Ons huis verbouwen | Zolder is bijna af

Ons huis verbouwen klussen Linda's Wholesome LifeNoord-Brabant, oktober 2020

Iedere ochtend genieten we weer van de kleuren pracht en praal die wij zien. Moeder natuur geeft een ware show weg. Een rustgevend plaatje om de dag relaxt mee te kunnen beginnen. De vierde klus week is aangebroken en er worden allerlei verschillende klusjes gedaan. Op iedere verdieping wordt gewerkt. Van onder de vloer tot de laatste details in de puntjes verzorgen op zolder. Ik neem je mee naar een nieuwe klus week in ons eerste koophuis!

 

 

– Ons eerste huis verbouwen –

Van een instapklare woning naar een klushuis.

Klus Week Nr. 4

 

 

klussen Linda's Wholesome Life

verbouwen klussen Linda's Wholesome Life

 

 

– Trap renovatie –

deel IV

De week begin ik met de kwast in de hand. Langzaam aan zakken we van zolder een verdieping naar beneden. Het houtwerk bij de trap wordt afgelakt en we maken een begin aan het verf werk op de slaapkamers. Althans, een flinke laag grondverf, de beige kleur blijkt op sommige plekken lastiger weg te werken dan gedacht. Leuk en eervol werk is het zeker. We zien het allemaal opfrissen en opvrolijken.

Verder wordt er hard gewerkt aan de trap die naar de eerste verdieping gaat, we zijn bijna klaar met schuren en de eerste gaten zijn ook al gevuld met plamuur. Deze trap schuren we in tegenstelling tot de zoldertrap niet blank. Het plan is om deze helemaal wit te maken. We gaan wel hout verwerken bij de trap. Ben benieuwd of iemand kan raden wat we precies gaan doen.

verbouwen klussen Linda's Wholesome Life

Ons huis verbouwen klussen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen klussen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen klussen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen klussen Linda's Wholesome Life

Ons huis verbouwen klussen Linda's Wholesome Life

 

Het opbouwen gaat eindelijk beginnen

Zoals jullie eerder al konden zien sloopten wij al vrij snel de huidige vensterbanken eruit. Ze waren gemaakt van plastic en hadden een marmeren patroon. We hadden na het bezichtigen van het huis al snel door dat ‘als ons bod geaccepteerd zal worden’ wij hier graag mooie houten vensterbanken in huis willen. Het gezegde ‘zo gezegd is zo gedaan’ ging niet echt op in dit geval. Thomas heeft er een behoorlijke kluif aan gehad om ze er letterlijk uit te slopen. Er kwam namelijk genoeg beton met de vensterbanken mee.

Dit is niet heel erg, het staat vooral heel slordig. Er zijn mooie mallen gemaakt en afgelopen weekend zijn de vensterbanken mooi opgevuld en opgehoogd met cement. Het wordt hierna nog even mooi glad afgestuckt zodat we er weer helemaal netjes bij zitten. En die houte vensterbanken? Die gaan het helemaal af maken. Het was een flinke klus, maar het is het zó waard. Dit zijn namelijk van die typische klusjes die je anders nooit meer doet als je eenmaal in het huis woont.

 

In het weekend gebeurde er meer dan alleen de vensterbanken maken. De gaten zijn ook in de muren gefreesd zodat er nieuwe stopcontacten geplaatst kunnen worden in de woonkamer en keuken. Met de tekening van mijn droom keuken erbij zien we al snel dat er het een en ander omgelegd moet worden en dat er stroom punten bij moeten komen. Het is belangrijk om dit voorbereidend werk al te doen voor de stukadoor er is. Dan kan hij het straks allemaal heel mooi glad gaan maken en is alles netjes weg gewerkt.

 

Linda's Wholesome Life

eerste koophuis opknappen Linda's Wholesome Life

 

– Finishing touches –

op zolder

En er gebeurd meer. Zeker op zolder worden er hele grote stappen gemaakt. Het laminaat lag alleen in het achterste gedeelte van de zolder en is nu netjes door gelegd tot aan de trap. Wat betekent dat deze dame haar wasruimte nu toch écht vorm begint te krijgen!

Er wordt een mooie overgang van het laminaat naar de trap gemaakt, plinten worden netjes in verstek gezaagd en opgeplakt. De wasmachine en droger konden weer op hun plek, ook de trapleuning werd terug geplaatst. Het is bizar om te zien wat een andere vloer en een likje verf doen met deze ruimte. Het is een prachtig kantoor geworden voor Thomas en een mooi washok voor mij. Wat je niet eens een washok kan noemen. Het is écht een prachtige ruimte.

Zondag plaatsen we als klap op de vuurpijl ook een mooi werkblad wat ik straks kan gebruiken om mijn was op te vouwen. Omdat we toch bezig zijn besluit ik ook mijn nieuwe houten was rek in elkaar te zetten. Het wordt zo knus en gezellig. Ik kan niet wachten om hier de was te kunnen gaan doen! Ik zal als het zonnetje weer gaat schijnen foto’s van mijn wasruimte maken, de foto die ik deel van de zolder geeft de vibe al aardig weer.

