Slide – [ Philosophy Blog Talk ]

vintage coat kilo sale Slide Philosophy Blog Talk It’s time for a philosophy talk. Nu de lente in de lucht hangt, en wij dit ook echt kunnen voelen, is het tijd om nieuwe doelen te stellen. Noem het een voorjaarsschoonmaak, het begin van de lente is een fijne tijd om alles nog eens onder de loep te nemen. So it’s time to have that talk. That talk where sit down and discuss out blogger existence and our human spirit. Over doelen, normen, waarden en dromen. En waar de online wereld de realiteit vaak uit het oog verliest. So yes, that talk. It’s time to start this topic. 

 

Slide – [ Philosophy Blog Talk ]

 

vintage coat kilo sale Slide Philosophy Blog Talk vintage coat kilo salevintage coat kilo sale

Do you slide on all your nights like this?
Do you try on all your nights like this?
Put some spotlight on the slide
Whatever comes, comes through clear

 

Denk jij er weleens over na wat ervoor zorgt dat jij iedere ochtend weer opstaat? Dat je wakker wordt met een glimlach en gemotiveerd aan de dag kan beginnen? Ik geloof niet in toeval. Eerder in karma. Wie hard werkt en goed doet, gaat dat ooit op een dag terugbetaald krijgen. Ik vind het dan ook belangrijk om doelen te stellen. Deze zorgen er inderdaad voor dat ik in de ochtend vrolijk en gemotiveerd wakker wordt. Nu moet ik wel bekennen dat niet al mijn ochtenden zo zijn. De mate van gemotiveerd zijn hangt voornamelijk vast aan mijn energie. Ik heb naast een planning namelijk ook te maken met een chronisch ziek lichaam dat vaak een eigen leven uitstippelt. En dat kan nog weleens voor teleurstellingen en frustraties zorgen.

Het is namelijk zo verleidelijk om te leven met de gedachten wat je allemaal nog niet hebt. Wat je nog niet hebt bereikt. Ergens is dit een grote motivatie voor mij. Om hard te werken om die doelen en dromen toch te gaan waarmaken en plukken. De dagen dat mijn lichaam de handdoek in de ring gooit zijn de zwaarste. Dan moet ik snel een knop weten te vinden zodat mijn mindset op uitrusten komt te staan. Mijn dromen en doelen zullen dan nog een dag, of iets langer moeten wachten. Wat heel lastig kan zijn in de maatschappij waarin wij leven. Waarin het leven vooral heel gehaast en gestrest kan zijn. Deadlines zijn alles.

Als blogger of online influencer moet je nu eenmaal alles uit je dagen halen. Je moet zichtbaar zijn, goede content neerzetten, je gezicht op de fijnste events laten zien, persdagen afgaan, een interessant sociaal leven hebben en zeker zo’n 6 keer per jaar op vakantie zijn om interessant genoeg te zijn om te volgen.

 

vintage coat kilo salevintage coat kilo salevintage coat kilo salevintage coat kilo sale

All this jewelry ain’t no use when it’s this dark
It’s my favorite part, we see the lights, they got so far
It went too fast, we couldn’t reach it with our arms
Wrist on a wrist, a link of charms, yeah

 

Wat is de definitie van geluk?

Deze druk kan heel nadelig werken. En weegt vaak nog zwaarder dan de druk van ‘er nog niet zijn’. Het is namelijk niet altijd het eindproduct waar het om gaat, maar vaak al de weg ernaartoe. En daar kan ik zo van genieten. Van ergens mee bezig zijn. Zodat mijn creativiteit als popcorn kan poppen en ik vooral kan doen wat mij gelukkig maakt. Maar het lijkt soms helemaal niet genoeg te zijn. Nederland wilt meer. Veel meer. Het lijkt vaak alleen om de interessante samenwerkingen, de overvolle kledingkasten, overvolle luxe beauty stashes en designer bags te gaan. Want wie veel heeft om te laten zien, wordt gezien. En is dat echt waar wij met zijn allen naartoe willen? Is dat wat ons uiteindelijk gelukkig maakt?

