WODEN – duurzame YDUN Mesh sneakers

Bij WODEN veranderen ze afval in fashion. Breng dit samen met Scandinavisch design en je weet dat je iets bijzonders aan je voet hebt. De sneakers van WODEN zijn duurzaam en zeer licht van gewicht. Naast mijn witte en tevens eerste paar sneakers werd het tijd om mijn garderobe een touch of pink te geven. En deze werden haast onderdeel van het interieur toen Thomas en ik op de Azoren waren.

 

WODEN

 

Sao Miguel WODEN duurzame YDUN Mesh sneakers powder skies

 

-Sustainability-

De WODEN sneakers zijn Scandinavische sneakers die geïnspireerd zijn door de natuur. Het is dan ook niet zo gek dat ik juist dit paar schoenen meenam om de Azoren te verkennen. En alhoewel ik het liefst de hele dag op blote voeten loop of op sandalen, vragen sommige wandelingen om een stevige schoen met een goed voetbed. Daarnaast zijn dit voor mij ook de ideale schoenen om aan te trekken tijdens het reizen. En behoren de WODEN’s standaard tot mijn vliegtuig outfit.

De focus ligt op het gebruik van zo natuurlijke mogelijke materialen. Alle sneakers van WODEN bevatten minimaal 10% gerecycled rubber. Daarnaast maken ze gebruik van kurk, wat tevens duurzaam verkregen is, en het handelsmerk van dit merk is. Het kurken voetbed ondersteunt de onderkant en de hiel van de voet. Kurk heeft dezelfde eigenschap als leer, het is schokbestendig en vocht absorberend. Waardoor de sneakers een hoogwaardig draagcomfort hebben.

Het leder is ook heel erg bijzonder. Dit is namelijk gemaakt uit het restafval van de North Sea fish industry en noem je speciaal gelooid visleer. Op deze manier wordt milieu belastend materiaal vervangen. Ook wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke warm waterbronnen om het leder te kleuren. Daarnaast maken ze gebruik van hydro-elektriciteit, dit wordt opgewekt door waterkracht van vallend water.

Deze sportieve YDUN Mesh sneakers komen in 4 kleuren; Sea Fog Grey, Stone Blue, Black en deze mooie roze kleur Powder Skies.

 


WODEN sneakers Ydun Mesh powder skis
WODEN duurzame YDUN Mesh sneakers powder skies
WODEN duurzame YDUN Mesh sneakers powder skies

 

 

 

-Casual Chique outfit-

Ik ben zelf erg picky als het op sneakers aankomt, vaak vind ik ze te lomp aan mijn voeten (dat krijg je al snel met mijn maat 41) en het comfort valt al snel tegen. De hele Daddy Sneakers Trend is dan ook niet aan mij besteed. Daarnaast bevatten de meeste sneakers teveel poespas. Mijn voorkeur gaat eerder uit naar een minimalistische schoen die perfect matcht met mijn outfit.

Combineer een leuk jurkje met de juiste sneakers en je krijgt de perfecte casual chique look waar ik de laatste tijd dol op ben. Deze Ydun Mesh sneakers zijn weliswaar op en top lente en zomer sneakers, maar wat mij betreft breekt nu de tijd aan dat ik ze écht met veel plezier ga dragen. Hello Indian Summer! 

Maar ook met het wisselende weer op de Azoren paste deze Powder Skies perfect in mijn garderobe. De dagen konden zacht en warm zijn, afgewisseld met wat wolken en/of een buitje. Maar vooral de avonden koelden af en dan wil je er graag warmpjes bij zitten. En met het fijne voetbed zijn deze sneakers een verademing voor mijn voeten. En ruilde ik mijn slippers in de avond maar wat graag in.

 

 

 

WODEN duurzame YDUN Mesh sneakers powder skies

Ponta delgada sao miguelWODEN duurzame YDUN Mesh sneakers powder skies

 

Woden Sneakers zijn o.a. online verkrijgbaar bij Bol.com, Zalando, van den Assem en bekijk op WODEN.nl de dichtstbijzijnde winkel.

 

Draag jij graag sneakers?
En zo ja, welk merk draag jij dan graag?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

13 Reacties

 1. 19 september 2018 / 13:56

  Wauw, die sneakers zijn echt prachtig! Ook die kleur, zo special maar mooi!

 2. 19 september 2018 / 13:51

  Wat hebben ze een mooie kleur! Prachtig bij zomerse jurkjes en je kunt ze ook prima door dragen in de winter.

 3. 19 september 2018 / 12:53

  Wat zijn ze leuk! Ik kende dit merk nog niet. Leuk kleurtje!

 4. 19 september 2018 / 12:00

  Wat een gave sneakers. Dit is een paar wat ik zelf ook zo zou kopen! Ik woon momenteel in mijn Vans, haha.

 5. 19 september 2018 / 11:00

  Ze zijn echt te gek zeg! Ik zou ze zelf ook zo kopen. Hele mooie kleur en ook nog duurzaam.

  • Linda
   Auteur
   18 september 2018 / 21:41

   Ik heb even voor je gekeken, en de meeste dames modellen gaan t/m maat 42. Hopelijk is het iets voor je! 🙂

 6. 18 september 2018 / 13:00

  Super mooie sneakers! Ook al zou ik ze zelf niet zo snel in deze kleur kopen, vind ik het wel echt een mooi kleurtje.

 7. 12 september 2018 / 09:07

  Ik vind ze écht heel tof! Maar als ik nieuwe sneakers koop, wil ik toch geen leer meer!

  • Linda
   Auteur
   13 september 2018 / 10:37

   Ik snap je punt heel erg goed. Al ben ik wel blij dat het keer bij deze schoenen wordt gemaakt van een afvalproduct. Dat is altijd beter dan alleen slachten voor het leder!

 8. 12 september 2018 / 07:17

  Wauw, wat een ontzettend mooie sneakers! Ik vind niet alleen het merk Woden zelf prachtig, maar vind de kleur en het model ook heel erg mooi. Ze staan prachtig onder dit jurkje. Ik draag de laatste tijd ook regelmatig sneakers. Ik ben stiekem vooral weg van mooie sneakers met bloemetjesprint. Mijn favoriet zijn mijn Vans met fleurige bloemetjesprint, die ik tweedehands kocht bij de IJ-hallen.

  • Linda
   Auteur
   13 september 2018 / 10:38

   Ik vind bloemen printjes en gekleurde sneakers ook zo goed bij jou passen! Zo leuk ☺️?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Overtoerisme vs. duurzaam toerisme
Overtoerisme – Hoe wij de wereld om zeep helpen

[dropcap]I[/dropcap]nstagram, Facebook en Twitter staan bomvol perfecte vakantie kiekjes. De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en wij...

Sluiten