Rondreis door Thailand – de route

 

Rondreis door Thailand

 

naar thailand reis route

 

Chiang Rai & Chiang Mai

Deze keer is het tijd om kennis te maken met het hoge noorden van Thailand. Nadat wij rechtstreeks op Bangkok vliegen, maken wij hier op de luchthaven één overstap om op Chiang Rai te vliegen. Er is alleen deze reis wel een kleine twist omdat ik dit keer niet samen Thomas reis maar met familie. Wat de reis ook weer erg bijzonder maakt. Het blijft speciaal om met familie te reizen en de wereld te zien. Samen met mijn broer, nicht en haar dochtertje beginnen wij onze reis dus in Chiang Rai waar wij familie op gaan zoeken. Samen zullen we veel van de omgeving, een stukje Myanmar en Chiang Mai gaan bekijken.

 

naar thailand reis route

 

Koh Yao Yai

Na een aantal dagen in het noorden door te hebben gebracht nemen wij afscheid van familie en reizen wij met het vliegtuig vanuit Chiang Mai door naar Krabi. Hier hebben Thomas en ik onze vorige reis ook doorgebracht, in het rustige kustplaatsje Ao Nang. En hier ben ik verliefd geworden op de krijtrotsen die boven het land en de zee uitsteken, en alles wat Ao Nang tot Ao Nang maakt. Wij blijven hier slechts één nachtje om de volgende ochtend al op tijd de bood naar het idyllische, en rustige Koh Yao Yai te pakken. Een prachtig eiland vlakbij de bekende Phi Phi Islandsa waar ik zelfs mijn verjaardag mag gaan vieren. Wij blijven hier opnieuw een paar dagen en gaan hier genieten van het strand, de rust en de natuur.

 

naar thailand reis route

 

Bangkok

Na veel tijd doorgebracht te hebben in de rust en in de natuur hopen wij ‘zen’ genoeg te zijn om de drukte van Bangkok aan te kunnen. Opnieuw pakken wij na een bootreis naar Ao Nang het vliegtuig om de afstand naar Bangkok te overbruggen. De eerste keer dat ik in deze stad was vond ik de drukkende warmte en de drukte op straat vrij overweldigend. Nu verblijven wij hier een paar dagen zodat wij op een rustig tempo de stad en de winkelcentra’s kunnen verkennen. Hier eindigen wij dan ook onze fantastische reis om begin februari weer terug te vliegen naar Amsterdam.

Ik vind het erg bijzonder dat ik opnieuw zo’n prachtige reis langs zulke inspirerende plekken mag gaan maken. Het zal erg stil en wennen zijn zonder Thomas. Het gezelschap waar ik mee reis, daar heb ik gelukkig al vele reizen mee mogen maken. Dat het gezellig wordt, daar twijfel ik niet aan. Ik kijk enorm uit naar de Thaise keuken, de natuur, de heerlijke temperaturen en de prachtige natuur. Hier voel ik mij letterlijk als een vis in het water. Ik ben van plan om Thailand op een mooie en unieke manier vast te kunnen leggen. Daar gaan jullie uiteraard nog veel van zien!

 

Ben jij al weleens in Thailand geweest?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

Delen:

13 Reacties

 1. 14 januari 2017 / 12:51

  Wauw, mooie foto’s! Thailand ziet er prachtig uit, ooit hoop ik er ook naar toe te gaan.
  Liefs,
  Yara

  • Linda
   Auteur
   14 januari 2017 / 19:40

   Dat is het ook echt, hopelijk kun jij deze droom ook snel gaan plukken!

 2. 13 januari 2017 / 21:56

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik wens je alvast heel veel plezier en zie uit naar de mooie plaatjes waar je mee thuis zult komen en die je hopelijk met ons zult delen. Ik ben zelf nog nooit in Thailand geweest, maar het lijkt me er wel heel erg mooi…

  • Linda
   Auteur
   14 januari 2017 / 19:42

   Dank je wel! Het land is in zoveel opzichten mooi. De mensen, de gebruiken en de prachtige natuur. Kan ook niet wachten om straks met alle nieuwe foto’s aan de slag te gaan. Maar eerst genieten hihi 🙂

 3. 13 januari 2017 / 13:49

  We zouden gaan, maar ik denk dat we het nog even door omstandigheden gaan uitstellen.

  • Linda
   Auteur
   14 januari 2017 / 19:42

   Dat is altijd vervelend, hopelijk komt deze droom nog eens uit!

 4. 13 januari 2017 / 11:58

  Wat een prachtige reis! Heel veel plezier!

 5. 13 januari 2017 / 09:20

  Dat klinkt als een geweldige rondreis! Wat bijzonder om daar de winter te mogen doorbrengen 🙂 Alvast heel veel plezier en ik ben erg benieuwd naar je foto’s.

  • Linda
   Auteur
   14 januari 2017 / 19:43

   Als ik heel eerlijk ben ga ik ook liever in de winter op vakantie, om zo wat extra zomers weer mee te kunnen pakken. Maar dan moeten de zomers in Nederland wel uitnodigend zijn om thuis te blijven haha 🙂

 6. 13 januari 2017 / 08:52

  Ahhh nog maar heel even en dan ben je daar gewoon. Over precies 6 maanden ben ik in Thailand, op honeymoon. Wij hebben ervoor gekozen om geen rondreis te maken, dat doen we in de toekomst nog wel een keertje (is onze wens)!

  • Linda
   Auteur
   14 januari 2017 / 19:49

   Woohoo wat een heerlijk vooruitzicht! En ik kan het mij zo goed voorstellen dat jouw huwelijksreis naar deze prachtige bestemming gaat <3 Hopelijk heb je dan alle dagen stralend weer, want dat verdient een Honeymoon wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
skincare routine winter 2017
Skincare routine winter | Onzuivere & atopische huid

My beautiful skin. Mijn huid is een reflectie van hoe ik mij voel en hoe ik in mijn vel zit....

Sluiten