New sandals | My Fair Fashion Journey ☾

 

New sandals

 

 new sandals Parga My Fair Fashion Journey

 

Er zijn bepaalde dingen aan reizen die ik bijzonder vind, fascinerend zelfs. Het is namelijk zo dat wanneer je uit het vliegtuig stapt jij je in een hele nieuwe wereld waant. Andermans leven. Waarin diegene alles net zo vanzelfsprekend vind als de sleur waar jij zojuist even aan bent ontsnapt. Maar zeker ook de mensen die met jou en uit andere vliegtuigen stappen. Allemaal zijn ze met een ander verhaal aan boord gestapt om uiteindelijk, hoe uiteenlopend de verhalen en achtergronden ook zijn, samen met jou dat nieuwe stukje land te verkennen.

Ik vind het heerlijk om op de luchthavens mensen te observeren en proberen te bedenken waar ze vandaan komen en waarom ze op reis zijn. Wat hun karaktertrekken zijn en wat hun verhaal is. Want iedereen heeft een verhaal. Jij net zo goed. Ook al weet je op dit moment misschien nog niet wat jouw verhaal is, of zit je er midden in, iedereen heeft vroeg of laat een verhaal om te vertellen. En zolang jij ervoor open staat kunnen er spontaan mooie dingen gebeuren. Zo ook in Parga waar ik met mijn moeder door de pittoreske straatjes wandel, klim en afdaal terwijl wij gedurende de week ook wat leuke winkeltjes aan doen.

Haast in iedere winkel hebben wij een leuk, spontaan en oprecht praatje. Wat opvalt is dat deze gesprekjes niet naar het verkopen van een product toewerken, maar deze mensen zijn oprecht geïnteresseerd. Net als wij in hun mooie, vaak handgemaakte (streek) producten. Ook allen met een eigen verhaal. Ze hebben allen een andere reden waarom ze doen wat ze doen. Of het nu om het maken van leren tassen, schilderijen, houtwerk of lokaal gebrouwen goederen gaat of een restaurantje. Ze zijn allen gepassioneerd over datgene wat ze doen. En dat vind ik bijzonder. Vandaag wil ik jullie één van mijn gepersonaliseerde en handgemaakte aankopen laten zien.

 

 new sandals Parga My Fair Fashion Journeynew leather sandals katerina parga

 

Handmade with love

Een van de bijzondere items die ik kocht in Parga zijn deze leren slippers. Ze zijn helemaal op maat en met de hand gemaakt. De eigenaresse Katerina is een ware duizendpoot. Terwijl ik haar handgemaakte tassen sta te bewonderen vragen ik en mijn moeder ons af of ze misschien iets voor de camera wilt maken. De vrouw vind het een hele eer en begint na mijn moeders vraag spontaan een paar slippers te maken. Ze worden aangemeten en tussen het passen en meten door hebben we een leuk gesprek. Soms is de meid die een paar winkels verderop werkt even nodig als tolk. Maar het is bijzonder om te zien hoe snel je jezelf al verstaanbaar kan maken in het Engels, zelfs als het met horten en stoten gaat.

De slippers zijn na een klein half uurtje klaar en ik ben verliefd. Met mijn lange en redelijk brede voeten val ik bij de elegante Nederlandse slippertjes al snel buiten de boot. Maar deze passen perfect, en daarmee heeft deze Barefoot Brunette die stiekem het liefst op blote voeten loopt, eindelijk een paar mooie minimalistische slippers.

 

Adres: Karetina Handmade & Leather Fashion. Ermou & elikis 1, 25100 Aígion, Akhaia, Greece.

 

 new sandals

 

My Fair Fashion Journey ☾

 

 new sandals

 

 

H&M Conscious Summer Haul

Ik begin het steeds belangrijker te vinden dat ik weet wie mijn items maakt. Mijn voorkeur gaat dan ook steeds sneller naar kleine lokale winkeltjes waar eerlijk geproduceerde bijzondere items worden verkocht. Wie toch snel even wat fijne nieuwe items aan wilt schaffen komt dan toch al snel uit bij de (iets wat) grotere ketens. Zo ook ik. Ik plaatste een bestelling in de webshop van de H&M omdat mijn nieuwsgierigheid naar de Conscious items groeit, en ik jullie graag wil laten zien wat de betere opties zijn als je besluit om bij de H&M inkopen te gaan doen. In deze video laat ik jullie zien welke items ik bestelde en hoe ik ze draag. Uiteraard gestyled met mijn nieuwe slippers uit Parga, om zo iedere outfit eigen te maken. Ook neem ik je mee op een klein reisje en vertel ik waarom ik het belangrijk vind om eerlijke kleding te dragen.

