Scandinavische Kerstversiering | Scandi Christmas 🌟

Scandinavische kerstversieringNoord-Brabant, december 2021

Het is eindelijk december, de meest feestelijke maand van het jaar! Ondanks alle onzekerheden en maatregelen maken wij het dit jaar extra gezellig in huis. Vorig jaar zaten wij om deze tijd nog midden in de verbouwing, reden genoeg om dit jaar extra uit te pakken. Groen, wit en natuurlijke elementen staan centraal in een Scandinavische inrichting, en zo ook bij ons in huis. Deze Scandinavische landelijke stijl trekken wij deze kerst door. Alhoewel de stijl minimalistisch is, haal je toch veel warmte in huis. Ik laat je met enige trots mijn kerstversiering van 2021 zien, en vertel je tegelijkertijd alles over een Scandi Christmas. God Jul!

 

— Scandinavische Kerstversiering —

A Scandi Christmas

 

Scandinavische kerstversiering

 

 

– Scandinavische kerstversiering –

Natuurlijke elementen

Zoals Scandinavische leef ik dicht bij de natuur, en haal deze dan het gehele jaar door graag naar binnen. Kerst is een uitgelezen kans om nóg net wat meer groen in huis te halen. Denk aan het gebruik maken van takken, dennenappels, dennennaalden, bloemen en hout.

Maar ook groen als een eucalyptus (mooi om een minimalistische krans van te maken) afgemaakt met witte of fleurige bloemen. Met een eyecatcher van een Amaryllis op tafel.

Denk ook aan een sliert, krans of kerststuk gemaakt van gedroogde sinaasappels of appels. Niet alleen leuk om het huis mee te versieren, maar ook de cadeaus.

Je kunt alle kanten op gaan. Houd alleen één ding in gedachten, less is more.

Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering

– Minimalistische kerstboom –

Waar wij de afgelopen jaren een typische Scandinavische kerstboom hebben gehad, een kleine niet te volle boom zonder versiering, gaan wij nu voor groots maar pakken de uitvoering rustig aan. De boom houd je bij een Scandi Christmas namelijk zo simpel mogelijk. Dat kan zijn door een niet al te volle boom te gebruiken, eentje met weinig takken. Het kan ook door uiting komen door een volle boom rustig te decoreren.

Vaak wordt er niet voor een normale standaard gekozen, maar voor een mooie mand, afgedekt met een mooi vachtje. Omdat onze nieuwe kunstboom wel een voet heeft, dek ik hem dit jaar met een wit kleedje af. Andere jaren in ons appartementje op de boerderij, stond onze kleinere boom in een mooie mand, deze was versierd met en vachtje en lichtjes. Klik hier voor foto’s van de boom. Ik noemde het hier nog boho & minimalistisch, maar eigenlijk is de Scandinavische stijl een veel betere omschrijving.

De basis van onze eerste grote mensen boom (in ons eerste grote mensen huis, yay!) houden we rustig. Ik heb groots ingeslagen en ben gegaan voor neutrale kleuren zoals wit, groen en hier en daar wat rood. Rood zorgt namelijk voor extra warmte. Het was vroeger de traditionele kerstkleur, maar wordt nu veel nog op een subtiele manier toegepast. De versieringen in huis hebben dezelfde kleuren, veel met een basis van hout.

Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
Scandinavische kerstversiering
A Wholesome Scandi Christmas
A Wholesome Scandi Christmas
A Wholesome Scandi Christmas
A Wholesome Scandi Christmas
A Wholesome Christmas

 

Maak het gezellig in én rondom het huis

Wat verder niet mag ontbreken zijn sfeervolle lampjes. Brand eens een extra kaarsje (advent bijvoorbeeld) en verlicht donkere delen van het huis. Zo heb ik bijvoorbeeld bij de keuken en in een donker hoekje naast de bank nog 2 kleine echte kerstbomen staan met wit, groene en wat rode ballen én lichtjes. Bij de voordeur staan twee wat grotere kerstbomen in een mooie pot, die in de avond de voortuin gezellig verlichten.

In huis heb ik hier en daar wat versieringen opgehangen en staan. Zoals de sterren aan mijn antieke boekenkast. Sterren spelen een grote rol binnen de Scandinavische kerstvieringen. Je kunt witte of gekleurde sterren ophangen, of zelf maken van wilgen takjes.

Daarnaast combineer ik dit alles met vaasjes met groene takken, mos en vintage items. Deze stralen van zichzelf al een nostalgische sfeer uit die ik juist met kerst zo fijn vind.

 

A Wholesome Christmas

 

Winkel tips voor Scandinavische kerstversiering

Winkels die hele sfeervolle én minimalistische kerstversiering hebben zijn o.a. Dille & Kamille en Søstrene Grene. Natuurlijk kun je ook goed terecht bij tuincentra’s en bij online winkels als Bol.com. Maar het is dan wel even zoeken naar rustige accessoires. De meeste trends dit jaar zijn namelijk veel drukker en kleurrijker.

Zelf ben ik dit jaar goed geslaagd bij de Avri (de kerstafdeling is groot en een hele beleving) en heb ik ook hele mooie ballen gezien bij Groenrijk. Ik ga namelijk graag voor kwaliteit zoals mooie glazen ballen (die niet zo makkelijk kapot vallen) en ballen met een antieke uitstraling. En vergeet vooral niet bij de plaatselijke kringloop binnen te stappen opzoek naar een pareltje.

Bij Maison du Monde kocht ik ook mooie glazen ballen gevuld met gedroogde bloemen, deze winkel vind je in België en Frankrijk (Antwerpen & Lille) maar heeft nu ook een Nederlandse webshop. Maisons kerstballen wil je zien!

Volgend jaar hoop ik nog wat tripjes naar Franse of Duitse antiek winkels te kunnen maken om nog wat mooie antieke kerst parels te scoren. Weer iets om naar uit te kijken.

 

Voor welke stijl ga jij dit jaar?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. Thomas
    1 december 2021 / 11:39

    Toffe vibe! 😍

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lille Frankrijk
Autumn strolls in Lille

Lille, Frankrijk - november 2021 [dropcap] O [/dropcap]p een onverwacht zonnige herfstdag besluiten wij al vroeg naar het Parijs van...

Sluiten