Vintage over new

Chanel Cosmos Leather Long wallet diamond quilted Noord-Brabant, maart 2022

Mijn liefde voor vintage items is groot. Of het nu om de inrichting van mijn huis of tuin gaat, mijn jassen collectie of mijn kledingkast. Van juwelen tot tassen en accessoires. Mijn liefde voor vintage of preloved items is groot. Een item krijgt de term vintage als het 25 jaar of ouder is. En dat vind ik bijzonder. Bijzonder in de zin van de kwaliteit van de meeste producten, en de staat waarin je ze nu nog kan vinden. Het is een combinatie van pure materialen en puur vakmanschap. Want ze stammen immers uit een tijd waar massa productie nog niet bestond. Kwantiteit ging toen nog niet boven kwaliteit. Een valkuil waar zelfs grote modehuizen in zijn gevallen.

 

— Vintage over new —

my new Chanel Cosmos Wallet

 

Chanel Cosmos Leather Long wallet diamond quilted

Chanel bicolore long bifold wallet
Chanel Cosmos Leather Long wallet diamond quilted
Chanel Cosmos Leather Long wallet diamond quilted

 

Vintage over new

Nu hebben de meeste grote merken gezworen geen bont meer te gebruiken, maar de kwaliteit is naar achter geschoven en de massa productie heeft meer prioriteit gekregen. Net als massa vernietiging, om die ene collectie toch uniek te houden. En daar vind ik wat van. Daar heb ik moeite mee. Toen ik de overstap naar een duurzamer leven maakte heb ik gezworen geen nieuwe lederen items meer te kopen. Ik hoop dat grote merken dan ook snel in het gat zullen springen en meer items op de markt gaan brengen van vegan leer. Stella McCartney is ons grote voorbeeld op dit gebied. Ze laat zien dat luxe prima samen gaat met een duurzamere productie. En juist dat vind ik enorm chique.

Maar even terug naar de vintage items, het bruggetje wordt al veel te lang. Mijn liefde voor mooie merken en producten is er altijd al geweest. Op de vintage markt vind je niet alleen de items die van een betere kwaliteit zijn, je vind ze er ook nog eens voor een fractie van de nieuwe prijs. Ook dit heeft een kleine uitleg nodig. Chanel items behouden hun waarde, dat zeker. En gaan met hun tijd mee. Dat wilt zeggen dat ze stijgen in prijs. Sommige klassieke items stijgen zelfs nog verder in prijs dan goud. Dat wilt ook zeggen dat je de vintage items waarschijnlijk nog voor dezelfde prijs koopt als toen ze nieuw waren, wellicht iets meer. Maar vergeleken bij de nieuwe items ben je wel goedkoper uit. Het maakt jouw aankoop tegelijkertijd een goede investering.

Dat is een extra kers op de taart. Want door voor vintage of preloved te kiezen maak je jouw footprint ook een stuk kleiner. Er zijn namelijk voldoende, dan al niet genoeg producten in omloop om iedereen blij te maken. Je moet jouw juweeltje alleen nog even vinden.

Outfit Details
Jurk : NA-KD
Portemonnee : Vintage Chanel Cosmos Wallet Long – Diamond Quilted

 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat een affiliate link. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Clean Conscience Reusable Make-Up Remover Pads The BodyShop
Clean Conscience Reusable Make-Up Remover Pads | The Body Shop

Noord-Brabant, maart 2022 [dropcap]E[/dropcap]r is in 2022 geen plek meer voor voetprint vergrotende wegwerp producten. Ik ben dan ook heel...

Sluiten