Zero-Waste Shampoo Bars | HappySoaps

HappySoaps Vegan Shampoo BarsBiesbosch, Dordrecht

OOnze zeeën en oceanen bestaan op dit moment voor een groot deel uit plastic, deze plastic soup kent zo’n 5 biljoen stukken ronddrijvend plastic. Items die er langer dan een mensenleven over doen om te vergaan. De wereld verdient meer. Vorig jaar deelde ik al meer over mijn Zero-Waste beauty routine, deze routine heb ik nu naar een nóg hoger level getild. Want naast skincare is het tijd om ook de rest van mijn verzorgingsproducten eens stevig onder de loep te nemen. Naast de producten van Beauty Kitchen die hergebruikt worden, wil ik mij vooral gaan richten op plasticvrije producten. Zodoende komen de Nederlandse vegan & plasticvrije Shampoo Bars van HappySoaps op mijn pad. Hier vertel ik je graag meer over.

 

 

– Zero-Waste Shampoo Bars –

HappySoaps

vegan & plasticvrij

 

 

HappySoaps Vegan Shampoo Bars

 

 

– HappySoaps –

de droom van een plasticvrije cosmetica markt

 

De oprichters van HappySoaps pleiten voor een plasticvrije cosmetica markt en dat kan ik alleen maar toejuichen. Want weet jij al dat plastic er gemiddeld 450 jaar over doet om te vergaan? Dat is best lang voor een, laten we zeggen – shampoo fles die je na één keer gebruiken in de vuilnisbak knikkert. Vind je niet?

In de meest ideale situatie worden de flessen gerecycled, maar die ontwikkelingen draaien helaas nog niet op volle toeren, waardoor de impact van het recyclen nog niet op korte termijn zichtbaar zal zijn. Er zullen simpelweg meer huishoudens aan moeten sluiten bij het apart inzamelen van plastic zodat het niet meer in het water verdwijnt.

Als je iets wilt doen wat direct een positieve invloed heeft op de aarde en de ‘plastic soup’ is het om zo min mogelijk plastic te consumeren. Het inruilen van shampoo flessen voor duurzame Shampoo Bar is een hele mooie eerste stap. Een stap die ook nog eens heel gemakkelijk toe te passen is in je dagelijks leven. De verpakkingen van de Shampoo Bars, én de bars zelf zijn 100% plasticvrij.

HappySoaps Vegan Shampoo Bars

HappySoaps Linda's Wholesome Life

 

– Wat is een Shampoo Bar? –

Een Shampoo Bar is heel kort gezegd een shampoo in vaste vorm. Ze komen in de leukste ronde bars en hebben dezelfde werking als een normale shampoo. Het enige verschil is dat je deze bar nog vloeibaar moet maken. Dit doe je door met vochtige handen een paar keer over een bar heen te wrijven. Je ziet niet veel product op je handen (het is ook kleurloos) maar je voelt direct aan je haar dat je voldoende product hebt om je haar goed te kunnen wassen.

De Shampoo Bars van HappySoaps bevatten elk 70 gram shampoo, zijn vegan, vrij van dierproeven en worden in Nederland met de hand gemaakt.

De Shampoo Bars zijn klein van stuk maar groots in hun resultaat. Zo’n kleine bar gaat namelijk net zolang mee als zo’n 3 á 4 shampoo flessen (afhankelijk van de lengte van je haar), wat inhoudt dat ze zo’n 90 tot 110 wasbeurten meegaan. Ze zijn echt heel zuinig in gebruik, dat heeft mij enorm verrast. Wat ook wel weer lekker is voor de portemonnee. Dit maakt een bar niet alleen super praktisch in huis, maar zeker ook op reis. Na gebruik laat je de bar simpelweg drogen en kun je hem zo weer inpakken en meenemen.

Voordat ik uitgebreid in ga op de bars en de ingrediënten wil ik eerst even vertellen wat er vooral niet in de Shampoo Bars zit. De bars bevatten geen palmolie (palmolie is zeer belastend voor de aarde), geen SLS & SLES en geen dierlijke ingrediënten. En bovendien ook geen plastic. Jeej!

