De mooiste tulpenvelden van Nederland

Wanneer de dagen langer worden, het zonnetje wat vaker schijnt, de dagen ook iets warmer worden en de eerste tulpenbollen uit komen. Dat is voor mij toch echt wel hét startsein dat de lente écht begonnen is. Afgelopen week sprong ik dan ook met aardig wat lentekriebels in mijn lijf in de auto om de mooiste velden van Zuid-Holland te gaan bekijken. En het voelt ook wel als een privilege dat ze redelijk ‘om de hoek’ al te vinden zijn. Want waar de meeste mensen het vliegtuig pakken om deze pracht en praal te zien, is het voor mij slechts een fijne kleine road trip die ik ervoor af moet leggen. Ik neem je mee naar de prachtig gekleurde velden die aanvoelen alsof je in een sprookje bent beland.

 

-De mooiste tulpenvelden van Nederland-

hier wil je naartoe

 

De mooiste tulpenvelden in Nederland Goeree-Overflakkee

De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland

 

-Jaarlijks uitje naar de bollen-

and it’s always a pleasure

Terwijl het zonnetje door de wolken heen probeert te komen en langzaam aan op mijn voorruit schijnt rij ik met een grote glimlach op mijn gezicht naar het uiterst puntje van Zuid-Holland. De tulpenvelden komen langzaam aan al in bloei en hier wil ik niets van missen. Zelf woon ik op een boerderij in de Biesbosch wat vroeger omringd werd door tulpenvelden. Helaas is de grond hier niet geschikt voor en moeten we het alweer tientallen jaren alleen met tarwe, aardappels en kolen doen. Het tulpen sprookje gaat hier niet meer op. Maar ik word nog steeds als een magneet naar ze toe getrokken.

Een ritje naar de velden kan dan ook niet uitblijven. Ik neem mijn camera en wat verschillende outfitjes mee. Terwijl ik rustig door de polders rij word ik al getrakteerd op de mooiste en meest kleurrijke uitzichten. De lente is een ware traktatie na de winter als je het mij vraagt.

En het lijkt wel of de velden er ieder jaar weer mooier bij staan dan het jaar ervoor. Op sommige velden wordt gewerkt, op anderen wordt er water gegeven, er verschijnen wat wolkjes en zo is het idyllische Hollandse plaatje compleet. Langs de weg zie ik her en der wat oudere mensen staan genieten, er komen wat fietsers voorbij en enkele mensen laten de hond uit. Het is voorral heel erg rustig, het is genieten. En tussen de tulpen voel ik mij al snel thuis.

Het is met de flinke wind die door mijn haren waait een aardige kunst om foto’s te maken. Je zal eigenlijk een recap van de making-off moeten zien, zo’n 95% van alle foto’s zit mijn haar voor mijn gezicht of staat het recht naar achter. Niet heel charmant, maar het is nou eenmaal wat het is. En maak je op voor een lang artikel met veel tulpen. Ik kon de selectie namelijk niet kleiner maken.. Dus voor iedereen die dit jaar niet naar de bollen kan, ik neem je vandaag gezellig mee.

De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland

 

-De tulpen van Goeree-Overflakkee-

Een waar sprookje

 

Het maken van de foto’s gaat eigenlijk vanzelf. Nog dagelijks ben ik blij en dankbaar dat ik halverwege vorig jaar mijn gear een flinke upgrade heb gegeven. Ook Lightroom krijg ik steeds meer onder controle. En het nabewerken van de foto’s vind ik haast net zo leuk als het maken van de foto’s. Het is iedere keer weer de kunst om een sprookje tot leven te brengen. Met het mandje en de tulpen die ik die ochtend nog in de supermarkt kocht, maken het al sprookjesachtig. Het plaatje is al snel compleet. En mijn telefoon vele nieuwe achtergronden rijker.

Het kriebelt nu alweer om terug te gaan. Ik heb nog wat leuke jurken klaar hangen die ik graag nog in bepaalde kleuren wil schieten. Misschien dat ik eens iets verder naar het Noorden rij om de velden gevuld met paarse hyacinten op te zoeken. Een ding is zeker, er is keuze genoeg. Er zijn zoveel velden dat er voor iedereen wel een veld, redelijk in de buurt is. En dat maakt Nederland ook zo fijn. Want hoe we ook op onszelf aangewezen zijn en op onszelf leven, binnen een mum van tijd ben je met de fiets, bus, trein of met de auto al een heel eind weg. En dat is stiekem toch wel heel erg lekker.

De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland

De mooiste tulpenvelden in Nederland

 

– Hier vind je de mooiste tulpenvelden –

van heel Nederland

 

Mocht je ook graag de tulpenvelden bezoeken; dan heb ik goed nieuws. Ik ben er zelf dit jaar redelijk vroeg bij. Wat inhoud dat de velden die ik gezien heb nog 2 weken mooi bloeien. Maar er zijn tegelijkertijd nog zoveel velden die in knop staan, alle tijd dus om een tripje naar de bollen te plannen!

Waar vind je de tulpenvelden?

