Upcycled Chanel Button Necklace

Chanel button Noord-Brabant, maart 2022

Items een tweedeleven geven, dat is waar het bij het upcyclen om gaat. Of het nu om een erfstuk, een leuke vintage vondst gaat of iets nieuws wat nog niet 100% naar je zin is. Met upcyclen kun je het helemaal jou maken. Dat heb ik zo ook bij deze authentieke vintage Chanel button gedaan. Al weken lang zit ik mij te vergapen aan alle mooie Chanel sieraden die, hoe meer je er naar kijkt, vaker op de beeldscherm verschijnen.

Al snel springen er enkele kettingenuit. Wat ze gemeen hebben was niet alleen dat ze goud zijn, maar ook dat ze en prachtige hanger van Chanel eraan hebben bungelen. Met ingehouden adem klikte ik op de foto’s en kwam ik er, geheel verrast, achter dat het niet om mega dure items gaat. Maar om kettingen waarbij gebruik gemaakt is van de upcycle trend. Je kunt namelijk de mooiste knopen omtoveren tot beeldschone hangers. En dat lieve mensen, kan jij ook.

 

— Upcycled Chanel button necklace —

 

upcycled chanel necklace

 

Upcycled Chanel necklace

Mijn zoektocht naar mooie Chanel buttons begon al snel. Vastberaden was ik om voor mijzelf ook zo’n pareltje te vinden én te maken. Hoe, dat wist ik nog niet. Maar waar een wil is, is een weg. Het was even een speuwerkje om een mooie knoop te vinden die ook nog eens bij mij en mijn kledingstijl past. Persoonlijk ben ik niet zo van de schreeuwerige logos en al helemaal niet aan een overvloed ervan. Zoals je tegenwoordig bij de ‘New Money’ generatie zoveel ziet (knipoog).

Iets elegants, iets klassieks en draagbaars moest het worden. Toen ik de vintage knoop eenmaal had gevonden was hij al snel onderweg naar mijn huis. Eenmaal thuis merkte ik dat de gouden kleur van de gouden knoop een perfecte match is met een vintage gouden ketting die al al had liggen. Nu moest ik alleen nog een gaatje boren in de knoop én het uitsteeksel aan de achterkant verwijderen. Ik besloot wat kennis in te gaan winnen bij een kleine boeren juwelier en die vond het project zo leuk dat hij het graag voor mij wilde doen. Zo werd mijn knoop binnen enkele dagen al een prachtige unieke hanger die ik niet meer af kan doen. En heb ik tegelijkertijd een kleine ondernemers gesteund, mooier wordt het niet.

Het traject is leuk, leerzaam en budget friendly. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Daarnaast kun je er ook leuke armbanden, oorbellen en ringen van maken. Is dit hele DIY upcycle traject niets voor jou, maar wil je wel zo’n pareltje? Dan vind je ook in Nederland een aantal hele leuke kleine ondernemers die ze kant en klaar naar je opsturen. Gemak dient de mens.

 

Welk upcycle project staat er bij jou op de planning?

Liefs Linda

 

 

Linda’s Wholesome Life is niet geassosieerd met, of aangesloten bij het merk wat je in dit artikel ziet. Alle copyrights zijn voorbehouden aan de oroginele merkouders. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 1 juli 2022 / 08:31

    Super mooi geworden! Ik zit er toevallig ook zelf naar te kijken, sinds ik een filmpje online heb gezien. Ik vind ze zo mooi! Wat leuk dat de juwelier jou wilde helpen trouwens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Seahorse Plankton Revitalising Gel Cleanser Beauty Kitchen
Seahorse Plankton Revitalising Gel Cleanser | Beauty Kitchen

Noord-Brabant, maart 2022 [dropcap]A[/dropcap]ls je één beauty product mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, welke zal dat dan zijn?...

Sluiten