Ik zie bloggers samenwerking met fashion webshops die slecht bekend staan. En dan vraag ik mij al snel af waarom iemand hierin mee zal gaan. Is het de meeste dan echt alleen om de ‘gratis’ spullen te doen, en om het uitbreiden van een netwerk? Succes staat namelijk gelijk aan gezien worden. Het zijn tegenwoordig de cijfers die er vaak alleen toe doen. Gelukkig beginnen bij meerdere partijen de ogen open te gaan dat het continu leveren van goede content een vruchtbare basis is. En hoop ik dat mensen meer gaan kijken naar waar alles vandaan komt, dan alleen naar iets wat simpelweg goed staat. Dus laten we alsjeblief terug gaan naar het vertellen van verhalen, het inspireren van mensen,  in plaats van simpelweg te laten zien wat je hebt.

 

vintage coat kilo salevintage coat kilo saleCoat – Vintage Kilo Sale | Dress – Zara | Sneakers – Adidas | Glasses – TOMS.  

 

Slow Fashion

Dit is ook een van de redenen waarom ik zo blij ben dat ik de andere kant van de fashion industrie heb leren kennen. Ik vind het heerlijk om met een outfit en de omgeving te spelen. Zodat ze samen één worden. En fashion met een mooi verhaal, voegt naar mijn idee ook zoveel meer sfeer toe aan een foto. De coat die ik draag op de foto’s heb ik afgelopen zaterdag gekocht bij de Vintage Kilo Sale in Rotterdam. Ik vind het heerlijk om opzoek te gaan naar bijzondere items. Omdat fashion zoveel meer is dan het volgen van de laatste trends. Fashion is het uitstralen van je eigen stijl. Fashion is anders durven zijn. Te durven tekenen buiten de lijntjes. En het eindeloos experimenteren met items.

Ik geloof er dan ook heilig in dat hard werken wordt beloond. En dat kan je op allerlei verschillende manieren interpreteren. Of het nou om lange dagen gevuld met hard werken gaat, of de eeuwige zoektocht naar bijzondere items. Als je ergens liefde en moeite in stopt, zal dit zich vanzelf uitbetalen.

 

Voor welke droom ben jij bereid om hard te werken?

 

Delen:

8 Reacties

 1. 13 maart 2017 / 22:00

  Wauw. Wat een ontzettend mooi artikel is dit geworden. Met prachtige foto’s. Wat staat die jas je trouwens bizar goed zeg. Wauw. Het zwarte patroontje in de jas staat heel mooi bij je donkere mooie lange lokken. <3

  • Linda
   Auteur
   14 maart 2017 / 14:14

   Dat vind ik nou het fijne aan vintage vondsten, zo kan je iets vinden en dragen wat écht bij je past. In plaats van iets dragen wat dan in de mode is, en misschien niet helemaal bij je past. En.. heel erg bedankt voor het prachtige compliment! <3

 2. 13 maart 2017 / 18:59

  Die jas is heel erg mooi! Je hebt trouwens ook erg mooi geschreven!

 3. 13 maart 2017 / 15:36

  Prachtige foto’s en wat heb je toch mooie benen!

 4. 13 maart 2017 / 11:48

  Mooi <3 En helemaal mee eens, ik geloof ook in karma. Ik ben altijd op zoek naar de juiste balans tussen doelen stellen en daar naartoe werken en genieten van het "nu" 🙂

 5. 13 maart 2017 / 07:54

  Mooi geschreven hoor ♡ Ik was gisteren op veggie world en wil nu ook echt graag meer fair fashion aanschaffen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Scandinavische series netflix
Scandinavische Netflix series waar je voor thuis blijft

Mijn energie is de laatste week ver te zoeken, en deze dagen lenen zich perfect om wat fijne Scandinavische pareltjes...

Sluiten