· Keukenhof
· Bollenstreek – van de benedenloop van de Oude Rijn ten westen van Leiden en loopt noordwaarts tot het gebied ten westen van Haarlem door)
· Noordoostpolder – rondom Emmeloord )
· kop van Noord-Holland, vanaf de hoogte van Schagen en Medemblik – grootste aaneengesloten bollengebied
· Zeeland – rondom de gemeentes Terneuzen en Hulst
· Goeree-Overflakkee – verspreid over het eiland liggen bollenvelden

Als je de tulpenvelden gaat bezoeken, bedenk je dan wel dat je hier te gast bent en dat de boer hier zijn brood mee verdient. Loop niet ongevraagd de velden in en pluk ook zeker geen tulpen. Het lijkt misschien onschuldig om midden in het veld foto’s te maken, maar dit heeft echt geen meerwaarde en zorgt uiteindelijk voor duizenden euro’s schade voor de boeren. Kijk maar naar mijn foto’s, deze heb ik aan de rand van het veld gemaakt en het ziet er toch uit alsof ik al kilometers tussen de bollen af heb gelegd. Als we allemaal nog lang van de tulpen willen genieten, moeten we het dus zeker niet voor de anderen gaan verpesten. Zijn we er zuinig op, dan is er ieder jaar weer genoeg om van te genieten!

De mooiste tulpenvelden in Nederland

 

Ik ben heel erg benieuwd of er voor jou nog een tripje naar de bloeiende tulpen op de planning staat. Of geniet je thuis van de tulpen in de tuin of in een vaasje? Let me know!

 

 

Ga jij de tulpenvelden nog bezoeken?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

Pin op Pinterest

 

De mooiste tulpenvelden in Nederland
De mooiste tulpenvelden in Nederland
Delen:

20 Reacties

 1. 18 april 2019 / 16:18

  I loveeeee it!??? Ik word altijd zo blij van al die prachtige bloemen! Zo vind ik al die magnolia en bloesem bomen nu ook zo prachtig overal…

 2. 17 april 2019 / 19:37

  Wat een prachtige foto’s! Ik ben onlangs voor het eerst in de Keukenhof geweest en heb genoten van de kleurenpracht. Ik fiets ook graag door de bollenstreek in deze tijd van het jaar.

 3. Verena
  15 april 2019 / 23:12

  Prachtig! Ik wil nog heel graag naar de Keukenhof. Twee jaar terug stuitte ik op een tulpenveld vlakbij ‘t Harde. Die was ook heeeel mooi!! En niet zo bekend, dus ik had alle ruimte om daar mooie foto’s te maken.

 4. 15 april 2019 / 19:23

  Oh wauw wat een prachtige bloemen en mooie foto’s. Leuk om foto’s te maken ook.

 5. Frederique
  15 april 2019 / 16:13

  Ik ga dus nooit wat eigenlijk heel stom is want het is hier vlakbij en het is prachtig. Ik pik een en ander mee vanuit de trein maar dat is het ook. Voordat ik weer emigreer (binnen nu en 5 jaar) wil ik sowieso mijn kinderen nog meenemen naar de tulpenvelden.

 6. 15 april 2019 / 11:36

  Ik ben er jaren geleden geweest, bij Noordwijkerhout! Echt zo mooi om te zien. Vind het goed dat je er aandacht aan geeft dat je aan de randen je foto’s moet maken!

 7. 14 april 2019 / 21:04

  Wauw dit ziet er zo mooi uit. En wat een prachtige foto’s!!

 8. 12 april 2019 / 15:48

  fantastische foto’s!! Mijn vriend woont vlak bij de bollenvelden in noord holland, maar we zijn er nog nooit geweest. Erg he!

 9. 12 april 2019 / 15:04

  Wauw! Zo Zo mooi die foto’s. Ziet er echt heel erg mooi uit

 10. 12 april 2019 / 13:46

  De Tulpenautoroute wordt al weer bijna geopend en heb je het nieuws een paar weken geleden gezien over mensen die graag foto’s maken in de tulpenvelden

  • Linda
   Auteur
   12 april 2019 / 16:00

   Yes dat heb ik gezien.. vertel daarom ook duidelijk dat je netjes aan de rand foto’s moet maken om ervoor te zorgen dat alles heel blijft en wij de komende jaren ook van de velden kunnen genieten!

 11. 12 april 2019 / 11:48

  Ja dit staat al zo lang op m’n wishlist! Dit wil ik heel graag bezoeken, ook voor foto’s! Zeker dat ik dit deze lente moet gaan doen!

 12. 12 april 2019 / 11:45

  wat een mooie foto’s, ik ga volgende week weer op pad!

 13. 12 april 2019 / 08:18

  Ik ben er volgens mij vroeger eens geweest, ik denk ergens in Zeeland, je wordt er zo vrolijk van hihi! Toffe foto’s <3

  • 12 april 2019 / 11:36

   Daar schijnen inderdaad ook hele mooie velden te zijn! Er staan er nog een paar op mijn lijstje om te bezoeken en ben blij dat de weersvooruitzichten goed zijn! ☺️?

 14. 12 april 2019 / 07:20

  Wauw, wat een schitterende foto’s heb je gemaakt! Wat zijn de tulpenvelden toch een feestje om te zien én om te fotograferen! <3 Dat doet me eraan denken dat ik ergens de komende week ook echt weer eens foto's wil maken tussen de tulpen. Ik woon niet zo ver bij Lisse vandaan, dus ik denk dat ik daar maar weer eens naartoe ga 🙂

  • 12 april 2019 / 11:37

   Wat heerlijk dat je daar vlakbij woont! Ik ben enorm benieuwd naar de velden gevuld met hyacinten, dat moet ook een onvergetelijk plaatje zijn ??

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Mantelzorg | liefdevolle zorg onschatbare waarde
Mantelzorg | liefdevolle zorg – onschatbare waarde

[dropcap]T[/dropcap]oen mijn oma met een gebroken heup in het ziekenhuis kwam te liggen wisten we het al zeker, als er...

Sluiten