Wholesome lijstje met 10 activiteiten | mei

Bloesem fotografie lifestyle shootBiesbosch, mei 2023

Het is meivakantie, de lammetjes lopen buiten. De jassen kunnen uit, lange zomerjurken met knusse wollen truien en vesten kunnen aan. Het ultieme Hygge-gevoel. De terrassen lopen vol, de bomen worden groen en de tuinen kunnen gezellig gemaakt worden. Vroege picnic’s, lange wandelingen. Alles is mogelijk. Getrakteerd worden op de mooie zonnestralen in de ochtend.

De alpaca’s worden deze maand toch écht geschoren. Knapperende haardvuurtjes op het terras, de eerste bbq’s staan aan. The golden hour bewaren we nog even voor de zomer. Oh it’s the season, we kunnen eindelijk buiten gaan leven. Laten we met zijn allen de bloemetjes buiten gaan zetten. Ik deel een lijstje met 10 wholesome activiteiten om van mei de meest fleurige maand te maken.

 

– Wholesome lijstje met 10 activiteiten –

laten we de bloemetjes buiten zetten

 

Bloesem shoot Linda's Wholesome Life

1.  Koniklijke Serres van Laken
Mijn grootste tip deze maand is toch wel om even de grens over te gaan en een bezoekje te brengen aan de Koninklijke Serres van Laken. Koninklijke pracht en praal, met de mooiste Victoriaanse kassen gevuld met de meest bijzondere bomen, struiken en planten. Samen één fleurige bloemenzee. Je kunt hier nog t/m 7 mei terecht voor een bezoekje.

2. Tuinieren
Als echte liefhebber heb ik de maanden afgeteld en de planten de grond uit gekeken. Het is tijd om de tuin in te gaan, de uitgebloeide bloemen bollen af te knippen, het gras te maaien, afgevallen bladeren te verwijderen (want het vorst seizoen is ein-de-lijk voorbij) en het terras schoon te maken! Het moestuin seizoen is officieel geopend en er kan volop in de volle grond gezaaid worden.

3. B&B voor vogels en insecten
In mei leggen alle vogels een ei. Zorg dus voor de vogels gaan nestelen dat de hagen er weer tip-top uitzien. Plaats wat vogelkasten of een insecten hotel in de tuin om nog meer dieren aan te trekken.

4. Het meest fleurige uitje
De tuincentra’s en de kwekers zijn weer gevuld met de mooiste planten. Nu de vorstperiode over is kunnen we weer zomerbloeiers inslaan en de potten en borders opvrolijken.

Wholesome activiteiten mei

Wholesome activiteiten mei

Linda's Wholesome Life
Linda's Wholesome Life

5. Wardrobe switchover
De tijd om lange zomerjurken te gaan dragen is eindelijk aangebroken. Wellicht merk je zelf ook wel dat veel kledingstukken, op de basics na – vaak wel seizoensgebonden zijn. Het is altijd weer een aardige klus om de kledingkast om te gooien, wel een die loont. Pas eens wat kleding, shop in je eigen kast. Maar nieuwe setjes of daag jezelf eens uit om een capsule wardrobe samen te stellen.

6. Maak een late lente wandeling
Mooie warme lente avonden vragen om een heerlijke wandeling. Het is wellicht één van mijn meest favoriete ‘slow living’ (en hygge) activiteit tijdens de lente en zomer. Je stapt met zacht weer namelijk nét wat makkelijker naar buiten. Samen met de hond en een lange zomer jurk met daarover een heerlijke warme trui, trek ik graag de polder in om mij onder te dompelen in de pracht en praal die de Biesbosch te bieden heeft.

7. Een picnic of bbq met goed gezelschap
Knusse – gezellige activiteiten, na het lange cocoon seizoen met vooral veel avondjes op de bank en Netflix, is het tijd om familie en vrienden uit te nodigen voor een heerlijke picnic of een bbq. Samen koken én eten en is tenslotte véél gezelliger. Laten we toasten op mooie zachte avonden, met als toetje een betoverend mooi gouden uurtje.

Wholesome activiteiten mei

Wholesome lijstje | mei

8. Maak een roadtrip naar een klein dorpje of stadje in de buurt
We hoeven namelijk niet altijd de grens over te gaan om het ultieme wanderlust gevoel te krijgen. Prik eens een bestemming op de kaart of plan eindelijk eens dat bezoekje aan dat ene stadje wat je al veel te lang uitstelt. Je zal opgeladen thuis komen, met een fotorol vol waardevolle momenten.

9. Lifestyle Shoots in het groen
Heb je altijd al eens mooie foto’s van jezelf, met je vriend(in) of gezin willen hebben in het groen? In mei en juni neem ik weer nieuwe shoots aan. Er zijn al enkele leuke shoots ingepland, maar er is nog ruimte over. Neem een kijkje op mijn fotografie pagina voor meer informatie.

10. Bezoek een mooie tuin
Vanaf mei zijn er weer diverse mooie tuinen in Nederland die voor enkele weken de poorten openen voor het publiek. Denk hierbij aan kloostertuinen, wijngaarden, Japanse tuinen en unieke aangelegde tuinen. Wellicht is er bij jou in de buurt wel eentje geopend. Zo niet, dan roept het al om een fijne roadtrip!

 

We hebben lang geduld moeten hebben, toch zijn de warme dagen eindelijk hier.

Maak er een mooie meimaand van!

 

Liefs Linda

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
favorieten april
Wholesome favorites | april

De voortuin van de Biesbosch, april 2023 [dropcap]S[/dropcap]weet April showers do bring May flowers. Alhoewel de fijnste lente dagen nog...

Sluiten