Skincare routine winter | Onzuivere & atopische huid

My beautiful skin. Mijn huid is een reflectie van hoe ik mij voel en hoe ik in mijn vel zit. Als ik moe ben is ze dof en grijs, als ik opbloei, bloeit mijn huid met mij mee. Ook is het een reflectie van alles wat ik mee heb gemaakt. Als ik veel stress of verdriet heb, dan is mijn huid onzuiver en zit het vol met eczeem. Als het lichamelijk minder gaat, zie je dit ook direct aan mijn huid. Het is iets waar ik mij vaak druk om heb gemaakt. Maar tegelijkertijd maakt het mij tot wie ik ben. Ook heb ik door de jaren heen mijn lichaam beter leren kennen. En nu mijn huidverzorging voor een groot deel uit natuurlijke producten bestaat, ik melk en suiker laat staan en probeer een zo goed mogelijk ritme te hebben, straalt mijn huid als nooit te voren. Dit artikel is een reflectie op de lessen die ik de laatste tijd op deed. En voor iedereen die ook na zijn pubertijd kampt met huidproblemen. Hopelijk kan jij iets voor jezelf uit dit artikel halen. Het is namelijk nooit te laat om het roer om te gooien en iets nieuws te proberen.

 

Skincare routine winter

 

skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huidskincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Een lange zoektocht & onzekerheid

Mijn routine is al vaak veranderd. Dit komt mede door mijn eeuwige zoektocht naar fijne producten en doordat ik als blogger regelmatig nieuwe merken en producten mag testen. Maar zeker ook omdat ik nu alleen nog dierproefvrije producten gebruik. Mijn beste keuze ooit. En stiekem had ik wel gewild dat alle artsen en dermatologen die ik heb gesproken mij al eerder natuurlijke producten hadden aangeraden. Plant power laat mijn huid namelijk opbloeien. En daardoor durf ik nu eindelijk écht mijn gezicht te laten zien zonder er onzeker van te worden en mij te schamen.

 

 skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huidskincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

En daar is ze dan, mijn blote billen gezicht. Helemaal flawless is mijn huid nog niet. Maar ze is in de beste conditie die ik in deze tijd van het jaar kan wensen.

 

 skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Reinigen en maskers

Het goed reinigen van je huid is cruciaal, dan wel niet de belangrijkste stap in mijn routine. Het heeft namelijk weinig zin om een crème op een niet gereinigde huid en verstopte poriën aan te brengen. Na het ontdekken van Aqua Marina, een verse gezichtsreiniger van Lush met o.a. zeezout en zeewier, heb ik mijn konjac sponge heel even aan de kant gelegd. Deze reiniger zorgt ervoor dat mijn huid optimaal gereinigd wordt. Ik gebruik hem twee maal daags en laat hem nadat ik hem met ronddraaiende bewegingen heb aangebracht zo’n twee minuten intrekken. Ondertussen poets ik even mijn tanden en kan ik het daarna met water afspoelen. Vooral mijn eczeem plekjes verdwijnen snel als ik deze zachte reiniger gebruik. Wondjes helen veel sneller en onzuivere plekjes verdwijnen eerder.

 

De maskers van Lush zijn de enige maskers waar mijn huid goed op reageert. Deze gebruik ik dan ook heel erg graag en vrij regelmatig. Vooral Catastrophe Cosmetic en Ocean Salt zijn favorieten.

 

 skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Toner water

Na het reinigen van mijn huid is het tijd voor een toner water. In de ochtend spray ik het Tea Tree Water op mijn gezicht. Tea Tree heeft een bacterie dodende werking, prikt niet en wordt aangeraden als je last hebt van acne, puistjes, eczeem en mee-eters. Ik vind het mede daarom een hele fijne basis van mijn verzorging. Ik laat het vervolgens even intrekken voordat ik met de volgende stap begin.

 

In de avond breng ik Breath of Fresh Air aan op mijn gezicht. Deze spray, waar o.a. zout in zit, heeft als eigenschap dat hij de huid kalmeert en verzacht. Hij is heerlijk verfrissend en geeft mij het gevoel dat ik net de zee uit kom lopen. En dat is nou precies wanneer mijn huid eerder altijd op haar best was. Op vakantie, als ik tijd door had gebracht in de zee.

 

 skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huidskincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Dagcrème

Mijn huidige dagcrème is de Hypo Sensitive van Dr. van der Hoog. En is een kalmerende dagcrème. Hij is niet natuurlijk, laat staan vegan zoals de voorgaande producten. Maar sluit wel goed aan op de wensen die mijn huid op dit moment heeft. Ik vind het belangrijk dat een crème mijn vocht huidhouding op pijl houdt, geen parfum bevat en vrij is van siliconen en parabenen. Vooral parfum heeft een slechte uitwerking op mijn huid. Hierdoor is ze snel geïrriteerd, rood en komt eczeem snel om de hoek kijken.

 

skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Make-up

Nu mijn huid bijna flawless is, vind ik het niet meer nodig om overdag en op gewone dagen, een dekkende foundation te dragen. Dat alleen al is zo’n verademing. Ook mijn huid reageert hier heel erg goed op. Ik gebruik een verzorgende en kalmerende BB Cream van The Body Shop en deze heeft een hele natuurlijke uitstraling. Het voelt zo fijn om mijn huid niet meer te hoeven verstoppen.

 

 skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huidskincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Micellair water

Nu ik dierproefvrije producten gebruik ben ik overgestapt op het micellair water van de Hema. Deze It’s my beautiful skin day, hydraterende reiniger doet prima zijn werk. Ondanks dat hij een zoete geur heeft reageert mijn huid er goed op. Ik gebruik hem slechts één maal daags om mijn make-up te verwijderen.

