Wat wil je worden als je later groot bent?

Wat wil je worden als je later groot bent?Voortuin van de Biesbosch, juli 2023

Wat wil je worden als je later groot bent? Het is één van de meest kenmerkende zinnen van de (middelbare) schooltijd. Wat vind je leuk? Wat wil je later worden? En bovenal; laten we er een labeltje op plakken, je mag slechts één beroep kiezen.

Een beroepskeuzetest maken, ik werd er nooit veel wijzer van. Ik vond simpelweg teveel leuk en kon nergens écht mijn ei in kwijt.

En nu? Nu merk ik eigenlijk dat toespitsen op slechts één ding helemaal niet van toepassing is. Mijn opleiding in de zorg (MMZ) komt in het leven goed van pas. Echter, werken in de zorg doe ik al lang niet meer. Mijn liefde voor schrijven komt samen op mijn blog. Mijn liefde voor het creëren van mooie plaatjes kan ik kwijt in mijn werk als digitale maker en freelance fotograaf. De kennis die ik met de paplepel ingegoten kreeg in de bouw en landbouw kan ik kwijt in mijn functie als veiligheidsdeskundige in ‘ons’ familiebedrijf in de GWW. Want ja, ik doe naast bloggen en fotograferen dus eigenlijk nog meer.

Mijn dagen zijn afwisselend, verrassend en nooit hetzelfde. Én dat vind ik stiekem toch wel het aller leukst.

Of ik een opleiding belangrijk vind? Ja dat zeker. Of het toegespitst moet worden op slechts één vakgebied, dat weet ik zo net nog niet.

Door een chronische ziekte heb ik noodgedwongen geleerd om buiten de lijntjes te kleuren en iets te vinden wat bij mij past. Wat ik hiervoor nodig had was een gezonde dosis lef en een groep mensen om mij heen die in mij geloofden. Hierdoor ben ik eindelijk gaan doen waarvoor ik geboren ben.

Maar eigenlijk gun ik het iedereen om buiten de lijntjes te kleuren zodat iedereen – of het nu om een uurtje werken per dag gaat of hele dagen, kan doen wat hij/zij het leukste vinden om te doen.

Dus nog een keer mijn vraag;

wat wil jij graag worden als je later groot bent?

 

Wat wil je worden als je later groot bent?Liefs Linda

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
De Tuinen Zonnebrand lotion bruiningsbooster
Natuurlijke zonbescherming met minerale filters van De Tuinen

De voortuin van de Biesbosch, juli 2023 [dropcap]D[/dropcap]e zomer is hier en de vakantie staat voor de deur. Dat betekent...

Sluiten