Drimmelen, het hart van de Biesbosch

Drimmelen De BiesboschDrimmelen, mei 2023

De afgelopen dagen geniet ik enorm van het mooie weer. Ik heb zo naar de lente uit gekeken en ein-de-lijk is het mooie weer dan toch écht hier. En hebben we de eerste zomerse dag gehad. En dat betekent maar één ding: de slippers en jurkjes kunnen weer uit de kast!

 

–Drimmelen —

het hart van de Biesbosch

 

Drimmelen

 

De Biesbosch

Naast vele klussen in en rondom het huis, de tuin én natuurlijk de moestuin – trek ik er ook met Moos wat vaker op uit om nieuwe mooie plekjes in Brabant te ontdekken, de benen te strekken en van de mooie omgeving te genieten. Ondertussen scout ik gelijk voor mooie locaties waar ik binnenkort ga fotograferen. Van de Vrachelse Heide tot de prachtige Biesbosch, met een tussenstop in het pittoreske Drimmelen. Het leven is simpelweg een stuk fijner als het droog is én de zon schijnt.

Het blijft een feestje om dit pittoreske dorp te bezoeken. De pandjes zijn mooi, de tuintjes complimenteren de huisjes en de mooie gracht nog meer. Ergens lijkt het wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Het is mooi om te zien hoe de Biesbosch overloopt in Drimmelen, en je hiervandaan moeiteloos de oversteek naar de rivier kunt maken. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de Biesbosch is veelzijdig. En ben blij dat ik het al heel mijn leven mijn thuis kan noemen. 

Ook de kleine dorpjes leven op. De knotwilgen, die typerend zijn voor de Biesbosch, zijn weer groen. Het gras staat hoog, het fluitenkruid pronkt in de bermen en de vogels zingen het mooiste lied. Het is weer gezellig op straat, mensen trekken er opuit om te fietsen en te wandelen, er wordt weer volop in de (moes)tuintjes gewerkt en de meeste Brabanders zijn altijd wel in voor een gezellig klets praatje. Kortom, we ontwaken allemaal uit onze winterslaap.

 

Freedom Moses

Summer essentials

Mijn zomerse tasjes hebben weer een prominente plek gekregen in de kast. Waar veel mensen voor beige of zwart gaan, heeft een mooie (congnac) bruine tint eigenlijk altijd wel mijn voorkeur. Het is altijd al mijn go-to kleur geweest en de laatste jaren is het een stuk makkelijker geworden om tegen de stroom van trends in te zwemmen. Bruin is terug, en dat maakt het makkelijker om mijn fijne collectie zo nu en dan eens uit te breiden.

Mijn nieuwe slippers zijn de Basic Slides van Freedom Moses. Het unieke is dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig gerecycled polyerethaan. En alhoewel het basics zijn, zijn ze verkrijgbaar in de leukste kleuren. Ze staan niet alleen mooi op de mat in mijn keuken (hier zit bij ons de deur naar te tuin én ze kleuren hier per-fect bij – want oh ja, het oog wilt ook wat), ze zijn ideaal voor rondom het huis én voor fijne wandelingen. Het leven is simpelweg een stuk mooier als het slipper weer is, vind je niet? Zeker als ze lekker zitten én ook nog eens goed bij je outfit passen. It’s all about making life beautiful.

 

Ben jij team slippers of team sneakers?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat een Affiliate link. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Wholesome activiteiten mei
Wholesome lijstje met 10 activiteiten | mei

Biesbosch, mei 2023 [dropcap]H[/dropcap]et is meivakantie, de lammetjes lopen buiten. De jassen kunnen uit, lange zomerjurken met knusse wollen truien...

Sluiten