Jacquardgeweven rok – Conscious Exclusive

Vorige week ging de langverwachte Conscious Exclusive Collection 2018 van H&M in de verkoop. Niet eerder heb ik zo uitgekeken naar een H&M lancering. De keuze van de materialen en de kleuren die gebruikt zijn in deze Conscious Exclusive collection passen erg goed bij mij. Ik laat je vandaag mijn nieuwe favoriete rok zien, die overigens is gemaakt van hele bijzondere materialen. En met de zomerse dagen die wij gehad hebben was het de perfecte gelegenheid om in mijn nieuwe rok over de Rotterdamse straten te flaneren.

 

Conscious Exclusive

 

Rotterdam skylineConscious Exclusive 2018 Jacquardgeweven rok RotterdamRotterdam skyline

 

Zondag vertrok ik met Thomas richting Rotterdam. Op het programma stond een familiedag en het (her)ontdekken van deze mooie stad. Rotterdam is namelijk verrassend groener dan ik altijd dacht. Vaak kom ik dan ook niet vaker dan de bekende winkelstraten en dat is eigenlijk zonde. Via de Kop van Zuid, het prachtige Hotel New York vervolgden wij onze weg naar de SS Rotterdam om vanaf daar met de waterbus het mooie oude centrum van Rotterdam te verkennen. Ik ben dan ook heel erg blij dat er mooie oude panden gespaard zijn gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. En ze vormen nu een schilderachtig aanzicht voor deze moderne havenstad.

 

Rotterdam skylineConscious Exclusive 2018 Jacquardgeweven rokRotterdam Hotel New York

 

Jacquardgeweven rok

Mijn nieuwe rok was letterlijk liefde op het eerste gezicht. Niet eerder heb ik zo uitgekeken naar een H&M lancering. De keuze van de materialen en de kleuren die gebruikt zijn in deze Conscious Exclusive collectie passen helemaal bij mij. De echte Fair Fashion lovers zullen waarschijnlijk nog grote vraagtekens hebben bij de arbeidsomstandigheden waaronder deze collectie is gemaakt. Maar als liefhebber van mode en eerlijke en duurzame mode vind ik deze Conscious lijn van de H&M een stap in de juiste richting. Hoe groot of klein deze stap mag zijn, ik juich het zeer zeker toe.

 

 

Als je de website van de H&M bezoekt zie je dat H&M inspeelt op het geluid van de kritische consumenten. Het is namelijk zo dat steeds meer mensen zich afvragen waar hun kleding gemaakt is en welke materialen hiervoor gebruikt zijn. Dit is op de site per kledingstuk aangegeven. Zo vond de productie van deze Jacquardgeweven rok plaats in de Serendipity Fashion Co., Ltd. fabriek in China. Waar 429 mensen werken. En sinds 1999 werkt deze fabriek al samen met H&M. Maar de grootste vraag; wat een werker voor het maken van deze rok gekregen heeft, blijft onbeantwoord.

 

Conscious Exclusive 2018 Jacquardgeweven rokConscious Exclusive 2018 Jacquardgeweven rokConscious Exclusive 2018 Jacquardgeweven rok

 

Duurzame materialen

Er is een grote vraag naar duurzame materialen en alternatieven. Zo is er in deze collectie gebruik gemaakt van gerecycled zilver en maakt Econyl® zijn opkomst. Econyl® is een 100% gerecyclede nylonvezel afkomstig van visnetten en ander nylonafval. De rok, die overigens de eerste dag al compleet uitverkocht was, is o.a. gemaakt van gerecycled polyester (96%) en metaalvezel (de overige 4%). Polyester is een synthetische vezel die veel gebruikt wordt in de kledingindustrie. De gerecyclede variant wordt verkregen uit PET-flessen, productie afval en oude kleding. Hierdoor wordt er bespaard op grondstoffen en dit is minder belastend voor het milieu. Een ontwikkeling waar ik oprecht heel erg blij van kan word.