 

skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Night time routine & me time ☾

Avonden zijn zeer geschikt om je huid nog even wat extra liefde te geven. Ik breng na het reinigen van mijn huid graag nog eens een masker aan om mijn huid optimaal te hydrateren en/of te kalmeren. Wanneer je druk bent of veel stress hebt wilt tijd voor jezelf nemen er weleens bij inschieten. Maar wanneer je dit wel doet zal je snel zien dat jouw huid hier profijt van heeft. Zelfs als je weinig tijd hebt kun je al een masker aanbrengen vlak voor je gaat douchen bijvoorbeeld. Zo ben je zelf bezig en krijgt jouw huid tegelijkertijd een boost. Ook drink ik iedere dag minimaal 2 liter water om de conditie van mijn huid en lichaam goed te houden.

 

skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Nachtserum

Full of Grace is een serum in vaste vorm, wederom van Lush, en breng ik in de avond na het reinigen van mijn gezicht en het Toner Water aan. Het serum is rijk aan vitamines en mineralen. Voedt de huid intensief en kalmeert het ook. Wat dat betreft is dit product een match made in heaven en zorgt hij ervoor dat alle tekorten in de avond worden bijgevoegd.

 

Mocht dit alles nog niet voldoende zijn, en komen er toch eczeem plekjes tevoorschijn door stress of verdriet, dan pak ik er een crème van Gladskin of de huisarts bij. Dit om de ergste symptomen de kop in te drukken, en dan pakken de producten van Lush de rest al snel weer op.

 

skincare routine winter 2017 onzuivere en atopische huid

 

Skincare routine winter | Onzuivere & atopische huid

Ik ben enorm blij dat de conditie van mijn huid zo vooruit is gegaan. Zeker omdat ik de hoop op een redelijk schone huid al aardig had opgegeven. Ik ben de min twenties al voorbij en dan hoop je toch een rustigere huid te hebben. Overstappen op de natuurlijke en vegan producten van Lush is echt de tip die ik mensen die kampen met en onzuivere huid meegeven.

 

Heb jij jouw ideale skincare routine al gevonden?

 

 liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

12 Reacties

 1. 12 januari 2017 / 21:25

  Wauw Linda, wat zie je er stralend uit. Niet alleen je huid ziet er mooi uit, maar jij als persoon ziet er echt schitterend uit. Je hebt echt een hele mooie routine. Door jouw artikelen wil ik echt producten van Lush gaan proberen. Als ik weer eens in een stad ben waar ze een lush winkel hebben, dan ga ik echt eens even kijken!

  • Linda
   Auteur
   14 januari 2017 / 19:49

   Dank je wel lieve Sara voor je mooie woorden en lieve complimentjes! You made me smile (:

 2. 12 januari 2017 / 12:17

  Wauw wat gebruik je veel van lush zeg, ik gebruik mijn eigen biologische lijn daar reageert mijn huid het beste op. Sinds ik mijn lijn gebruik met de clarisonic heb ik zo goed als nergens meer last van. Behalve een keer in de maand krijg ik weleens een pukkeltje maar niet meer die vette huid en onderhuidse pukkels!

  • Linda
   Auteur
   12 januari 2017 / 13:30

   Super fijn zeg dat je een routine hebt gevonden die bij je huid past! Ik ben ook erg benieuwd geworden naar de werking van een Clarisonic 🙂

 3. 12 januari 2017 / 10:32

  Leuk om te lezen & wat een prachtige huid heb je!
  Liefs,
  Yara

  • Linda
   Auteur
   12 januari 2017 / 13:33

   Dank je wel voor het mooie compliment! <3

 4. 12 januari 2017 / 08:40

  Heeerlijk artikel, hele fijne merken <3 Ik wil nog graag meer proberen van Lush!

 5. 12 januari 2017 / 07:38

  Wat een fijn artikel! Ik ben echt nog niet zo handig met skincare en sla het vaak zelfs over, dus ik vind het fijn om te lezen wat voor producten iemand anders hiervoor gebruikt. Ik denk dat ik het micelair water van Hema ook ga kopen. Fijn om te horen dat je een routine hebt gevonden waar jij je goed bij voelt en waar je huid ook goed op reageert!

  • Linda
   Auteur
   12 januari 2017 / 13:34

   Het micellair water van de Hema is ook nog eens leuk geprijsd, waardoor hij extra fijn is. En dan is de gok om hem te proberen ook niet zo groot. Ik neem straks zelfs een mini mee op reis om in het vliegtuig mijn huid te kunnen verzorgen. Dan wordt het hopelijk niet zo droog.

 6. 12 januari 2017 / 05:57

  Wat heb jij een goede routine ontwikkeld en het belangrijkste is, dat dit werk voor jou. Mijn huid is wat dat betreft gelukkig vrij ‘makkelijk’. Ik hoop dat veel meiden hier veel tips uit kunnen halen!

  • Linda
   Auteur
   12 januari 2017 / 13:35

   Wat heerlijk dat je gezegend bent met zo’n mooie huid! Dat is bij mij door het ziek worden helaas de verkeerde kant op geslagen. Maar je bent gelukkig nooit te oud om nieuwe dingen te proberen en daarom deel ik graag wat voor mij werkt 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
bohemian fair fashion wishlist
Bohemian Fashion Wishlist ☾

Rose gold en bohemian fashion, mijn hartje gaat er sneller van kloppen. In mijn hoofd is het al volop, én...

Sluiten