 

HappySoaps Linda's Wholesome Life
HappySoaps Linda's Wholesome Life
HappySoaps Vegan Shampoo Bars

 

– La Vie en Rose Shampoo Bar –

geschikt voor alle haartypes

 

De La Vie en Rose Shampoo Bar is een feestje om te gebruiken. Versierd met bloemblaadjes en de mooie roze kleur is deze bar een echte blikvanger in de badkamer. En mocht jij je afvragen of de bar net zo lekker ruikt als dat je vermoedt kan ik volmondig ja zeggen, na een douchebeurt is het net alsof je in de Keukenhof loopt.

De Shampoo Bar is geschikt voor alle haartypen en ook nog eens anti roos (extra fijn in stressvolle tijden). Daarnaast bevat de bar Shea Boter wat bekend staat om haar verzorgende eigenschappen voor je hoofdhuid en haar. Daarnaast bevat het o.a. ook quinoa (een natuurlijk eiwit voor je haren) wat een mooie natuurlijke glans achterlaat op je haar en olijfolie, wat rijk is aan antioxidanten.

De Shampoo Bar vind ik heel erg fijn in gebruik, mijn haar glanst en voelt schoon en verzorgd aan. Het blijft ook lang schoon en fris, ik was mijn haar om de 3 dagen.

De HappySoaps La Vie en Rose Shampoo Bar is verkrijgbaar voor €8,75.

 

HappySoaps Vegan Shampoo Bars
HappySoaps Vegan Shampoo Bars

 

– Tea-Riffic Shampoo Bar –

geschikt voor beschadigd, slap en droog haar

 

Wil je extra investeren in Me-time zonder daar extra tijd voor vrij te maken? Dan kan ik je aanraden om met de Tea-Riffic Shampoo Bar onder de douche te springen. De geur van deze bar zorgt voor ultieme serene rust. De geur van verse groene thee samen met de extracten van ginseng hebben een uiterst kalmerende werking. Dat is uiteraard niet het enige waar deze bar goed voor is, dit verzorgende kopje thee voor je haren versterkt de haarwortels en verzorgt de droge huid. Zeker met de wisseling van de seizoenen kan je hoofdhuid wel wat extra liefde gebruiken.

Deze bar is dan ook bij uitstek geschikt voor mensen die wel wat extra verzorging en versteviging voor hun droge, slappe en/of beschadigde haar kunnen gebruiken. Voldoet jouw haar niet aan deze criteria maar ben je wel dol op deze geur? Dan kan je hem zeker ook gebruiken. Extra liefde kan nooit kwaad.

Deze bar bevat 4 belangrijke ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw haar en jouw hoofdhuid optimaal verzorgd en gereinigd worden. Groene thee heeft de unieke werking, het werkt namelijk kalmerend en kan hierdoor verlichting bieden bij irritatie en dit zelfs tegengaan. Hierdoor heeft hij ook een anti-roos werking.

Daarnaast bevat ‘het kopje thee voor je haren’ ook verzorgende Shea Boter wat o.a. helpt om jouw (hoofd)huid te verzorgen en te herstellen. Quinoa om jouw haar te voeden en te verstevigen. Daarnaast heeft quinoa ook de eigenschap dat het zowel gekleurd als natuurlijk haar laat stralen. Als laatste wil ik de olijfolie nog even uitlichten, een ondergewaardeerd wondermiddel in de cosmetica branch. Het is rijk aan antioxidanten en is zeer effectief in het bestrijden van stoffen die gezonde lichaamscellen aantasten. Allemaal mooi meegenomen, vind je niet?