Zolder inspiratie Linda's Wholesome Life

 

In de loop van de week neem ik steeds meer spullen van thuis mee. Het kantoortje klinkt namelijk behoorlijk hol en dat is het perfecte excuus om alvast los te gaan met stylen. Ik neem een oud Perzisch tapijt mee wat direct heel veel sfeer geeft aan de ruimte. Er gaan enkele planten mee, ik koop na het doen van de boodschappen bij de Jumbo er nog een paar mooie planten bij én mijn nieuwe antieke bankje van oud teak hout krijgt hier voorlopig ook even een mooi plekje. Heel even krijgen we een voorproefje van het inrichten van heb huis. En ik kan je vertellen, dat smaakt naar meer!

 

klussen Linda's Wholesome Life

 

– De kast krijgt een make-over –

Veel bergruimte heeft het huis niet. De kamers komen niet met inbouwkasten o.i.d.. Iets wat ik in de boerderij wel gewend ben, en ik qua opbergruimte ook vast ga missen. Het fijne ervan is wel dat de kamers hierdoor vierkanter én ruimer zijn. En je zelf meer met leuke kastjes kan gaan doen. Daarnaast zal ik nog kritischer gaan kijken wat ik allemaal wil bewaren. Wat qua opruimen wel lekker is. Rust in je huis staat gelijk aan rust in je hoofd. Qua stylen met leuke kastjes, daar gaat mijn hartje daar wél harder van kloppen.

Naast de keuken zit een fijne kelderkast en op de eerste verdieping hebben we een lange smalle kast naast de badkamer. Er zijn plankjes in gemaakt, verder is er letterlijk nooit iets aan gedaan. Des te leuker om de kwast erop te zetten. Ik doe eerst wat voorbereidend werk met voorstrijk voor ik de kwast en de roller uit de berging haal. Dit zijn van die typische kleine klusjes die heel welkom zijn op dagen dat het lichamelijk allemaal iets minder met mij gaat. Omdat ik een klus dan af kan maken is de voldoening des te groter. Heel fijn. Het is natuurlijk niet alleen het eindresultaat waar het om draait. Juist ook de weg er naartoe.

klussen Linda's Wholesome Life
klussen Linda's Wholesome Life

Moos Kokoni

herfst Linda's Wholesome Life

 

 

– Nieuwe dagelijkse wandelingen –

in 1001 herfsttinten

Verhuizen naar een nieuw dorp en provincie wordt een stuk leuker als je een hond hebt. Ik merk dat ik tijdens de dagelijkse wandelingen met Moos al heel snel aanspraak heb. Dankzij de Brabantse gezelligheid willen de meeste mensen, ofwel buurtbewoners, wel gezellig een praatje maken. Moos heeft ook al nieuwe honden vriendjes gemaakt en staat iedere dag weer te trappelen om naar ons nieuwe stekkie te gaan.

P.s. mijn Belgian Mums van vorig jaar bloeien weer uitbundig!

herfst Linda's Wholesome Life

Vegan koken klussen Linda's Wholesome Life

 

Kokkerellen, camping style

Het blijft onwijs leuk om zelf te koken. Na een dagje buffelen in het huis is een gezonde en voedzame maaltijd zeer welkom. Omdat we weinig pannen hebben om op gas te koken (in de nieuwe keuken ga ik op inductie kokkerellen) proberen we creatief te zijn met makkelijke en eenpansgerechten. Thaise curry en pasta zijn favoriet. Maar een broodje vegan gyros op zijn tijd is ook erg lekker.

 

Ons huis verbouwen klussen Linda's Wholesome Life

 

Plannen voor de aankomende week | ons huis verbouwen

De week die volgt staat in het teken van heel veel klusjes afmaken. De laatste stukken structuur verf mogen verdwijnen, alles moet klaargemaakt worden voor de stukadoor én dan gaan we als het goed is aan de slag met de elektriciteit in de woonkamer en in de keuken. Het is aftellen tot we de keuken af kunnen gaan breken om ons klaar te maken voor het bouwen van mijn droom keuken. Hier heb ik echt zoveel zin in!

Ondertussen is er deze week ook een reparatie uitgevoerd aan de betonnen constructie in de vloer van het huis. Een klusje waar we zelf niet echt mee konden helpen, daarom is het extra fijn dat we het uit handen konden geven. Omdat we er zelf niets van zien (de reparatie is onder d evloer uitgevoerd) zal ik zelf haast vergeten dat het überhaubt gedaan is. Het is wel extra fijn dat we het af kunnen strepen en het huis langzaam aan weer meer vorm gaat krijgen.

 

Hoe was jouw week?

 

Liefs Linda

 

Het artikel: ‘Ons huis verbouwen | Zolder is bijna af’ bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer.

Delen:

2 Reacties

  1. Juliette
    31 oktober 2020 / 12:33

    Wat een klus maar ook oh zo heerlijk om het huis naar je perfecte beeld te vormen. De zolder ziet er nu al top uit! Ik ben benieuwd naar de rest van het huis.

  2. 30 oktober 2020 / 10:29

    Hele klus wat jullie aangepakt hebben. Maar zo te zien word het wel allemaal heel erg mooi. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijk eindresultaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Dit kun je in november in de tuin doen
Dit kun je in november in de tuin doen | A Wholesome Garden

Biesbosch, november 2020 [dropcap]W[/dropcap]arme herfstdagen maken plaats voor de eerste herfststormen. De bomen kleuren goud geel en verliezen langzaam aan...

Sluiten