Essentialiving Planner 2023

Mooiste planner 2023Noord-Brabant, januari 2023

Lijstjes op je telefoon, op notietiblokjes en in je digitale agenda is even leuk. Maar rommelig. Uiteindelijk werkt het toch niet echt. Wat voor mij wel werkt is een mooie overzichtelijke papieren planner. Lekker old school. Hetzelfde geldt voor het overzichtelijk houden van alle to-do’s en taken. Zo zie je in één overzicht wat er jou te wachten staat. Zo maak je een eind aan alle onbedoelde dubbele afspraken en lijstjes die steeds kwijt raken. Plannen zorgt voor meer rust in je hoofd. Dit zorgt er automatisch voor dat jje minder energie kwijt bent aan het onthouden van alle dingen en je een stuk productiever aan de slag kunt gaan.

Daarnaast helpt de Essentialiving Planner om op en eenvoudige manier meer rust en ruimte in je leven te brengen. Zo heeft het een Balance Creator en een Balance Check. Daar duiken we zo verder in. Daarnaast is het ook nog eens een hele mooie luxe en minimalistische planner die goed bij mijn landelijke interieur past. Kijk je mee?

 

— Essentialiving Planner —

2023

Essentialiving planner 2023

Essentialiving planner 2023

– Essentialiving Planner –

dit vind je in de planner

Overzicht per dag, week & maand
Je ziet in één oogopslag wat je die week te doen hebt. En geloof mij, dat geeft rust. Iedere dag staat apart, zo ook de weekend dagen (erg fijn, die zijn soms zelfs het drukst). Onder de dagen is er ruimte om de to-do’s op te schrijven. To-do’s zijn korte activiteiten, zijn ze langer, plan ze dan op de dag zelf in. Daarnaast begint iedere maand met een maandoverzicht.

Balance Creator & Balance Check
De Balance Creator is wat deze planner, op het mooie uiterlijk na, zo uniek maakt. Deze Balance Creator bestaat uit 7 stappen die je aan het begin van het jaar eenmalig invult. Zo zie je snel waar jij je energie en tijd aan wilt besteden en welke elementen je aan moet pakken. De planner eindigt iedere week met een Balance Check, om te kijken waar je op dat moment staat. Is het nog in lijn met de Balance Creator? Of loopt je ongmerkt alweer over?

Veel Schrijfruimte
De planner heeft een ruime weekindeling, het grote formaat van de planner (hij is 20 x 25 cm) helpt hier ook aan mee. Er is aan het begin van de maand ook schrijfruimte opgenomen voor al je gedachten, tekeningen, notities en ideeën. Kortom, lekker veel ruimte voor je hersenspinsels.

Essentialiving planner 2023

 

– Essentialiving Planner –

dit vind je in de planner deel II

Wekelijks focus punt
Iedere week is er een handig vakje waarin je jouw focus van die week op kunt geven. Zo helpt het jou makkelijker om bepaalde keuzes te maken, en hoofd- van bijzaken te kunnen scheiden.

Mood tracker en lijstje voor ‘fun thigs’ en ‘lovely memories’
In de planner is er voldoende aandacht voor ontspanning, het helpt je immers om meer ruimte in je hoofd te krijgen en creatiever te worden. Het mes snijdt tenslotte altijd aan twee kanten.

Avondeten plannen & wekelijks recept
Goed eten is letterlijk brain food. De planner helpt je bij het inplannen van je avondmaaltijden. Daarnaast wordt er iedere week een recept gedeeld. Deze zijn door Judith geschreven en het hele recept vindt je op essentialiving.com.

Essentialiving planner 2023
Essentialiving planner 2023

 

Mooie beelden en motiverende quotes
Om even bij iedere nieuwe maand stil te staan begint het nieuwe hoofdstuk met een mooie illustratie van Lina Eijlers. De planner is, misschien wel wat onverwacht, in het Engels. Een planner die zich volledig richt op het bieden van rust en ruimte. De mooie linnen kaft draagt hier zeker aan bij. Het papier is mooi wit en stevig, dit voorkomt het doordrukken van geschreven tekst. Zo blijft iedere nieuwe week mooi en fris.

 

Essentialiving planner 2023

 

Hoe is de planner in gebruik?

Het is pas eind januari, dus heel lang gebruik ik de planner nog niet. Wel ben ik nog net zo enthausiast over de planner nu ik hem gebruik, als toen ik de planner online tegen kwam. Het mooie uiterlijk, de luxe linnen kaft, het grote formaat en de ruimte die je krijgt om te plannen zorgde ervoor dat de planner al snel in mijn winkelwagentje zat. Het is wat mij betreft zeker de mooiste minimalistische planner van 2023.

Het helpt mij enorm bij het overzichtelijk houden van alle taken en to-do’s. Zeker omdat ik graag zakelijke en privéafspraken overzichtelijk wil hebben. Zo weet ik het beste hoe ik mijn energie kan verdelen (voor de nieuwe lezers; ik ben chronisch ziek en moet hierdoor ook voldoende rustmomenten inplannen). De Balance Check helpt mij ook om prioriteiten te stellen. Omdat ik ze iedere keer zie, word ik er ook goed aan herinnerd om niet een overvolle agenda, maar juist mijzelf op één te zetten.

Het is een mooie minimalistische planner zonder poespas. Een stuk rustiger dan de bekende Mascha Planner of de Structuurjunkie planner (al is die van binnen ook niet zo druk). Daarnaast vind ik het aanschaffen van een planner een mooie investering in jezelf. Het geeft rust en helpt je bij het krijgen van een overzicht. Rust in je planner, geeft rust in je hoofd. Daarnaast hoef je geen doorgewinterde planner te zijn. De planner geeft tekst en uitleg en helpt je goed op weg. Want goed plannen kun je tenslotte leren.

P.s. het aanschaffen van een planner was voor mij één van de punten uit mijn Wholesome lijstje met 10 activiteiten voor de maand januari.

De Essentialiving Planner 2023 is verkrijgbaar voor €34,95. 

 

Gebruik jij graag een agenda of een planner?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat affiliate links, lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Tulpen in huis
Tips om langer van je bosje tulpen te genieten

Noord-Brabant, januari 2023 [dropcap]T[/dropcap]ulpen, mijn liefde voor deze prachtige bloem ontstond al vroeg. Ik groeide namelijk op op een voormalige...

Sluiten