Wholesome lijstje met 10 activiteiten | Januari

wholesome activiteiten januari lijstNoord-Brabant, januari 2023

Happy new year! Alhoewel de meeste mensen er al wat werkdagen op hebben zitten is de nu kerstvakantie toch echt officieel voorbij. Of je nu aan goede nieuwe voornemens doet of niet, januari voelt toch altijd weer als een frisse start. Op 1 januari gaat bij mij dan ook de kerstboom (toch wel met wat pijn in mijn hart) naar zolder en worden alle kerstversieringen zorgvuldig opgeborgen.

De dagen die erna volgen vullen zich automatisch met klusjes in en om het huis, opruimen en het uitzoeken van spullen. Want die lege plek in de woonkamer wil je toch weer opvullen. Opruimen en rommelen in huis, het werkt therapeutisch voor mij. Net als bakken en het uitproberen van nieuwe recepten. Samen met een aantal dingen heb ik een wholesome lijstje met 10 activiteiten gemaakt die je in de maand januari kunt doen. Om het jaar fris, gemotiveerd en opgeruimd te beginnen.

 

— Wholesome lijstje met 10 activiteiten —

om het jaar fris, gemotiveerd en opgeruimd te beginnen

 

wholesome activiteiten januari lijst

 

1. Vroege voorjaarsschoonmaak
Januari is al snel een saaie maand. De dagen zijn nog donker en kort en breng ik daardoor graag binnen door. Opruimen is zo’n activiteit die mij altijd meer lucht geeft om het nieuwe jaar te beginnen. You hate it or you love it. Therapeutisch is het zeker. Ook je huis kan automatisch meer adem halen met de ruimte die je creëert. Maak stapeltjes met items waar je iemand blij mee kunt maken, een weggooi stapel (recycle wat je kan) en vergeet ook zeker de rommelmarkten en de kringlopen niet. Je kunt al snel iemand heel blij maken met jouw bruikbare ‘afdankertjes’. Zet tegelijkertijd een fijn muziekje op en voor je het weet is die kast, lade of ruimte helemaal spik en span.

2. Koken en bakken
Heb je na de feestdagen de smaak te pakken en wil je meer nieuwe recepten uitproberen? De winter maanden zijn zoveel knusser en gezelliger met iets lekkers in de oven. Het houdt je bezig, het huis ruikt lekker en liefde gaat in veel gevallen toch ook door de maag. Probeer die nieuwe taart eens te maken, dat nieuwe recept of maak eens vaker een smoothie. Want wie zei dat het altijd ongezond moet zijn wat je gaat maken?

3. Maak een lijst met plaatsen die je graag nog eens wilt bezoeken
Ik ben vast niet de enige die het fijn vindt om iets te hebben om naar uit te kijken. Lijstjes maken met plekken die je graag nog eens wilt bezoeken is altijd leuk. Voor je het weet komt er een leuke deal voorbij voor de (zomer) vakantie, die ene city trip of fijne dag trip die al zo lang op je lijstje staat. Januari is een fijne maand om eens rond te kijken en een planning voor het jaar te maken.

4. Lees een boek
Januari is nog een prima maand om te cocoonen. Herken je het dat je tijdens de decembermaand door al je series en films heen gevlogen bent? Het is dan een goed idee om er eens een goed boek bij te pakken. Theetje erbij en plof eens lekker onder een dekentje op de stoel of bank.

5. Pas je ochtendroutine aan
Goede voornemens, naar mijn idee kun je hier op ieder gewenst moment mee komen. Wellicht is alles met de kerstvakantie een beetje versloft of ben je in een sleur geraakt? Dan is het wellicht en goed idee om je ochtend routine aan te passen. Zet je wekker eens wat vroeger om te mediteren, yoga te doen, de hond uit te laten, een warm bad te nemen of om te journallen. Of om wat meer tijd te nemen om goed te ontbijten of je skincare routine te doen. Simpelweg waar jij blij van wordt of wat je nodig hebt. Het helpt je enorm om in een fijne flow te komen voor je dag.

6. Ruim je computer laptop of je telefoon op
Als je in huis al lekker aan het opruimen bent geslagen of misschien zelfs aan een opruim challenge meedoet. Vergeet dan zeker je harde schijf, laptop en je telefoon niet. Zo kun je opgeruimd het nieuwe jaar in. Zelf vind ik het ook veel fijner om deze klusjes in de winter te doen dan met lekker weer.

7. Ga eens wat vaker naar buiten
De dagen kunnen prachtig zijn in januari. Laat je dag het toe? Pak deze momenten dan zeker even om heerlijk naar buiten te gaan en de zon even op je huid te voelen. Fiets een rondje, wandel een rondje door de stad of polder, pak de auto naar het strand of bos en ga eens een groter blokje om met de hond. Heb je een tuin? Snoei vast wat bomen of struiken, ruim wat blad op en kijk eens of er alweer wat onkruid staat. In dit artikel kun je lezen wat je in januari in de tuin kunt doen.

8. De twee minuten regel
Als ik gemotiveerd ben gaan klusjes gedurende dag heel vlot. Maar er zijn ook genoeg dagen dat ik mijzelf ook even een schop onder mijn kont moet geven om de was te doen. Om de flow erin te houden heb ik mijzelf de twee-minuten regel aangeleerd. Kun je iets in twee minuten doen? Doe het dan gelijk. Duurt het langer? Maak er dan een taak van en plan het in. You’ll thank me later. 

9. Koop of gebruik je agenda
Planning is key. Je hebt het vast al vaker gehoord. Er zit dan ook een hoop wijsheid in. Er zijn dagen dat alles opkomt als poepen en er zijn dagen dat ik haast niet meer weet wat ik allemaal nog moet en wil doen. Het opschrijven helpt enorm. Zodra je het inplant zul je merken dat het nog makkelijker gaat. Een opgeruimd huis staat symbool voor een opgeruimd hoofd. Met plannen werkt het ook zo. Zodra het op papier staat zul je merken dat je dingen beter los kunt laten zodat jij je kunt focussen op wat op dat moment echt belangrijk is. Investeren in jezelf zal altijd lonen. Dus koop die mooie agenda of planner en start met het maken van een fijne dag en weekindeling die voor jou werkt.

10. Maak een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent
Heb je er nog moeite mee om weer in de juiste flow te komen? Zowel qua energie als wat je ‘head space’ betreft. Probeer dan eens een lijstje te maken met de dingen waar je dankbaar voor bent. Je kunt dit opschrijven, of het je gedachten laten passeren als je toch besloten hebt om even naar buiten te gaan en een wandeling te maken. Het helpt je enorm om te realiseren hoever je bent gekomen, en wat het leven je heeft gebracht. Grote en kleine dingen. Ze tellen simpelweg allemaal mee.

Wholesome januari activiteiten tips

 

Cheers to a new year! Ik hoop dat het nieuwe jaar jou veel geluk, liefde en wholesome dagen mag brengen.

 

Waar kijk jij naar uit in het nieuwe jaar?

Liefs Linda

 

 

Dit Artikel bevat een Affiliate link. Lees mijn disclaimer.

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
The Body Shop Christmas Gift Guide
The Body Shop Christmas Gift Guide 2022

 Noord-Brabant, december 2022 [dropcap] I [/dropcap]t's the most wonderful time of the year! Het maken van een van mijn meest...

Sluiten