Hier wil je winkelen als je in Gulpen bent | Brocante & antiek

Lab-Lagny Gres pot mosterdDe voortuin van de Biesbosch, juli 2023

B rocante winkels afstruinen opzoek naar de mooiste tweedehands en antieke parels, ik hou ervan. De spullen hebben een uniek karakter en hebben geleefd. Het is misschien juist wel de imperfectie van de producten die ze stuk voor stuk zo mooi maken. Afgelopen weekend bracht ik in Limburg door en naast genieten van de natuur en lekker eten, was er ook wat tijd om op schattenjacht te gaan. Ik laat je graag mijn nieuwste parels zien en zal de fijne winkel adresjes met je delen. Mocht je naar Limburg gaan, dan kun je ze een bezoekje brengen.

 

— Hier wil je winkelen als je in Gulpen bent —

Brocante & antiek

 

Gresfles

 

Brocante, keramiek en antiek

Dagjes eropuit om te flink te winkelen, dat doe ik eigenlijk al lang niet meer. Sinds ik een keer een jaar lang geen nieuwe kleding heb gekocht, is die behoefte flink verdwenen. Fun shoppen maakte plaats voor twee keer per week boodschappen doen. En als ik dan toch ga winkelen, zijn het de kwekers en tuincentra’s die het winnen van de kleding winkels en de warenhuizen. Nieuwe designer goods bekijken vind ik leuk, maar de echte pareltjes vind ik op de vintage en de tweedehands markt.

Zo ook de items voor ons interieur. Waar ik voorheen warm liep van nieuwe kleding, zijn het nu vooral de interieur items die het winnen. Omdat ons huis door de jaren heen langzaam aan al gevuld is met fijne parels, moet een item dan ook echt bijzonder zijn wilt het in mijn mandje verdwijnen.

Het afgelopen weekend bracht ik met Thomas en familie door in Limburg. We sliepen in een fijn huisje in Gulpen, vanuit daar hebben we aardig wat plekken in de omgeving bezocht. Een bezoekje aan een mooie vintage/antiek winkel mocht niet ontbreken. Een weekendje Limburg zal simpelweg zonder niet compleet zijn. Als je van een fijne schattenjacht houdt tenminste.

 

Sober landelijk
Sober landelijk fotografie
Keramiek Dymph De Pannekoeken molen Gulpen

– Keramiek –

Keramiek is één van de producten die rechtstreeks de weg naar mijn hart weten te vinden. Terwijl wij op zaterdag wat op elektrische choppers door Limburg aan het rijden zijn, valt mij oog niet alleen op een prachtig wit pand met een enorm watterrad. Maar ook op een schattig tafeltje voor dit imposante restaurant. Het is een oude watermolen uit 1712 die in 1853 omgebouwd is tot graanmolen, hier vind je een fijn pannenkoeken restaurant. Hier wordt hun eigen speltmeel gemalen, daarnaast winnen ze hier ook de elektriciteit voor het restaurant.

Mijn oog viel vooral op dat ene kleine tafeltje wat leuk gedecoreerd is aan de voorkant van het pand. Hier staan enkele handgemaakte keramieken items uitgestald, net als wat speltmeel en speltbloem. Naast wat leuke schaaltjes (zo ook het blauwe schaaltje op de foto’s) en wat keramieken items gaat mijn aandacht direct uit naar drie prachtige blauw met beige kopjes. We vervolgen al snel onze weg en de kopjes blijven maar in mijn hoofd zitten. Het duurt dan ook niet lang voor ik met een lege tas op de e-chopper terug reed om mijn buit binnen te halen. Gelukkig was niemand mij voor geweest en konden de kopjes mee naar huis.

Mocht je in Gulpen zijn en eens een kijkje willen nemen, de keramieken parels van Keramiek Dymph vind je bij De Pannekoekenmolen in Gulpen.

Keramiek Dymph De Pannekoeken molen Gulpen

Frans Grespotten

Winkelen Gulpen antiek & brocante

– Frans aardewerk –

Sober landelijk, alhoewel ik niet mijn gehele interieur in deze stijl zal willen hebben, kan ik wel uren naar prachtige foto’s van de meest uiteenlopende antieke interieur items kijken. Ze zijn stuk voor stuk een lust voor het oog. De welbekende grespot, gresfles en greskruik staan al even op mijn wishlist. Online zie ik ze weleend oppoppen, (en zijn ze net zo snel weer uitverkocht) in de winkel zag ik ze voor het eerst. En omdat zowel de pot als de fles ook nog eens leuk geprijsd was, hoefde ik eigenlijk niet lang na te denken. Deze parels gaan mee naar huis.

Na wat speurwerk kom ik erachter dat de grespot van LAB-Lagny is. Het is een oude Franse mosterdpot die in de 18e eeuw in de keuken gebruikt werden. Waar de fles van is, dat is mij niet duidelijk. Omdat het wel om Frans aardewerk gaat, vermoed ik dat ook deze de stempel antiek lang en breed verdiend heeft. Stuk voor stuk parels die een mooi plekje in huis verdienen. Goed speurwerk – en een flinke portie geduld – wordt beloond.

Winkel tip: Le Pompilot – Vintage | Brocante | Industrieel in Ingber (tussen Gulpen en Margraten). 

Winkelen Gulpen antiek & brocante

 

Limburg voelt oprecht aan als vakantie. Het glooiende landschap, de grappige accenten waar mensen mee praten en de brocante winkels die duidelijk door Belgische en Franse invloeden totaal andere producten hebben dan in het midden van het land, maken het een waar uitje. Mijn buit is een fijne souvenir van deze fijne mini vakantie in eigen land.

 

Welke winkels sla jij niet over als je een weekendje weg bent?

 

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat een affiliate link. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Wat wil je worden als je later groot bent?
Wat wil je worden als je later groot bent?

Voortuin van de Biesbosch, juli 2023 [dropcap]W[/dropcap]at wil je worden als je later groot bent? Het is één van de...

Sluiten