Aqua Marina – Face & Body Cleanser | Lush

 

Aqua Marina

 

 Lush Aqua Marina

 

Als meisje van het platteland kom ik eigenlijk niet genoeg in grote steden. Zeker toen het merk Lush zijn opmars maakte in Nederland en écht ontdekt werd door bloggend Nederland, was ik ziek thuis. Sinds ik ben begonnen met bloggen trok het merk mij automatisch, op een hele natuurlijke manier steeds meer aan. Want met Lush is het eindelijk niet langer saai om natuurlijke producten te gebruiken.

 

Sommige mensen vinden het vervelend als ze in een winkel door een medewerker aangesproken worden. Maar op mijn beurt laat ik mij graag adviseren. Ik was opzoek naar producten die zeezout bevatten, omdat ik weet dat dit natuurlijke goedje mijn eczeem uitbraken goed doet. Al vanaf mijn geboorte kamp ik met deze klachten, en is zeezout de meest milde manier om mijn huid te reinigen, de wondjes te ontsmetten en te verzorgen.

 

Lush Aqua Marina

 

Aqua Marina

Aqua Marina is een verse reiniger die in grove lijnen opgebouwd is met drie verschillende soorten zeewier en vooral heel veel zeezout. De naam Aqua Marina is dan ook niet hele ver gezocht. Omdat het een verse reiniger is moet je er wel rekening mee houden dat het product slechts beperkt houdbaar is. En je hem ondanks dat hij zichzelf conserveert, 3 maanden kunt bewaren. Hij komt in een welbekende Lush verpakking en is hierdoor makkelijk op te bergen en mee te nemen.

 

 Lush Aqua Marina

 

Ingrediënten

Deze verse reiniger bevat Glycerine om de huid te verzachten. Kalamijnpoeder om de gevoelige huid te kalmeren. Kaoline is een mineraal met de eigenschap om de huid diep te reinigen en verwijdert onzuiverheden. De toegevoegde zeeweerzoorten zijn nori zeewier, Iers mos en een bestanddeel van het carrageen extract. Allen bevatten zij veel vitaminen, mineralen en zo verzacht de vrijgekomen gel op zijn beurt de huid. De Fair Trade en Biologische Aloë vera-gel kalmeert en verzacht de huid.

 

Het Fijn Zeezout is goed voor je huid om verschillende redenen. Het is rijk aan calcium wat ontstekingsremmend werkt. Rijk aan Kalium, wat zorgt voor wateropname en de zink zorgt ervoor dat wondjes sneller helen. Terwijl de zwavel zorgt voor een betere celopbouw. Het is dan ook niet voor niets geliefd in producten, zeker voor mensen met een gevoelige of eczeem gevoelige huid. Dit wordt gemengd met diepreinigende kleisoorten en vormen samen Aqua Marina.

 

De complete lijst met ingrediënten
Glycerine, Kalamijnpoeder (Calamine), Kaoline (Kaolin), Iers Mos-gel (Chondrus Crispus), Fair Trade en Biologische Aloë vera-gel, Fijn Zeezout (Maris sal), Nori Zeewier (Fucus vesciculosus), Zoete Wilde Sinaasappelolie, Patchouli-olie (Pogostemon cablin), Carrageenextract, Lilial, Hexylcinnamal, Parfum. 
 

 

Lush Aqua MarinaLush Aqua Marina

 

 Hoe gebruik je Aqua Marina?

Aqua Marina is gemakkelijk in gebruik. Je kunt de reiniger zowel in de ochtend gebruiken, gebruiken om make-up te verwijderen, maar ook zeker om in de avond je gezicht te reinigen. Voor het verwijderen van oogmake-up is hij voor mij net niet krachtig genoeg. Ik kies er dan ook graag voor om na het verwijderen van make-up met micellair water of een reinigingsmelk, net wat je gebruikt, aan te brengen.

