Thaise Curry – Vegan

Het blijft bijzonder dat een bepaalde geur jou binnen enkele seconde op een hele andere plek kan brengen. Terug naar Thailand en een bijzondere dag in de Thaise natuur. Het was voor zowel mij als Thomas de eerste keer dat wij in Thailand waren. Op een dagtour belandde wij bij een eettentje wat er alles behalve chique of hygiënisch uitzag. Het voldeed totaal niet aan de Europese standaarden en dat is waar mijn artsen mij voor waarschuwden. Wat ik die dag leerden, nadat vreemden uit Maleisië vrienden werden, is dat je juist bij deze restaurantjes de beste, meest verse en lekkerste Thaise gerechten kan eten. Zonder aarzelen tastte ik toe. Er ging een wereld voor mij open. De Thaise keuken heeft mijn hart veroverd en ik maak de gerechten thuis dan ook graag. En omdat de recepten op Eet Geen Dierendag zo goed zijn ontvangen zal ik vaker een recept delen. Ik trap af met een overheerlijke Thaise Curry. Vegan style.

-Thaise Groene Curry-

Vegan Thaise curry recept

Vegan Thaise curry recept Linda's Wholesome Life
Vegan Thaise curry recept


Vegan Thaise curry recept

Vegan Thaise Curry

met verse groenten en noten

Benodigdheden voor 4 porties:
· 300 gram zilvervliesrijst
· 180 gram tofu roerbakblokjes (fijngekruid)
· 2 uien
· 350 gram minibloemkool en broccoli
· 100 gram champignons
· 3 eetlepels traditionele olijfolie
· 70 gram Thaise Groene Curry  – kruidenpasta (Fair Trade)
· 50 gram cashewnoten
· 400 ml kokosmelk

Kook als eerste de zilvervliesrijst. Doe dit volgens de verpakking in een pan of in een aparte rijstkoker. Vooral van dat laatste ben ik een groot fan. Je hoeft de pan alleen met rijst en water te vullen en de rijstpan doet de rest.

Snij ondertussen de ui in stukjes. Zelf gebruik ik graag rode uien omdat ik vind dat hier net wat meer smaak aan zit. Verhit ondertussen een wok pan (met 2 eetlepels olie) en bak de tofu een minuutje of 2 op hoog vuur. Schep de tofu uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan, samen met de uien en de champignons en bak dit ca. 2 minuten voor je de bloemkool en broccoli hieraan toevoegt. Bak dit opnieuw 2 minuten.

Voeg vervolgens het zakje kruidenpasta (Thaise Groene Curry) toe aan de groenten. Net als de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens zo’n 6 minuten sudderen (gaar stoven) zodat de groenten beetgaar zijn. Voeg hierna de cashewnoten eraantoe en breng op smaak met peper en/of chili poeder. Serveer in kommen of diepe borden. Als extra zul je er ook nog gebakken uitjes aan toe kunnen voegen.

Vegan Thaise curry recept

De geur die mij vanuit de pan tegemoet komt brengt mij altijd gelijk in Aziatische sferen. Even ben ik weer terug op dit mooie continent. En dankbaar dat er steeds meer Aziatische ingrediënten te verkrijgen zijn bij de gewone supermarkt. Zo wordt gezond en gevarieerd eten steeds makkelijker.

Wat is jouw favoriete Aziatische gerecht?

Liefs Linda voetnoot

Pin op Pinterest

Vegan Thaise curry recept
Vegan Thaise curry recept

18 Reacties

 1. 19 oktober 2018 / 18:23

  Dit ga ik pinnen ? Al ben ik wel meer liefhebber van rode curry.

 2. 19 oktober 2018 / 11:05

  Oeeeh, dit ziet er zo lekker uit. Love curry’s! Deze pin ik effe. En de kleuren komen prachtig tot hun recht op de foto’s, zeg. 🙂

  • Linda
   Auteur
   19 oktober 2018 / 11:31

   Wat leuk om te horen! Hier is het recept een groot succes en heb nu alweer zin om het te maken haha!

 3. 19 oktober 2018 / 10:51

  Ik ben niet super fan van de Aziatische keuken, maar een goede curry kan ik wel waarderen. En toevallig heb ik laatst een vergelijkbare gemaakt, alleen dan met zoete aardappel erbij!

  • Linda
   Auteur
   19 oktober 2018 / 11:32

   Hmmmm dat klinkt ook heel erg lekker!

 4. 19 oktober 2018 / 10:15

  Lekker, dit zijn helemaal mijn recepten waar het water van in mijn mond loopt! Goed idee om te gaan maken

 5. 19 oktober 2018 / 10:14

  Wat een overheerlijke foto’s weer en liefde voor de Thaise Currys (vooral de zelfgemaakte)

 6. 19 oktober 2018 / 10:11

  Lekker gerechtje dit! Je foto´s zijn, zoals altijd, weer zo ontzettend mooi geworden <3

  • Linda
   Auteur
   19 oktober 2018 / 11:33

   Dank je wel voor je onwijs lieve woorden!

 7. 19 oktober 2018 / 09:51

  Vraagje: ik ben zelf niet zo’n fan van tofu. Weet jij daar toevallig een alternatief voor?

  • Linda
   Auteur
   19 oktober 2018 / 11:34

   Ik ben erg benieuwd welke tofu je al hebt geprobeerd? Het blok wat je zelf kan snijden en bereiden of vooraf gekruide blokjes? Ik vind zelf dat daar behoorlijk wat verschil in zit ☺️?

 8. 19 oktober 2018 / 09:42

  Sinds mijn bezoek aan Thailand dol op de Curry’s! Deze variant klinkt top, ik print je recept even uit 🙂

  • Linda
   Auteur
   19 oktober 2018 / 11:34

   Super lief! Ik heb zelf ook zin om het weer te maken ☺️?

 9. 19 oktober 2018 / 07:44

  Oeh, dit ziet er heerlijk uit! Wat een fijn recept! Het is hoog tijd dat ik weer eens een lekkere curry klaarmaak, dus ik ga dit recept zeker onthouden 🙂

 10. 19 oktober 2018 / 06:22

  Heerlijk zo’n recept, ik ben dol op curry’s :-)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Alpaca's Linda's Wholesome Life
Dit wist je nog niet over alpaca’s

[dropcap]J[/dropcap]e kunt er haast niet meer omheen, iedereen lijkt wel gevallen te zijn voor de charmes van de alpaca's. Deze...

Sluiten