Verschijnt er geen video op jouw beeldscherm? Klik dan hier.

 

 new sandals
 new sandalsnew sandalsnew sandalsnew sandalsnew sandals

 

My Fair Fashion Journey

Zoals je in de video kunt zien passen deze sandalen onder verschillende outfits. Juist daarom ben ik voor een neutrale kleur en een minimalistische vorm gegaan. Ze zijn geheel boho en passen daarom perfect in mijn straatje. Wel ben ik nu ik vegan ben gaan eten meer over het dragen van leer na gaan denken. Ik ben zelf opzoek naar alternatieven, en de keren dat ik over ga op een aankoop, die zijn gelukkig in een jaar op één hand te tellen. Voor nu richt ik mij eerst op eerlijke, vintage en duurzame kleding. En ik hoop dat de vegans onder ons dit kunnen respecteren (al snap ik jullie uitgangspunt helemaal). Het is een proces, en misschien denk ik er over een poosje wel heel anders over. Het heet daarom niet voor niets mijn Fair Fashion Journey. Wel heb ik zelf gezien hoe de koeien lokaal leven, waar ze zelf, onder begeleiding van een hond of elkaar, vrij in de bergen leven. En dat vind ik mooi. Heel erg mooi.

 

Welke schoenen draag jij graag in de zomer?

 

 
Delen:

8 Reacties

 1. 7 juni 2017 / 22:04

  Wow wat een prachtige sandalen! Zo leuk ook dat ze hand- en op maat gemaakt zijn waar je bij staat. Heel bijzonder. Ontzettend leuk ook dat jullie ’the making of’ de sandalen hebben vastgelegd.
  Ik vond de video ook ontzettend goed gedaan. Ik zal zeker aan jouw woorden denken wanneer ik straks de stad in ga om mijn zomer garderobe een upgrade te geven! Ps Je foto’s zijn ook weer zo mooi! Echt van genoten!

 2. 7 juni 2017 / 16:20

  Mooie foto’s en de sandalen zijn heel erg leuk! Fijn dat ze helemaal goed op maat gemaakt zijn

 3. Marjan
  6 juni 2017 / 22:30

  Hi Linda wat een leuke site heb je en mooi te zien hoe blij je bent met je slippers. Wij hebben ook even bij die mevrouw in Parga gekeken ze maakt mooie dingen. Wij zaten naast jullie bij Castello. Groetjes, Marjan

 4. 6 juni 2017 / 21:17

  Wauw Linda. Pretty you! Wat heb je mooie sandaaltjes aangeschaft en wat staat dat rode jurkje je bijzonder goed. En ik blijf jaloers op je super mooie foto’s die ook heel erg goed uitkomen in deze mooie lay-out!

 5. 6 juni 2017 / 11:59

  Heel goed idee om dit soort dingen juist op reis te kopen! Dan haal je geen troep in huis, kun je je mooie herinneringen in dit geval zelfs lekker aantrekken en ook nog eens de lokale economie steunen 🙂

 6. 6 juni 2017 / 10:13

  Oké ik vind deze beeldschoon! Hoe leuk dat er gewoon sandalen voor je op maat worden gemaakt terwijl je door de straatjes van Parga struint?! En het zijn ook nog eens echt heel mooie sandalen. Ik vind het zo gaaf, van die kleine bedrijfjes met mensen die hun eigen ding doen. De foto’s zijn trouwens ook prachtig en wat draag je een leuk jurkje! Malou x

 7. 6 juni 2017 / 08:00

  Voor mij persoonlijk een no go, want ik wil geen nieuwe items van leer kopen. Maar het model is tof en wat een bijzonder verhaal erbij 🙂

 8. 6 juni 2017 / 07:01

  Wat een prachtige sandalen! En zo’n mooi concept dat ze helemaal op maat gemaakt zijn. Daar ga je vast en zeker nog heel veel plezier aan beleven. Mooi jurkje draag je ook op de foto’s! Ik ga je video vanavond even uitgebreid bekijken. Ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Barefoot Brunette
Barefoot Brunette

[dropcap]H[/dropcap]i iedereen! Deze Barefoot Brunette heet je van harte welkom op mijn vernieuwde site. Je ziet het goed. Lifestyle by...

Sluiten