lijstje met 10 activiteiten | aprilBiesbosch, april 2023

Bloesem – een kleurenpracht in de tuin. Langer dagen. Lichtere dagen. De natuur ontwaakt. Lammetjes vullen de wei, bollen kleuren de aarde. De knoppen van bomen staan op springen. Eindelijk weer wat groen aan de takken. De nachtvorst verdwijnt, het wordt steeds aangenamer buiten. Lentekriebels. De jurken kunnen weer uit de kast. Goede Vrijdag, een lang Paasweekend. Paastakken fleuren de woonkamer op.

Lange gedekte tafels, de geur van vers afgebakken broodjes. Veel samen zijn met geliefden. Het zoeken van eieren. Een klein buitje. Aprilletje zoet, brengt wellicht nog een witte hoed. Maar dan volgt toch echt die langverwachte lente, met haar kalme en zachtere dagen. Weekenden gevuld met wandelingen en bloesem tochten. Op naar buiten, om te planten en te zaaien. De vogels zingen. Wellicht worden de alpaca’s zelfs al geschoren. Oh april, wat heb ik toch naar je verlangd. De start van de lente, wellicht wel de meest magische tijd van het jaar.

 

— Wholesome lijstje met 10 activiteiten —

de mooiste maand van het jaar

 

Wholesome activiteiten april

 

1.Haal de lente in huis
Een van mijn favoriete activiteiten in het vroege voorjaar is het huis gezellig maken. Denk hierbij aan een paastak (en alle fijne versieringen die erbij komen kijken) en het in huis halen van bollen – hyacinten, blauwe en witte druifjes en narcissen. Ook de vazen zijn al gevuld met de meest kleurrijke tulpen. Genieten!

P.s. zodra de bollen uitgebloeid zijn kun je ze prima in de grond stoppen, zodat je er volgend jaar opnieuw plezier van hebt.

2. Maak de tuin lente-proof
Het heerlijke weer werkt uitnodigend, hup – lekker naar buiten! In de Tuinkalender van april kun je zien wat je deze maand in de tuin kunt doen. Wil je dit jaar aan een moestuin beginnen? Ik deel 5 tips bij het maken van een moestuinplan.

3. Plan een trip naar het tuincentrum of een kweker
In het voorjaar ben ik hier wekelijks te vinden. Er is altijd wel een leuk tuincentrum of een fijne kweker in de buurt waar je de mooiste bloemen en planten kunt halen. Het is tijd om de tuin op te fleuren.

4. Lente garderobe
Het voorjaar brengt niet alleen de voorjaarsschoonmaak met zich mee, het is ook tijd om je kledingkast om te gooien. Zet wat je niet meer draagt op Vinted of maak er iemand blij mee. Vinted is ook een hele fijne plek om op zoek te gaan naar de mooiste lente jurken. Het is tijd om een frisse wind door je kast heen te laten waaien.

5. Trek er op uit
De lente vraagt erom; plan een dagje naar het strand, wandel door het bos en zie hoe de natuur veranderd in deze tijd van het jaar. Ook de tulpen velden zullen zich langzaam aan weer gaan vullen. Hier vind je al mijn tips over de mooiste tulpen velden van Nederland. Of je nu gaat wandelen of fietsen, mooi is zeker.

6. City Trip
Het voorjaar is de ideale tijd om een city trip te plannen. Of het nu voor een heel weekend is of een dagje, binnen Nederland óf net over de grens – het doet een mens altijd goed om er even uit te zijn.

P.s. mocht je naar Duitsland gaan, dan mag je het bloesem paradijs Bonn zeker niet overslaan. 

7. Duik de keuken in
Nu het Paasweekend er weer aankomt is het tijd om de keuken in te bakken en eens van die heerlijke nieuwe recepten uit te proberen die je al veel te lang uitstelt. Of het nu om een vers afgebakken brood gaat voor de paasbrunch, een heerlijke taart voor bij de koffie of een fijn nieuw gerecht voor een diner voor twee. Liefde gaat tenslotte vaak door de maag.

8. Buiten sporten
De klok is verzet en de dagen zijn weer een heel stuk langer, het is tijd om weer eens in beweging te komen. Wandel in de avond eens wat vaker een rondje, haal de rolschaatsen van zolder of de hardloopschoenen uit de kast. Het is tijd om ze af te stoffen en de buitenlucht in te gaan.

9. Bloesemtocht
De lente is toch echt de periode waarin Moeder Natuur op haar mooist is. Heb je al eens aan een bloesemtocht in de Betuwe gedacht? De fruitbomen zijn prachtig als ze in bloei staan.

10. De warme zonnestralen op je huid voelen
Schijnt de zon en heb je nog een lunchpauze tegoed? Neem je eten of je kopje thee eens mee naar buiten, zet een stoel in de zon en genieten maar.

 

Wholesome april

Wholesome april
serama bloemen lente
alpaca water douche warm weer

 

Waar kijk jij deze maand naar uit?

 

Liefs Linda

 

 

Lees mijn disclaimer.

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Moestuin moestuinplan
5 tips bij het maken van een moestuinplan

Noord-Brabant, maart 2023 [dropcap]H[/dropcap]et voorjaar is eindelijk hier en dat maakt de nodige voorjaarskriebels los. Ik geniet enorm van de...

Sluiten