Hal make-over | Gallerix

hal make-over Linda's Wholesome LifeNoord-Brabant, februari 2022

Inmiddels wonen we alweer ruim een jaar in ons eerste koophuis. Waar we tijdens de 3 maanden durende verbouwing vooral flink in de basis hebben geinvesteerd, kwam het inrichten iets langzamer op gang. We wilden eerst leven in het huis. Tel daar een aantal lockdowns bij op en je kunt je misschien wel indenken dat dit proces iets meer tijd ingenomen heeft dan verwacht. Omdat wij het rustig aan doen en, geheel zoals de Japanse opruimgoeroe Marie Kodo ons dat geleerd heeft, moet een item ‘joy sparken’. Worden we er niet heel blij van? Dan zoeken we simpelweg even verder. We maken het huis niet af omdat het ‘moet’. Januari is zo’n typische klus maand en deze keer pakten wij de muur in de woonkamer & de hal aan. Ik neem je mee tijdens deze transformatie.

 

— Hal make-over —

met Gallerix

 

hal make-over

Urban Taupe Flexa

 

– Hal make-over –

Urban taupe & nieuwe lijsten

Urban taupe heeft ruim een jaar in mijn hoofd rondgezweefd en vond eindelijk zijn weg naar de muur. Onze hal is lang en smal. Er liggen Italiaanse leisteen tegels op de vloer en de muur, die ‘vroeger’ een deur bevatte, is vooral heel lang en hoog. Lang wilde ik hier een ronde spiegel ophangen met een houten plank, maar aangezien je dit steeds meer voorbij ziet komen besloot ik het toch op een andere boeg te gooien. Ik wilde vooral de ruimte goed gaan benutten.

De kleur maakt dat de hal spreekt en nog nét wat ruimer oogt. Dit komt goed uit. Zo komen de eiken houten lijsten die ik onlangs bij Gallerix uit mocht zoeken extra goed uitkomen.

Om het geheel over te laten lopen in de rest van het huis ben ik voor rustgevende, natuurlijke posters gegaan. De eiken houten lijsten passen ook heel goed bij de houten trapleuningen en bij de rest van de lijsten in huis. Scandinavische en landelijke invloeden blijven terugkomen in het gehele huis. We houden het minimalistisch, maar wel stijlvol.

Hal make-over Galerix

Hal make-over Galerix
Hal make-over Galerix
Hal make-over Galerix

 

Posters van Gallerix

De hal is, ondanks dat we in Brabant achterom binnenkomen, toch wel een visitekaartje van je huis. Het is vaak toch het eerste wat je ziet als je binnen komt. De taupe kleur zorgt voor meer warmte en de lijsten en posters maken dat de hal veel knusser en huiselijker is geworden. Doordat ik voor lijsten van 50 x 70 cm ben gegaan, hebben we de hoogte ook maximaal benut.

De posters die je ziet in de hal:

De posters komen ondanks dat ze uit Scandinavië afreizen, al vlot binnen. Zowel de lijsten als de posters zijn goed verpakt en komen netjes aan. Ik ben verrast door de kwaliteit. Ook de prijs en kwaliteit verhouding vind ik netjes. De lijsten zijn een kleine investering, maar gaan echt jaren mee. De posters zijn ook leuk geprijsd, hierdoor kan je eens in de zoveel tijd ook nog eens wisselen. Zo blijft de hal je verrassen.

Met de code LindaNL30 krijg je 30% korting op je bestelling bij Gallerix.

 

Hal make-over Galerix

Hal make-over Galerix
moswand
Mos schilderij rond Svendborg Latte

 

– Mos schilderij –

In het trapgat pronkt naast onze houten trapleuningen van boomstammen een heel ander pronkstuk, namelijk een rond mos schilderij. Deze heb ik met de kerst cadeau gedaan aan Thomas. Al langer ben ik verliefd op moswanden en met een mos schilderij haal je zo’n klein stukje natuur in huis. De lijst van het schilderij is ook, net als de andere lijsten, van onbehandeld eikenhout. Zo vormt de gehele hal toch een geheel.

Op de traptreden hebben wij gekozen voor beige trapmatten. Zo blijft de trap een natuurlijke uitstraling houden.

Het schilderij bestaat uit uit 70% lappenmos, 20% rendiermos en 10% bolmos. De combinatie maakt het geheel speels en geeft ook meer diepte. Het mos schilderij  is een ideale toevoeging in een ruimte die niet heel licht is. Mos groeit namelijk zelfs op donkere plekken. Watergeven hoeft niet, als de luchtvochtigheid maar goed is. Het leuke van deze plek is dat je het schilderij ook vanuit de woonkamer ziet hangen. Zo genieten we er echt de hele dag van.

Ook opzoek naar een mos schilderij? Het is de Svendborg Latte van Good Store.

trap houten trapleuning boomstam

kledingkamer make-over

Gallerix vintage poster

 

– Kledingkamer –

puntjes op de ‘i’

Naast de hal heeft ook onze kledingkamer een kleine make-over gehad. Hier vind je o.a. een kast waar ik mijn tassen in bewaar en links zie je een groot kleding rek waar wij (bijna) al onze hangkleding op kwijt kunnen. Maar ook op deze kamer moesten we simeplweg de puntjes nog op de ‘i’ zetten. Wachtend op dat ene item wat de kamer in één klap af zal maken.

De vintage Going on Vacation Poster van Gallerix zorgt ervoor dat de kamer ook écht af is. Normaal gaat mijn voorkeur naar natuurtinten, maar deze zwart wit poster met vintage tassen zorgt ervoor dat alles wat wij graag doen samengevat wordt. Dat is op schatten jacht gaan naar mooie vintage parels in binnen én buitenland.

Ik besloot de kamer wat de aankleding betreft nieuw leven in te blazen en ik ben, net als bij de hal, erg blij hoe het heeft uitgepakt. Ons huis wordt met iedere verandering steeds meer een thuis.

 

Hoe ziet jouw hal eruit?

 

Liefs Linda

 

 

Het artikel: ‘Hal make-over met Gallerix’ artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Bloembollen in huis
Haal de lente in huis | Bloembollen DIY

Noord-Brabant, februari 2021 [dropcap] V [/dropcap]oeg wat extra kleur, geur en vrolijkheid toe aan je woonkamer door bloembollen in huis...

Sluiten