Bonn – Hét bloesem paradijs in Duitsland

Een keer per jaar verandert Bonn in een waar sprookje. Nog lang voordat de eerste groene blaadjes aan de bomen komen worden deze Duitse straten geel, wit en roze opgelicht. De straten gevuld met bloesem zorgen voor een magisch schouwspel en zorgt ervoor dat het voelt alsof je in een waar sprookje terecht komt. Wil je de lente eens op haar mooist zien zonder naar Japan te vliegen? Overweeg dan een dagtrip naar Bonn, een sprookje vlakbij huis.

 

Bonn Duitsland

 

Bonn Duitsland Germany bloesem blossom

Bonn Duitsland Germany bloesem blossom
Bonn Duitsland Germany bloesem blossom
Bonn Duitsland Germany bloesem blossom

 

Bonn – Hét bloesem paradijs in Duitsland

Een tripje naar een bloesem paradijs bleek iets wat lastig in te plannen. Afhankelijk van het weer, agenda’s en de timing van de bloesem was het alsnog een grote gok om te gaan. Wat mij hier enorm bij hielp was het in de gaten houden van Instagram, als er opeens allerlei bloesem foto’s gedeeld worden kan je er wel vanuit gaan dat de tijd rijp was.

Al vroeg stapte ik samen met mijn broer in de auto, na een rit van 2,5 uur (want file) kwamen wij aan in dit mooie stadje. En besloten eerst even wat te lunchen in het pittoreske centrum voor wij op bloesem jacht gingen. Eenmaal op het terras kregen wij te horen dat wij wat aan de vroege kant waren. De roze boog van bloesem waar wij oorspronkelijk voor kwamen stond nog in knop. Shit. Vervolgens kreeg ik een verkeerd gerecht opgediend en knoeide ik tomatensaus op mijn witte shirt. De dag begon perfect.

Maar dit alles verdween als sneeuw voor de zon toen wij zagen dat de sprookjesachtige witte bloesem wél al volop in bloei stond. Een heel bijzonder schouwspel. En doordat de roze bloesem nog niet in bloei stond (de foto’s die wij op Instagram zagen waren duidelijk het jaar ervoor gemaakt en stonden nu perfect in een feed) konden wij hier ook van genieten zonder het massa toerisme. Want Bonn in spring is enorm in trek!

 

Bonn Duitsland Germany bloesem blossomBonn Duitsland Germany bloesem blossomBonn Duitsland Germany bloesem blossomBonn Duitsland Germany bloesem blossom

 

Wat een bijzonder sprookje vind je niet?

 

Bonn Duitsland Germany bloesem blossom

 

Lente is voor mij altijd het startschot van betere tijden. Het was dan ook een enorme verademing om eindelijk weer eens heerlijk op pad te zijn. Ik kan zo enorm genieten van het onderweg zijn. En dit mini road tripje naar Duitsland was een perfect begin van een sprookjesachtige lente. Hier zal ik de komende dagen wat meer over gaan delen. Want lente in Europa is meer dan de moeite waard!

 

Bonn Duitsland Germany bloesem blossom

Bonn Duitsland Germany bloesem blossom
Bonn Duitsland Germany bloesem blossom
Bonn Duitsland Germany bloesem blossom

 

Ik heb nog even getwijfeld om terug te gaan naar Bonn. De hagelbuien die hier de bloesem uit de boom sloeg heeft in Duitsland niet toegeslagen. Maar de foto’s die ik wel zag waren vooral gevuld met mensen. Wie mij al langer volgt weet dat ik mensen heel erg leuk vind, maar niet op mijn foto’s. En daarom was ons bezoek als geluk bij een ongeluk perfect gepland. Ik had niets van dit sprookje willen missen.

 

Bonn Duitsland Germany bloesem blossom

Bonn Duitsland Germany bloesem blossom
Bonn Duitsland Germany bloesem blossom
Bonn Duitsland Germany bloesem blossomBonn Duitsland Germany bloesem blossom

 

Wil jij ook naar Bonn?