Je neemt een hoeveelheid zo groot als een erwt, meng dit met een kleine hoeveelheid water en masseer de pasta op je vochtige huid. Zelf laat ik hem dan heel even zitten om de ingrediënten hun werk te laten doen, om het vervolgens met lauw warm water van je gezicht te spoelen. Met deze hoeveelheid moet je dan ook prima 3 maanden met een pot kunnen doen. En als je dan je ogen even dicht doet, en de reiniger ruikt, dan is het net of je even aan de kust bent. Fijn.

 

Lush Aqua Marina

 

Hoe bevalt de verse reiniger?

Al sinds mijn eerste kennismaking ben ik fan van Aqua Marina. Deze verse reiniger is mild voor mijn huid, bevat geen scrub deeltjes en geeft mijn huid een boost. Juist omdat hij zo rijk en tegelijkertijd zo simpel is samen gesteld. Dat vind ik dan ook de kracht van dit product en de kracht van Lush. Het product is puur, makkelijk in gebruik, vegan, niet op dieren getest en hierdoor ook goed voor de planeet. Hij kalmeert mijn huid, zorgt ervoor dat mijn eczeem plekken niet gaan irriteren en zachtjes aan minder worden. Ook de prijs vind ik netjes, waardoor het product toegankelijk is voor iedereen die zijn (probleem) huid wat extra liefde gunt.

 

Lush Aqua Marina is verkrijgbaar in zowel online als in de winkels verkrijgbaar in twee verschillende formaten. €9,95 voor 100 gram en €24,88 voor een pot van 250 gram. 

 

Ben jij bekend met de verse reinigers van Lush?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

8 Reacties

 1. 18 november 2016 / 18:21

  Mooie foto’s maak je altijd <3

  Ik heb deze reiniger nog nooit geprobeerd maar I love Lush! Super dat ze steeds meer producten zonder synthetische conserveringsmiddelen maken.

 2. 12 november 2016 / 20:55

  Deze ken ik helemaal niet maar ik ben ontzettend benieuwd geworden. In eerste instantie zou deze me niet aanspreken maar nu ik er wat meer over lees klinkt het erg fijn!

 3. 11 november 2016 / 08:28

  Klinkt als een fijn product! Ik ben wel benieuwd geworden hiernaar!

 4. 10 november 2016 / 21:02

  Oeh Linda, dit klinkt echt heeeeerlijk!! Ik moet (vol schaamte) bekennen dat ik gewoon 0 producten van Lush heb. Ik zou het toch eens willen gaan proberen hoor.Vooral als ik zo’n fijne review van jou lees.

 5. 10 november 2016 / 15:57

  Klinkt heel fijn en wow wat een mooie foto’s weer! Ik ben heel benieuwd geworden naar deze reiniger, maar vind het wel weer jammer dat deze parfum bevat. Dit ingrediënt vermijd ik zelf het liefst bij producten voor mijn gezicht. Volgens mij ruikt deze reiniger al lekker van zichzelf gezien alle ingrediënten dus ik begrijp de toevoeging hiervan niet en is volgens mij overbodig.

 6. 10 november 2016 / 08:40

  Oeh dit product ken ik nog niet. Je hebt me wel heel nieuwsgierig gemaakt naar deze reiniger. Ik moet sowieso binnenkort weer even naar LUSH dus dan ga ik hier zeker even naar kijken.

 7. 10 november 2016 / 06:54

  I’ve wanted to try this Lush product! It’ll probably be my next purchase from them now. Beautiful pictures by the way.

 8. 10 november 2016 / 06:02

  Je maakt mij nieuwsgierig naar deze reiniger. Zelf heb ik ook een gezichtsreiniger van Lush gehad (review komt binnenkort online), maar daar zaten fijne scrubdeeltjes in en dat wil ik liever niet in een cleanser.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
loonse en drunense duinen
Tomorrow’s beautiful memories

Ik wilde vandaag eigenlijk een review plaatsen. Maar nu, dinsdag avond op bed achter mijn laptop, voel ik de behoefte om...

Sluiten