De Tea-Riffic Shampoo Bar is een hele fijne bar. De geur is heerlijk, werkt kalmerend en je voelt na het wassen direct dat jouw haar intensief gevoed is. De bar is makkelijk in gebruik, maakt mijn haar goed schoon en laat het heel mooi glanzen. Mijn haar valt mooi en soepel. Omdat de bar zo intensief voedt merk ik wel dat ik mijn haar een dag eerder was dan met mijn normale shampoo.

De Tea-Riffic Shampoo Bar is verkrijgbaar voor €8,75.

 

Biesbosch Linda's Wholesome Life

HappySoaps Vegan Shampoo Bars

 

– Aloë You Vera Much Shampoo Bar –

geschikt voor mensen met beschadigd haar

 

Als er een plant is waar ik dol op ben, dan is het wel Aloë Vera. In Australië leerde ik al vroeg de geneeskrachtige eigenschappen van het sap van de plant kennen. Waar wij een blad in de koelkast bewaarde om onze door de zon verbrande huid mee in te smeren. Hierdoor wilde ik deze Shampoo Bar ook heel graag testen.

Deze Shampoo Bar is o.a. geschikt voor mensen met beschadigd haar. Maar ook zeker voor mensen met normaal en vet haar, het kan dan helpen om een gezonde hoofdhuid te behouden.

Aloë Vera zit van nature bomvol met natuurlijke oxidanten, natuurlijke enzymen en vitamines. Deze helpen tegen een jeukende hoofdhuid en roos. Maar natuurlijk ook een gezonde hoofdhuid om gezond te blijven. Veel van de Shampoo Bars van HappySoaps hebben deze eigenschap, wat fijn is, als je in stressvolle tijden gevoelig bent voor roos, schilfers of misschien wel eczeem op je hoofdhuid (zoals ik) pak je het probleem iedere wasbeurt weer bij de bron aan.

De Aloë You Vera Much Shampoo Bar is daarnaast verrijkt met quinoa, een vegan eiwit voor je haren. Shea Boter, wat verzachtend en rustgevend werkt. En natuurlijk ook de olijfolie. HappySoaps gelooft heilig in deze olie die rijk is aan antioxidanten.

Zelf vind ik deze bar ook heel fijn in gebruik. Mijn haar valt mooi, natuurlijk en heeft een mooie glans. Het voelt schoon aan, gevoed en mijn hoofdhuid voelt ook heel zacht en verzorgd. Wat fijn is, want zeker met lang haar kan je nog weleens ‘haar pijn’ ervaren bij de wortels als je jouw haar bijvoorbeeld lang in een staart of knot draagt. Omdat de bar extra voedend is was ik mijn haar met deze bar om de 2 dagen.

De HappySoaps Aloë You Very Much Shampoo Bar is verkrijgbaar voor €8,75. 

 

Happy Soaps Linda's Wholesome Life

HappySoaps Vegan Shampoo Bars

 

HappySoaps – wat vind ik ervan?

De Shampoo Bars van HappySoaps zijn mijn eerste kennismaking met Shampoo Bars en ik ben blij verrast. Niet alleen omdat de bars vegan en dierproefvrij zijn, maar zeker ook omdat ze zo goed hun werk doen. Na het gebruik van een voedende Shampoo Bar heb ik namelijk geen conditioner in mijn haar aangebracht. En toch valt mijn haar soepel, heb ik volume zonder dat mijn haar verzwaard is en ziet het er vooral heel erg gezond uit.

De bars zijn daarnaast niet alleen goed voor de planeet, maar zeker ook voor de portemonnee. Ze gaan lang mee omdat je maar heel weinig nodig hebt om je haar te wassen. En als de grenzen straks weer open gaan en er weer gereisd mag worden weet ik al dat ik geen zware shampoo en conditioner flessen mee hoef te slepen op vakantie.

 

 

Heb jij al eens een Shampoo Bar geprobeerd?

 

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

17 Reacties

 1. 11 april 2020 / 10:35

  Wel, ik word heel vaak een ecologische hippie genoemd, maar dit is een van mijn zondes: nee. En dan nog vooral omdat ik medicinale shampoo van de apotheek moet gebruiken… Ik vind het zelf jammer, maar ik vind het zo fijn dat anderen dit gebruiken en er reviews van komen! Keep up the good work!

