5 tips om de liefde levendig te houden

Je kent het vast wel, de (zomer) vakantie is voorbij, de roze bril gaat af en de eerste vlinders zijn nergens meer te bekennen. Verliefdheid gaat over in houden van, en tegelijkertijd leer je elkaar steeds beter kennen. Niemand is perfect, ook jij niet. En beiden kan je je weleens aan kleine dingen van een ander gaan storen. Want ja, ook mister perfect laat zijn sokken en de dop van de tandpasta tube slingeren. Soms kan het heel verleidelijk zijn om in valkuilen te stappen, vaker met vrienden iets leuks te gaan doen dan samen, en raakt jullie relatie een beetje in een sleur. Maar ho, stop, het gras is lang niet zo groen als het aan de overkant lijkt. Jullie moeten simpelweg de vlam weer aanwakkeren. Ik deel vandaag 5 tips om de liefde leuk, spannend en levendig te houden.

 

5 tips om de liefde levendig te houden

 

↠ De zomer is er perfect voor om onverwachte uitjes te plannen. Het kan een simpele avond wandeling zijn, een bezoekje aan het strand of het ontdekken van een nieuwe hotspot. Tot het houden van een onverwachte bbq en een romantische avond thuis met wat kaarsjes en wat lekkers erbij. Elkaar verrassen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Maar de ander blijft zich hierdoor gewaardeerd voelen. Zeker wanneer je het beiden druk hebt en de eerste verliefdheid is verdwenen. Dan kunnen zulke kleine gebaren er weleens bij in schieten.

 

↠ Ze zeggen dat liefde door de maag gaat, en daar heb je echt geen hele ingewikkelde maaltijd voor nodig. Bak eens een lekkere taart en verrast jouw lief eens met iets wat hij écht heel erg lekker vind. Bestel sushi om het samen tijdens een romantische film op te eten. Maar hem uit laten slapen in het weekend en hem verrassen met een heerlijk ontbijtje doet het ook heel erg goed.

En laat ik daar nou net wat ontbijt inspiratie voor hebben!

 

5 tips om de liefde levendig te houden

 

↠ Verjaardagen en feestdagen, soms kan jij je hoofd wel breken over een leuk, lief en origineel cadeau. Terwijl hij maar blijft zeggen dat hij alles al heeft. Persoonlijk vind ik een ervaring waar jullie nog lang op terug kunnen kijken een groot succes. Wat dacht je van een weekendje naar Brussel in een leuk appartement? Of een nachtje aan zee? Het hoeft wat dat betreft echt niet ingewikkeld, duur of ver van huis te zijn. Samen ‘het is een nacht’ zoals Guus Meeuwis beschrijft beleven kan het vuur weer doen oplaaien.

 

Liefde is en blijft een werkwoord. Niets zal zomaar op je pad komen. En dat betekent dat je soms even wat gas bij moet geven en iets meer moet geven dan nemen. Maar hoe fijn is het dan als hij jou een glaasje sap komt brengen als jij met griep op bed ligt? Juist, het zijn die kleine dingen waarbij je jouw waardering voor de ander naar voren kunt laten komen. En geef eens spontaan een complimentje, of trek een fles champagne open met leuk nieuws. Gewoon omdat het kan. En omdat iedere dag die je samen bent eigenlijk een feestje is.

 

↠ Het is belangrijk dat jij je open stelt voor de ander, en neem de ander ook zeker nooit voor lief. En om dit te laten merken heb je niet alleen woorden, maar zeker ook daden nodig. Dan komen we weer terug op een spontane verrassing of jouw avond vrijplannen als je weer dat hij een rotdag heeft gehad. Vertel de ander ook hoe belangrijk hij voor jou is. Maar praat ook over jou onzekerheden, wat je dwars zit, gewoon simpelweg wat er in je omgaat (want nee, niemand kan jouw gedachten lezen). Communicatie is écht de sleutel tot succes.

 

Wat is jouw geheim om jouw relatie levendig te houden?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

10 Reacties

  • Linda
   Auteur
   10 augustus 2016 / 13:02

   Dat is altijd een goed idee! haha 🙂

 1. 9 augustus 2016 / 12:16

  Wat een goeie tips! Ik heb zelf bijna zeven jaar een relatie. Ik vind elkaar vrij laten en elkaar verrassen heel belangrijk. Al is het maar een klein briefje voordat hij gaat werken of zijn favo snacks halen. Het is zo fijn als je weet dat de ander aan je denkt.

  • Linda
   Auteur
   10 augustus 2016 / 13:03

   Elkaar de ruimte geven is inderdaad ook een hele belangrijke. En ik ben het helemaal met je eens, het zijn de kleine gebaren die groots voelen <3

 2. 9 augustus 2016 / 11:25

  Heel leuk artikel! En je hebt helemaal gelijk! Niemand kan jouw gedachten lezen, wat vrouwen soms wel verwachten van mannen. Ik vind elkaar de vrijheid geven, leuke dingen doen en vragen naar elkaars dag heel belangrijk!

 3. 9 augustus 2016 / 08:11

  Wat een onwijs mooi en inspirerend artikel Linda! Hele goede tips en foto’s van jou en je vriend zijn zo onwijs mooi! Zelf vind ik het vooral belangrijk om veel leuke dingen te blijven doen! Uitsapjes naar andere steden, lekker uit eten, reizen, nieuwe plekken ontdekken etc.

  • Linda
   Auteur
   10 augustus 2016 / 13:04

   Dank je wel voor je compliment over de foto’s, het begint een kleine challenge te worden om iedere week, op een andere locatie zo’n foto te maken hihi 🙂 Past ook weer goed in het plaatje van eropuit gaan en leuke dingen doen 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Conscious living lindaswholesomelife.nl
Conscious Living ☾

Hi iedereen! Ik hoop dat jullie net zo genieten van het zonnige weekend als ik dat doe. Zelf ben ik...

Sluiten