Review | Lush Popcorn lip scrub

popcorn 4Nog een pluspunt, wanneer je het potje voor het eerst open maakt zie je niet waar je moet beginnen, zo vol zit het potje. Op de foto heb ik de scrub alweer een paar weken in gebruik, en betrap ik mijn vriend regelmatig met het potje in zijn handen.

popcorn 6

Maar waarom in hemelsnaam een lip scrub?

Hoewel sommige mensen een lip scrub een overbodig (luxe) product vinden is hij bij mij inmiddels onmisbaar geworden. Ik heb in de herfst en wintermaanden vrij droge lippen met velletjes, en mijn liefde voor matte lipsticks stond mij de laatste tijd ook een beetje in de weg. Matte lipsticks hebben namelijk een uitdrogende werking op de lippen, en hierdoor kunnen de mijne ook wel wat extra aandacht gebruiken.

popcorn 8Deze lip srub is verrijkt met zout en suiker, ruikt naar popcorn en proeft ook echt naar popcorn. Hierdoor zal je hem ook eerder gebruiken, omdat hij nou eenmaal ‘zo lekker is’. Maar pas hier wel mee op, zo haal je huidcellen van je lippen die eigenlijk nog op je huid moeten blijven zitten.

De suiker zorgt in dit product voor de scrubbende werking, masseer de srub dan ook zachtjes met je vingertop over jou lippen. Zo verwijder je dode huidcellen, en kleuren je lippen mooi omdat je tegelijkertijd de bloedsomloop stimuleert. De kokos- en jojobaolie nemende verzorgende werking op zich en zorgen ervoor dat je lippen egaal zijn en stralen. Naast het scrubben worden je lippen dus ook heerlijk vertroeteld!

Alle ingrediënten even op een rijtje

Fijne kristalsuiker (Castor Sugar), Jojobaolie, biologisch (Simmondsia chinensis),Zeezout, fijn, Polenta, Kokosolie, extra virgin (Cocos nucifera), Knettersnoep, Smaakstof (Flavour).

Knettersnoep springt er bij mij met een grote vraagteken uit. Je kent het misschien wel uit snoep van vroeger. Het heeft als kenmerk dat het oplost als het in aanraking komt met water. Verwerkt in bruisballen, dan gaat het knetteren in bad, maar bij de lip scrub merk ik hier niets van, op het oplossen na.

Kokosolie extra virgin wordt gewonnen uit het vruchtvlees van de Indonesische kokosnoot, deze groeien op een prachtig eiland. Leuk om te weten is misschien wel dat een palmboom tussen de 60 á 200 kokosnoten geeft per jaar. Fijn en duurzaam!

popcorn 7popcorn 8popcorn 9De scrub breng je met een vingertop aan, zelf geef ik de voorkeur aan mijn middelvinger of ringvinger. Het is namelijk zo dat je hiermee minder druk zet, en dus ook minder kans heb om gezonde huid te beschadigen. Masseer de scrub zachtjes in, en hierna kan je hem letterlijk opeten. Wat achterblijft is een velletjes-vrije lip (oh wat klinkt dat leuk) en zachte verzorgde lippen. Klaar om een nieuwe dag mijn matte lipsticks te rocken!

popcorn 2

Conclusie

De producten van Lush, kan je daar iets negatiefs over zeggen? Ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die niet de voorkeur voor een potje hebben in combinatie met bacteriën en lange nagels. Ik gebruik het product thuis, dus dat is voor mij geen probleem. De scrub is zuinig, ruikt heerlijk (sluit je ogen en je bent in de bios of het kerst circus), werkt fijn, is niet te grof voor mij en heeft een fijn en handzaam formaat. Terwijl ik pleit voor een suikervrij leven is deze scrub echt een traktatie, een heerlijk product wat een mooie review verdient.

 Het product bevat 25 gram en hier betaal je €9,65 voor.

Ben jij bekend met de lip scrubs van Lush?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

19 Reacties

 1. 7 december 2014 / 00:57

  Ik ben dol op de lipscrubs van lush! Zelf heb ik bubble gum.
  Ben ook erg benieuwd naar popcorn en santa’s versie!
  liefs.

 2. 18 november 2014 / 20:12

  Oeh lekker… zelf ‘scrub’ ik altijd met een tandenborstel, daar worden de lippen ook lekker zacht van. Maar zo’n scrubje klinkt ook niet verkeerd;-)

 3. 17 november 2014 / 21:26

  Lijkt me een fijne scrub, heb er al veel goeds over gehoord.

 4. 17 november 2014 / 20:52

  Deze scrub lijkt mij zo fijn! Mooie foto’s heb je gemaakt!

  • Linda
   Auteur
   18 november 2014 / 22:10

   Dank je wel! 🙂

 5. 17 november 2014 / 20:49

  Leuke review! Een lipscrub is echt een must in het najaar voor mijn droge lippen. Ik heb van Lush weleens de Bubblegum variant gehad en heb nu die van Collistar.

  • Linda
   Auteur
   18 november 2014 / 22:10

   De bubbelgum lijkt mij ook heerlijk in gebruik, hij ruik zo lekker <3

 6. 17 november 2014 / 17:47

  Ah ja, deze heb ik ook al een tijdje in mijn bezit en hij is heeriljk!

 7. 17 november 2014 / 15:03

  Ah deze scrub is zo fijn! Ik gebruik hem ook graag. Moet alleen hoog nodig weer eens een nieuwe aanschaffen!

 8. 17 november 2014 / 14:13

  Dit lijkt me zo`n fijn product. Ik wil ‘m zeker eens proberen. Ideaal in de herfst en winter als mijn lippen allemaal velletjes hebben. Ik ben nu elke keer zelf in de weer met suiker, olie e.d. haha. Een kant en klare fijne scrub is dan veel fijner.

 9. 17 november 2014 / 12:46

  Ik hou niet van de zoute smaak van deze scrub. Ik heb liever zoet, zoals de Bubblegum scrub.

 10. 17 november 2014 / 12:33

  Wauw dit lijkt me echt een heerlijke scrub! Fijne review <3

 11. 17 november 2014 / 11:24

  IZelf ben ik niet bekend met de lip scrub, ik ben aan van de “lucky birds “die nooit geen velletjes heeft , maar het klinkt wel erg prettig in gebruikK

 12. 17 november 2014 / 10:42

  Ik ben er nog niet bekend mee, Lush verrast me steeds meer! Wat ziet het er leuk uit, ik zou het zo gebruiken!
  Zeker in de koudere periodes kunnen mijn lippen een scrubje gebruiken 😉

 13. 17 november 2014 / 10:27

  Heerlijk is ‘ie he? Letterlijk en figuurlijk! Ik heb zelf de bubblegum variant, en wauw, wat worden mijn lippen er lekker zacht van!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lifestyle Sunday | Dr. Haushka and more

Hi there! Afgelopen week heb ik een hele leuke week gehad, ik mocht naar het eerste bloggersevent van Dr. Hauschka...

Sluiten