 2. Mieke | Miek's Mind
  10 april 2020 / 09:02

  Mooie foto’s heb je weer gemaakt, en een fijne uitgebreide review. Ik heb zelf nog nooit een shampoobar gebruikt, zou het wel eens willen proberen

 3. Frederique
  6 april 2020 / 12:28

  Wat zijn ze mooi zeg. En jouw foto’s ook! Ik vind dit echt ideaal cadeaumateriaal!

 4. 4 april 2020 / 15:51

  Ik vind shampoo bars zo fijn. Ik zou eerlijk gezegd niet anders meer willen. Zelf zweer ik bij die van Lush, maar ik moet er wel op letten dat ze geen SL(E)S bevatten, want daar reageert m’n hoofdhuid slecht op. Goed te lezen dat je ook fan bent!

 5. 3 april 2020 / 15:56

  Wat een mooi initiatief dit. Ik vind Aloë altijd enorm lekker ruiken, maar qua drankjes krijg ik het echt niet af, haha.

 6. 3 april 2020 / 13:57

  Mag ik even zeggen hoe mooi jou product foto’s zijn? WOW!

 7. 2 april 2020 / 14:36

  Ik vind dit echt een goed initiatief om minder afval te veroorzaken. Zelf heb ik nog in zo’n plastic fles….

 8. 2 april 2020 / 09:12

  eerst en vooral wat een mooie foto’s!

  Ik zou ook zo graag is een shampoo bar testen! lijkt me een heel andere ervaring!

 9. 1 april 2020 / 17:53

  Ik heb nog nooit een shampoo bar geprobeerd, maar deze zien er wel leuk uit. Ik ben altijd wat bang dat het met mijn lange haar wat lastiger is, maar misschien gewoon eens proberen.

 10. 1 april 2020 / 16:18

  Wat een mooie foto’s! Ik ben wel benieuwd naar de shampoobars en hoe mijn haar daar op reageert.

 11. Marushi
  1 april 2020 / 16:06

  Ik heb er thuis ook eentje. Echt zo fijn vind ik ze, en ook beter voor het milieu! Ik word soms echt gek van al dat plastic.

 12. 1 april 2020 / 11:21

  ik heb ze ook en ze zijn wel fijn maar ben er niet super enthousiast over, blijf mijn gewone shampoo toch het fijnste vinden 😉

  • Linda
   Auteur
   1 april 2020 / 14:11

   Dat kan natuurlijk, ieder zijn ding 🙂

 13. Silke De Backer
  1 april 2020 / 11:15

  Zo fijn! Ik heb er nog nooit eentje geprobeerd, maar lijkt me wel heel fijn!

 14. 1 april 2020 / 10:49

  Wat gaaf! Dit klinkt heel prettig en duurzaam! Ik ga er eens naar kijken. Toffe foto’s heb je ervan gemaakt.

 15. 1 april 2020 / 08:44

  Oeh, deze shampoo bars klinken wel heel erg fijn. Ze zien er alleen al prachtig uit met de bloemblaadjes en zo te horen ruiken ze geweldig. Ik heb zelf een tijdje geleden voor het eerst shampoo bars geprobeerd en ben er ook erg enthousiast over. Een mooie mini-stap voor het milieu en een fijne manier om minder shampooflessen in huis te hoeven halen.

  • Linda
   Auteur
   1 april 2020 / 14:12

   Dat ben ik helemaal met je eens! Ongemerkt sleep je toch al snel veel plastic verpakkingen in huis, iedere verpakking die te vervangen is, is weer mooi meegenomen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Safira Petra Tungarden
Klassieke zoetwater parelketting van Safira

Dordtse Biesbosch [dropcap]A[/dropcap]l langer gebruik ik de natuur als inspiratie bron voor mijn werk en fotografie. Meer dan ooit ben...

Sluiten