Het is nooit te vroeg om alvast fijne tripjes in te plannen, right? Bonn is goed te bereiken met de auto, de stad heeft zoals de meeste Duitse steden fijne prijzen wat het parkeren betreft. Maar ook met de trein is de stad goed te bereiken. Bonn heeft meer te bieden dan alleen de bloesem, die je overigens net buiten het centrum (het winkel gebied) vindt. Je kunt er namelijk ook goed winkelen, terrasjes pakken en heerlijk eten. In de avond schoof ik aan bij May May, een overheerlijke Vietnamees met een grote kaart. Op deze kaart staat optioneel aangegeven of jij een gerecht met vlees, vegetarisch of vegan wenst. Alleen al voor het eten zal ik zo weer een nieuw tripje naar Bonn plannen!

 

Wat is jouw favoriete Duitse stad?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

Bonn Duitsland bloesem

15 Reacties

 1. 13 juni 2018 / 09:42

  Super mooie foto’s en ik wist echt niet dat in bon zoveel bloesembomen stonden zeg! Zeker de moeite waard om te gaan kijken.

 2. 12 juni 2018 / 13:30

  WAUW wat mooi weer! Echt, plaatjes <3 Bonn is voor ons wel wat ver weg maar volgens mij perfect voor een weekendje weg in de lente.

 3. 12 juni 2018 / 11:47

  Prachtig! Mooie foto’s ook. Het is altijd een beetje last minute plannen om de bloesem te zien, maar zeker de moeite waard. Wist niet dat Bonn zoveel moois te bieden had.

 4. 11 juni 2018 / 12:37

  Werkelijks schitterend. ‘Sprookje’ is echt het goede woord voor al deze bloemenpracht!

 5. 11 juni 2018 / 11:05

  Nooit geweten dat Bonn zo mooi was. en dan die bloesem. Prachtig. Maar het is natuurlijk wel even goed uitzoeken wanneer je moet gaan om van dit moois te kunnen genieten.

 6. 11 juni 2018 / 10:45

  Wat een mooie foto’s! Ik heb niet echt een specifieke stad in Duitsland die ik tof vind, Duitsland vind ik juist zo leuk door z’n tegenstellingen: Hip maar soms ook ongelooflijk ouderwets.

 7. 11 juni 2018 / 10:34

  Wat een prachtige foto’s zeg! Ik denk er eigenlijk nooit zo aan Duitsland voor een weekendje weg, maar nu denk ik, waarom eigenlijk niet.

 8. 11 juni 2018 / 10:13

  Wat een waanzinnige foto’s. Ik vind Rotenburg erg leuk maar ga ook graag naar Berlijn

  • Linda
   Auteur
   11 juni 2018 / 10:22

   Beiden heb ik nog niet bezocht, maar ga ze wel onthouden. Wil graag meer zien van dit mooie land!

 9. 11 juni 2018 / 10:07

  Waauw wederom waar prachtige foto’s!! Wat een mooie stad is dit! Echt om verliefd op te worden 🙂

 10. 11 juni 2018 / 07:11

  Wauw, wat een schitterende foto’s zeg! Het ziet er oprecht uit als een waar bloesemparadijs hier. Gelukkig maar dat het na het niet al te lekkere begin toch een meer dan geslaagde dag was. Je maakt me zeker enthousiast om volgend jaar lente ook eens een kijkje te nemen in Bonn 🙂

  • Linda
   Auteur
   11 juni 2018 / 10:23

   Ik zal zeggen: doen hoor. Krijg je echt geen spijt van ☺️??

 11. 11 juni 2018 / 06:34

  Wauw, wat een prachtige foto’s. Hoewel je dag minder goed leek te beginnen, zijn de foto’s het allemaal wel waard hè! Fijn dat het nog zo rustig was.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
The Body Shop Face mist
Face Mist | The Body Shop (nieuw én vegan)

[dropcap]V[/dropcap]orige maand bracht The Body Shop een reeks aan nieuwe Face Mist uit. 5 verschillende mists met allen een eigen...

Sluiten