Conscious Living ☾

 

Een bewust leven met ruimte voor mooie reizen, plantaardige breakfast bowls en lunches, fijne hotspots, Fair-, True & Slow Fashion, mooie cosmetica producten die iedere cent waard zijn en hierbij oog houden voor de wereld. Ik ben er namelijk van overtuigd dat door Conscious (bewust) te leven en Conscious inkopen te doen, je veel gelukkiger zult zijn. Dit zelfs naast een drukke baan of wanneer je, net als ik, leef met één of meerdere chronische ziektes of aandoeningen. De druk om altijd maar te ‘moeten’ doen wat andere doen valt als een last van je schouders.

 

Conscious Living

 

Conscious living lindaswholesomelife.nlConscious living lindaswholesomelife.nl

 

Ik ben nooit een heel populair meisje geweest. Rustig, een kat uit de boom kijker en wel actief en vrolijk waar ik op mijn plek was. Ondertussen was ik bezig mijzelf in verschillende hokjes te stoppen, om meer geliefd te zijn en erbij te horen. Maar nooit was ik one of the populair girls. Als ik hierop terug kijk wist ik diep van binnen al dat het niet goed voelde. Thuis kon ik altijd mijzelf zijn. Ik was één met de natuur, een echte Tomboy en fantaseerde over een fancy leven in de stad. Met veel vriendjes en vriendinnetjes om te spelen.

 

Nu ik het magische getal van 25 jaar gepasseerd ben, realiseer ik mij pas echt dat ik precies ben wie en wat ik moet zijn. Het is zonde om jouw energie ergens in te stoppen, waarvan je eigenlijk al weet wat de uitkomst is. Ik kan wegdromen bij prachtige natuur en reis foto’s, inspirerende bohemian girls, minimalistische pagina’s en modern gypsies. Stuk voor stuk mensen die precies zijn wie ze willen zijn en dit ook uitdragen. Hier wil ik ook naartoe.

 

Conscious living lindaswholesomelife.nlConscious living lindaswholesomelife.nl

 

Jullie hebben al gemerkt dat mijn foto’s op mijn blog steeds groener worden en ik meer achtergronden met natuurtinten gebruik. En langzaam aan ligt de focus steeds meer op een bewuste levensstijl. En dat is precies hoe ik opgegroeid ben, hoe mijn ouders mij hebben geleerd tegen het leven aan te kijken. Ik maak simpelweg veel meer gebruik van de natuur om mij heen. En ervaar ik geen druk meer om een lange tijd in de auto te zitten opzoek naar die ene plek in de stad om foto’s te maken. Zodat de foto’s matchen bij wat er in mijn hoofd zit. Zeker omdat ik mij steeds meer realiseer hoe bijzonder de plek is waar ik ben opgegroeid. En dat dit voor maar een kleine groep mensen is weggelegd.

 

Ik voel mij een traveller met wortels. Deze wortels heb ik hier, in de mooie Biesbosch uitgezet. En terwijl de wanderlust door mijn aderen schiet, ben ik blij met waar ik ben, en ben ik blij met de plek waar mijn thuis is. Zeker voor hoelang dit nog duurt. Omdat het lichamelijk steeds weer een stapje beter gaat, komt de stap om een eigen huisje te gaan zoeken, een plek voor Thomas en mij, steeds dichterbij. Een hele spannende nieuwe fase, die op zijn beurt ook wel fijn voelt. De timing had wat dat betreft niet anders moeten zijn.

 

Een vlinder moet namelijk kunnen fladderen. En ik denk dat ik die jaren die ik niet heb kunnen fladderen door het ziek zijn, nu wel aardig aan het inhalen ben.

 

Conscious living lindaswholesomelife.nlConscious living lindaswholesomelife.nl

 

Met andere woorden, het voelt goed waar ik nu ben. Na de bewustwording over de nadelige kant van de Fast Fashion industrie en mijn missie om met gezond eten mijn gezondheid een boost te geven, heb ik het gevoel dat ik in een rustiger vaarwater kom. Met ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Met de energie om weer op pad te gaan voor OOTD’s, met kritische ogen naar mijn blog te kijken en met duidelijke lijnen een koers uit te stippelen. En ik hoop dat ik jullie, gedurende deze weg mag en kan blijven inspireren. Dat zal een echte kroon op mijn werk zijn.

 

Ben jij al waar jij wilt zijn?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

6 Reacties

 1. 7 augustus 2016 / 11:45

  Vind het mooi en inspirerend hoe je uitlegt waar je nu staat in je leven en hoe jij je daarbij op je gemak voelt. Zelfontwikkeling blijft tof vind ik. Het houdt nooit op en je komt steeds dichterbij je echte ik!
  Ik ben op sommige gebieden zeker wel waar ik wil zijn, maar op een paar gebieden nog niet. Ik wil graag samenwonen, mezelf qua geld voor 100% kunnen onderhouden, lichamelijk gezien genoeg kunnen werken… Maar goed, dat komt vanzelf wel, alleen later dan dat ik zou willen.

 2. 7 augustus 2016 / 11:33

  Ik vind het zooooo leuk om bij jou te zien! Ik ben zelf natuurlijk dierproefvrij, nu ook zo’n 3 maanden vegetarisch en ik wil ook wat meer minimalistisch worden. Van de week heb ik heel mijn kamer opgeruimd en flink wat om weg te geven en sommige dingen weg gegooid. Ik ga niet met aantallen werken of één er in is één er uit, maar gewoon alleen waar ik blij van word! En huh je eerste persreis, waaaa jaloers!!

 3. 7 augustus 2016 / 09:41

  Heel mooi om te lezen, Linda. Wat een supermooie ontwikkeling. Zelf zit ik ook middenin de ontwikkeling om te komen waar en te zijn wie ik ben. Mijn therapie helpt me daarmee en ook mijn spiritualiteit. Lange tijd heb ik dat weggestopt uit angst dat anderen me nog raarder zouden vinden dan ik al was. Nu is die ruimte er voor mezelf aan het komen en precies wat jij zegt: het voelt goed. Je voelt je meer jezelf. Meer op je plek. Meer in balans. Ik geniet intens van deze ontwikkelingen. Het voelt aan als weer tot leven komen. Fijne zondag. ♥

 4. 7 augustus 2016 / 09:40

  Wat fijn dat je jezelf nu zo goed voelt en klaar bent voor nieuwe dingen, zoals een eigen plek samen met je vriend. Om tot zo’n besef te komen heb je wel het e.e.a. door moeten staan, maar fijn hoe je jezelf nu voelt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Blokker aankoopjes rose goud koper fotolijst fotolijstje
Wat ik kocht bij Blokker

De Blokker is zo'n typische Nederlandse winkel waar ik vaak wel even naar binnen loop om wat rond te kijken....

Sluiten