Wholesome lijstje met 10 activiteiten | februari

Wholesome februari activiteiten tipsNoord-Brabant, februari 2023

De kortste maand, dagen worden langer, het is nog koud buiten en misschien kan er zelfs nog geschaatst worden. Februari is voor veel mensen een lange zit en/of een uitdaging. De winter lijkt maar voort te duren. En als er geen sneeuw of ijspret is, dan kunnen de grijze maanden er al snel voor zorgen dat deze maand heel erg lang voelt. Laten we daar snel een stokje voor steken! Als je simpele en leuke activiteiten inplant kun je jezelf motiveren om er het beste van te maken. Want eerlijk is eerlijk, deze maand heeft ook veel mooie dingen te bieden. Ik heb een wholesome lijstje gemaakt met 10 activiteiten om de kortste wintermaand goed door te kunnen komen.

 

— WHOLESOME LIJSTJE MET 10 ACTIVITEITEN —

om de kortste maand goed door te komen

 

Wholesome februari activiteiten tips

 

1. Treat yourself
Treat yourself – leg jezelf eens in de watten. Of het nu om een extra uurtje slaap gaat, het krijgen van een massage, zwemmen, een dagje vrij nemen of een nieuw plantje of kledingstuk – zet jezelf eens goed in het zonnetje.

Geluk is niet te koop, maar je kunt wel planten en kippen kopen, en dat is naar mijn idee toch wel redelijk hetzelfde. 

2. Vroege voorjaarsschoonmaak Deel II
De voorjaarsopruiming en/of schoonmaak stond er vorige maand al op, maar ik kan mij zomaar voorstellen dat je er nog lang niet bent. Als je zo een paar momenten in de maand eens de handen uit de mouwen steekt kom je echt al en heel eind. Hier blijft het een hit, iedere keer weer.

3. Doneer je kleding
Als je dan toch met die voorjaarsopruiming bezig bent, neem dan ook je kledingkast eens stevig onder de loep. Sla hierbij tassen, accessoires en schoenen niet over. Doneer het een en ander, verkoop wat op Vinted of maak familie en vrienden blij. Je zult zien dat het aanstekelijk werkt. Ik heb mijn Vinted-wardrobe in ieder geval weer aangevuld.

4. Organiseer een kledingruil
Heb je veel goede kleding die je weg wilt doen? Organiseer dan eens een kledingruil. Het is tenslotte gezellig en wie weet ga je zelf ook met enkele leuke nieuwe items naar huis – zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

5. Ga meer naar buiten
Ik weet het, het is niet heel uitnodigend om naar buiten te gaan als de dagen grijs, koud en nat zijn. Maar heb je jezelf al eens goed warm aangekleed en een lange wandeling in de regen gemaakt? Moos en ik zijn er dol op. Goede jas aan, handschoenen aan, muts op en paraplu mee. Het geluid van de tikkende regen werkt rustgevend. Je komt helemaal verfrist thuis.

P.s. zodra je binnen stapt voelt het binnen ook ineens een stuk warmer, zonder dat je de verwarming hoger hoeft te zetten. 

6. Het oneindige to-do lijstje 
Plan een weekend dag in om het to-do lijstje wat er al zo lang ligt eens aan te pakken. Je zult zien dat zodra je eenmaal bezig bent je eigenlijk niet meer weet waarom je deze klussen zo lang hebt laten liggen.

7. Doe iets creatiefs
Heb je altijd willen leren spinnen, breien, schilderen of potten willen bakken? Er zijn veel leuke tutorials online te vinden of vraag iemand uit je kring om je eens te helpen. Mocht je de smaak te pakken hebben kun je ook altijd een leuke cursus of workshop gaan volgen bij jou in de buurt.

8. Doe iets voor een ander
Het klinkt misschien heel truttig of als iets kleins. Maar juist de kleine attente dingen kunnen voor een ander een groot verschil maken. Ga eens een keer spontaan een bakje koffie drinken bij je oma, buurvrouw of iemand die je al heel lang niet gezien hebt en mischien wel eenszaam is. Verras iemand met een uitje en kleine picnic naar het park, of stuur een kaartje. Het kan echt zo simpel zijn.

9. Snoeien & stekken
Het is helaas nog wat te koud om echt in de tuin aan de slag te gaan. Toch zijn er kleine karweitjes die je altijd kunt doen. Zoals het opruimen van de kerstverlichting, het verwijderen van blad. Er zijn zelfs enkele bomen en struiken die nu gesnoeid moeten worden. Zo was ook de vijg aan de beurt. De takken die ik af heb geknipt staan nu op zolder in een glaasje water, hopelijk groeien ze uit tot mooie stekken.

10. Winter getaway 
Ben je het thuis zitten inmiddels helemaal beu? Plan dan eens een leuke winterse trip! Denk aan een city trip voor een dag, of als je budget het toelaat een lang weekend. Vergeet ook zeker de knusse huisjes in de natuur niet. Met een beetje geluk willen er mensen mee en kun je een weekend vullen met wandelingen in de natuur, lekker eten en spelletjes. Met nog meer geluk heb je ook een fijne open haard of zelfs een hottub. Zo is de winter ineens een stuk knusser.

 

Wholesome februari activiteiten tips
Mis jij nog iets in mijn wholesome lijstje met activiteiten? Laat dan zeker even een berichtje achter. Ik vind het leuk om te lezen wat jij deze maand ga doen.

 

Waar kijk jij deze maand naar uit?

 

Liefs Linda

 

‘Wholesome lijstje met 10 activiteiten’ – lees mijn disclaimer

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Wholesome favorites Januari
Wholesome favorites | Januari

Biesbosch, januari 2023 [dropcap]J[/dropcap]anuari, wat was je fijn. De kerstboom maakte plaats voor tulpen, de nachten waren koud en sommige...

Sluiten