Scandinavische Netflix series waar je voor thuis blijft

Mijn energie is de laatste week ver te zoeken, en deze dagen lenen zich perfect om wat fijne Scandinavische pareltjes op Netflix te bekijken. En dat zijn ze. Deze landen doen waar ze goed in zijn. En dat is mooie, realistische en sfeervolle series neerzetten. Tegelijkertijd word je als kijker meegezogen in prachtige landschappen en uitzichten. Ik laat je alvast een paar Scandinavische Netflix series zien waar je zeker voor thuis blijft.

 

Scandinavische Netflix series waar je voor thuis blijft

 

Bron.

 

Norskov

Er moet schoon schip gemaakt worden in Norskov. Een stad waar hoogopgeleide mensen schaars zijn, moet toekomst gaan bieden voor de jeugd. Het verwachtingspatroon naar de jongeren toe is hoog, en dat terwijl zij nu liever hun dagen slijten met ijshockey en feesten. Het kopen van drugs is net zo makkelijk als het bestellen van een pizza. En daar moet Tom Noack verandering in gaan brengen. Hij is na 20 jaar teruggehaald om schoon schip te gaan maken in Norskov, en de lokale politie te ondersteunen om de drugscriminaliteit te gaan bestrijden. Een haast onmogelijke taak wanneer hij verstrikt komt te zitten in een persoonlijk web van leugens.

Norskov laat een hele andere kant van Denemarken zien. De serie is puur, rauw en bestaat uit hele mooie verhaallijnen. De serie is zo realistisch opgezet dat het haast lijkt of je er met beiden benen in bent gestapt. En dat kijkt fijn weg. De mensen spreken je aan en daarom is het een van de fijnste Scandinavische series die ik tot nu toe heb gezien.

 

acquittedBron.

 

Acquitted – Frikjent

Emigreren heeft iets magisch. Het is bijzonder om een heel nieuw leven op te bouwen aan de andere kant van de wereld. Aksel Borgen woont samen met zijn vrouw en zoon in een prachtig appartement in Kuala Lumpur. Zijn succes als zakenman loopt als een rode draad door Azië heen. Wanneer hij de vraag krijgt of jij het energiebedrijf wat in zijn thuisstad in Noorwegen van een faillissement wilt redden, besluit hij na twintig jaar terug te keren naar zijn geboortestad. Al snel blijkt dat oude wonden nooit geheeld zijn. Als achttienjarige jongen is hij namelijk vrijgesproken van de moord op Karine, zijn vriendin. Maar de dader is echter nooit gepakt. En dat zijn de inwoners van de stad nooit vergeten.

De meeslepende drama serie bestaat uit tien afleveringen, die je het liefst in één ruk uit wilt kijken. Je wordt als kijker namelijk heen en weer geslingerd tussen leugens en onzekerheden. Want de moordenaar van Karine is immers nooit gepakt.

 

Bron.

 

The Team

Wanneer er in een hele korte tijd drie moorden in drie Europese steden worden gepleegd is het al snel duidelijk dat er een verband is. Europol stelt een internationaal team van toprechercheurs samen om de moordenaar op te sporen. Het Team bestaat uit de jonge en ambitieuze Alicia uit België, de pittige Jackie uit Duitsland en de enige man in het gezelschap; Harald uit Denemarken. Al snel komen zij erachter dat deze moorden slechts een topje van de ijsberg zijn, en dat er mensen zijn die er alles aan zullen doen om deze beerput dicht te houden.

Als kijker word je meegezogen in het spannende verhaal wat vol spannende en onverwachte twists en complotten zit. Het leuke is dat de serie zich ook daadwerkelijk in Kopenhagen, Berlijn en Antwerpen afspeelt. En dat iedere stad gebruik maakt van eigen talent.

 

Bron.

 

The Cliff – Hamarinn

Hamarinn is een rotspartij, en vormt een imposant boegbeeld van de stad. De stad is het toerisme wat op de natuurwonderen afkomt meer dan beu. En besluiten dat de rotspartij wat een duister verleden heeft, het beste afgegraven kan gaan worden. Eerder al zijn er mensen plotseling verdwenen en gebeuren er onverklaarbare dingen. Wanneer de afgravingen van de rotspartij beginnen valt al snel het eerste slachtoffer. Helgi (een rechercheur uit Reykjavik) is opgegroeid in deze buurt, en weet dat je door alle verhalen de rotsen maar beter met rust kan laten. Dat er echter ook doden door vallen, daar is hij te nuchter voor, en hij besluit een diepgaand onderzoek te starten.

Deze serie is als het op de verhaallijn aankomt niet mijn favoriet uit het rijtje. Maar de prachtige IJslandse natuur maakt het een kijken naar de serie echt de moeite waard. De serie is net als de voorgangers puur, eerlijk en daar zit dan ook zijn kracht.

 

Wat is jouw favoriete Scandinavische Netflix serie?

 

 

 

 

 

 

Bron uitgelichte afbeelding.

Delen:

6 Reacties

 1. 13 maart 2017 / 16:44

  Ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden! fijne week verder ♥

 2. 11 maart 2017 / 21:30

  Ik hou van Scandinavische schrijvers en ga deze series eens opzoeken.

  • Linda
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:13

   Dan zullen de series ook vast aan gaan slaan, ze zijn stuk voor stuk erg mooi!

 3. 11 maart 2017 / 07:42

  Ik had nog nooit van deze series gehoord… ik kijk dan ook eigenlijk nooit Scandinavische series. Op dit moment kijk ik naar de Spaanse serie Velvet, zo mooi!

  • Linda
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:14

   Bedankt voor de tip, die ga ik ook even onthouden! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Thee plantage Tea Plantation Chiang Rai
Ananas & Theeplantages | Chiang Rai

Het noorden van Thailand is een groene parel. Rijstvelden, theeplantages en velden gevuld met ananassen wisselen elkaar af. Ik kan...

Sluiten