 

Conscious Exclusive 2018 Jacquardgeweven rokRotterdamConscious Exclusive 2018 Jacquardgeweven rokTop: H&M Conscious | Rok: H&M Conscious Exclusive | Tas: MYOMY | Zonnebril: Versace | Kettingen: Neinties & Marc Jacobs | Horloge: Marc by Marc Jacobs | Shawl: reissouvenir Azië | Sandalen: Custom made vanuit Parga

 

Outfit Details

Mijn rok blend perfect in met de schilderachtige aanzichten van Rotterdam. De stad is de perfecte mix van moderne architectuur en oud Hollandse glorie. Aanzichten die ik prachtig vind. Ook de rok valt in de smaak en ik krijg gedurende de dag veel complimenten. En ze zijn helemaal terecht. Ik sta achter de materialen, de pasvorm is perfect voor mijn lichaam en de kleur groen kwam niet eerder zo mooi tot zijn recht. En het belangrijkste van allemaal, ik voel mij lekker in deze outfit. En dat geeft mij zelfvertrouwen waardoor mijn dag nog een stukje mooier werd.

 

Heb jij iets aangeschaft van de Conscious Exclusive Collectie?

 

Liefs Linda voetnoot

13 Reacties

 1. 29 april 2018 / 14:17

  Wauw ik vind je rok echt prachtig! Zo iets zou ik ook kunnen dragen!

 2. Verena
  26 april 2018 / 15:08

  Heel mooie outfit, prachtige foto’s ook! Het rokje zou ik zelf ook wel aan kunnen doen 🙂

 3. 25 april 2018 / 10:14

  Deze collectie is mij helemaal ontgaan. Maar wat een prachtige rok! Hij staat je echt geweldig. Ik ga de conscious lijn snel eens bekijken!

 4. 24 april 2018 / 22:23

  wat een toffe rok zeg, hele mooie outfit zo bij elkaar en wat een mooie foto’s zijn het geworden zeg

 5. 24 april 2018 / 21:15

  Het staat je leuk, vind het goed bij jou passen! wat had je zaterdag een lekker weertje ook! voor mij zou de rok te kort zijn. ik heb de collectie nog niet gezien

 6. 24 april 2018 / 20:57

  Goed dat H&M ook stappen in de goede richting zet, maar er is nog een lange weg naar volledig eerlijke lonen… In ieder geval staat de rok je erg goed 🙂

 7. 24 april 2018 / 18:29

  Het past niet bij mijn stijl, maar het staat je tof <3 Toffe foto locatie ook!!

 8. 24 april 2018 / 16:44

  Ik vind het rokje leuk maar wel wat aan de korte kant. De foto’s van rotterdam zijn prachtig. Ik hou hiervan.

 9. 24 april 2018 / 10:42

  Echt een ontzettend leuke rok! En wat heb je hem mooi gecombineerd zeg! Echt heel erg leuk.

 10. 24 april 2018 / 10:38

  Erg mooie outfit! Ik heb nog niet gekeken bij de Conscious-items van de H&M, maar ik ben dat zeker wel van plan

 11. 24 april 2018 / 08:50

  Wauw, wat een supermooie outfit! En de foto’s zijn ook echt heel erg mooi, love it!

 12. 24 april 2018 / 07:09

  Wauw, wat een superleuke rok! Echt helemaal mijn ding! 🙂 En extra mooi natuurlijk dat hij ook nog uit de Conscious-lijn komt. Ik ga meteen weer eens een kijkje nemen in de H&M-webshop bij hun Conscious-items. Je maakt me heel nieuwsgierig naar hun nieuwe lijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
My Carry Bag MYOMY
MYOMY My Carry Bag

[dropcap]N[/dropcap]u het steeds vaker mooi weer is in Nederland vind ik het gelijk een stuk uitnodigender om heerlijk naar buiten...

Sluiten