Wholesome favorites | mei

Wholesome favorites mei Biesbosch, mei 2023

In mei draait alles om naar buiten gaan, de kledingkast omgooien en eropuit gaan. Of dit nu met de hond is, een tripje naar de boerderij van mijn ouders of simpelweg om een fijne wandeling door de Biesbosch gaat, alles is een stuk leuker nu de zon weer is gaan schijnen. Het jurkjes seizoen is eindelijk aangebroken, de teennagels kunnen weer gelakt worden en slippers kunnen ook weer uit de kast. Ik laat je mijn wholesome favorites van de maand mei zien.

 

— Wholesome favorites —

van mei

 

alpaca geschoren

 

Alpaca’s scheren

De maand begon met één van de leukste gebeurtenissen van het jaar. Het voelt alsof we met het scheren van de alpaca’s officieel een nieuw seizoen openen. Sinds de wol er af is, is de lente toch echt hier! Het scheren van de alpaca’s  is altijd weer een hele gebeurtenis waar we stiekem de hele winter wel naar uitkijken. Het is leuk, gezellig en de dieren zijn daarna haast onherkenbaar als je ze voor de eerste keer zonder wol ziet. En dus pakte ik mijn tassen in, vertrokken we voor een paar dagen naar de boerderij van mijn ouders en maakte wij er een paar hele gezellige dagen van.

 

Wholesome favorites mei

 

Aardbeien seizoen

Is it just me, of zijn de Hollandse aardbeien de lekkerste van allemaal? And lucky me, het aardbeien seizoen is geopend en de eerste bakken met aardbeien zijn al verslonden. Of ik mijn smoothie bowl met aardbeien versier, mijn brood ermee beleg of ze los eet, ik kan ze de hele dag door wel eten. Yumm!

 

Wholesome favorites mei
Wholesome favorites mei

 

Tuinieren

In mei draait alles om naar buiten gaan en de tuin helemaal klaarmaken voor de zomer. Ik heb de plantjes letterlijk uit de grond gekeken. En mijn geduld is beloond, de tuin is weer groen en veel planten bloeien als nooit te voren. In één klap zijn we de lange winter helemaal vergeten.

 

Wholesome favorites mei

 

Pure Olive

Sinds Lydia Millen, the English country queen, haar nagels voorzag van een groene kleur ben ik verliefd. Niet alleen mijn nagels kregen een vergelijkbare groene tint, ook mijn kast (en enkele andere meubels) werden voorzien van zo’n zelfde tijdloze groene kleur. Haar kledingkamer is namelijk to die for, zo onwijs mooi. Geheel geïnspireerd door haar mooie foto’s en fijne vlogs (ook een aanrader als je nog opzoek bent naar fijne Youtibe video’s waar je helemaal van tot rust komt) liet ik al vrij snel een pakketje met vegan nagellak thuis bezorgen.

Neonail heeft hele fijne plant-based wonder nagellakjes. De kleuren Pure Olive – wat tevens de kleur is van deze foto – is mijn favoriet. Mocht ik voor een iets lichtere groene tint willen gaan, dan is Pure Daisy ook een hele mooie frisse kleur. Het duurt iets langer voor de nagellak helemaal is uitgehard dan ik van de niet vegan nagellakjes gewend bent, maar samen met de Pure Top & Base coat blijft de nagellak wel vrij lang zitten, yay!

Verkrijgbaar bij Douglas. Bij de Douglas kun je nu ook heel gemakkelijk filteren op veganistische cosmetica, zo wordt de zoektocht welke merken of producten het beste bij jou passen een stuk makkelijker gemaakt.

Al met al, al meer dan een jaar mijn favoriet. Een vriendschap die naar mijn idee nog heel lang zal blijven bestaan.

 

Freedom Moses

 

Drimmelen

Ik wijdde er zelfs al een heel artikel aan, Drimmelen – het kloppende hart van de Biesbosch. Het blijft een feestje om dit pittoreske dorp te bezoeken. De pandjes zijn mooi, de tuintjes complimenteren de huisjes en de mooie gracht nog meer. Ergens lijkt het wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Het is mooi om te zien hoe de Biesbosch overloopt in Drimmelen, en je hiervandaan moeiteloos de oversteek naar de rivier kunt maken. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de Biesbosch is veelzijdig. En ben blij dat ik het al heel mijn leven mijn thuis kan noemen.

Mijn nieuwe Freedom Moses slippers zijn ook een favoriet van deze maand, ik heb ze sinds ik ze heb iedere dag gedragen.

 

Wholesome favorites mei

 

Moos, mijn kleine partner in crime. De wandelingen die ik maak, de kleien avonturen die we samen beleven, de mooie wandelroutes die we hebben ontdekt, zonder hem zal ik ze niet zo snel alleen maken. Samen hebben we al heel wat kilometers afgelegd in het mooie Brabant en de bijbehorende Biesbosch. De onvoorwaardelijke liefde en het feit dat je, ook als het weer er niet om vraagt, je toch een paar keer per dag naar buiten moet maakt dat ik zelf een heel stuk fitter ben geworden. En daarnaast zie ik gewoon veel meer van de omgeving, wat ook een flink pluspunt is. Veel mensen realiseren zich denk ik niet hoe mooi Nederland eigenlijk is.

 

Hoe was mei voor jou?

 

Liefs Linda

 

 

Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Freedom Moses slippers
Drimmelen, het hart van de Biesbosch

Drimmelen, mei 2023 [dropcap]D[/dropcap]e afgelopen dagen geniet ik enorm van het mooie weer. Ik heb zo naar de lente uit...

Sluiten