Lavendel deodorant | Dr. Organic

Dr. Organic Lavendel DeodorantDe voortuin van de Biesbosch, juni 2023

Iedere ochtend routine in de badkamer begint of eindigt voor velen met het aanbrengen van een deodorant. Deodorant voorkomt dat je gedurende dag verrast wordt door onaangename geurtjes. Want laten we eerlijk wezen, transpireren doen we allemaal. Zeker als we tropische temperaturen hebben. Veel mensen grijpen naar de welbekende spuitbussen in de supermarkt. Ik wil je vandaag kennis laten maken met de natuurlijke antitransparant van Dr. Organic.

 

— Lavendel deodorant —

Dr. Organic

 

Dr. Organic Lavendel Deodorant

 

Zweet weetjes

Onze lichaamstemperatuur wordt gereguleerd door middel van te transpireren. Dit doen we dus (bijna) allemaal. Over onze huid kunnen we via de poriën vocht uitscheiden, hierdoor koelt het lichaam af. Het bijzonder is dat dit proces zelf geen nare geurtjes met zich meebrengt. De bekende – en niet zo fijne – transpiratiegeur ontstaat doordat transpiratievocht uit de okselklieren in contact komen met bepaalde bacteriën op de huid. Daarnaast spelen ook factoren zoals stress, hormonen, voeding en hygiëne een rol. Ook de wisselende verzameling aan huidbacteriën op de okselhuid spelen hier een belangrijke rol in. Daardoor hebben mannen bijvoorbeeld – kort gezegd, een andere zweetgeur dan vrouwen.

 

Dr. Organic Lavendel Deodorant

 

Dr. Organic Lavendel deodorant

Het biologische merk Dr. Organic heeft een aantal hele bekende geur-lijnen, en iedere lijn is uitgerust met een natuurlijke deodorant. Met behulp van natuurlijke werkzame stoffen en milde ingrediënten wordt zelfs de meest gevoelige huid fris gehouden. Deze zijn vrij van SLS, Aluminium Chloride, schadelijke chemicaliën, minerale olie (zonder paraffine en petrolium) en genetisch gemodificeerde ingrediënten. In plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt.

De roll-on deo’s van Dr. Organic hebben een vloeibare crèmige structuur die de poriën niet verstopt. Het bevat daarnaast ook geen aluminium. De deo’s zijn allemaal mild voor de huid, biologisch en verrijkt met plantaardige ingrediënten. Wat ze geschikt maakt voor vegans.

De Dr. Organic Lavendel deodorant is mild en effectief. De lavendelgeur brengt je helemaal in zomerse sferen. De crèmige substantie is een combinatie tussen biologische Aloë Vera, Lavendelextracten en Vitamine E. Deze combinatie zorgt voor een langdurige bescherming. Daarnaast vind je ook IJslands mos terug in de ingrediënten lijst. Dit zorgt ervoor dat de huid verfrist en de groei van bacteriën (die de onaangename geur verspreiden) wordt geremd.

Ik ben verrast, sinds ik deze deodorants heb ontdekt gebruik ik eigenlijk niets anders meer. Zelfs na intensief bezig geweest te zijn ruik ik fris. De lavendel geur is heerlijk en blijft ook goed hangen, zonder te overheersen. Het is mild voor de huid en ook gemakkelijk mee te nemen in de tas.

 

Dr. Organic Lavendel deodorant is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €8,99 ( 50 ml.). Holland heeft regelmatig leuke acties waarbij je o.a. een tweede product met 50% aan kunt schaffen.

 

Ben jij al bekend met natuurlijke deo’s?

 

Liefs Linda

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Verschillende soorten zitjes tuin
De mooiste (overdekte) zitjes | Tuin & terras

Biesbosch, juni 2023 [dropcap]V[/dropcap]an een natuurlijke zithoek tot de fijnste overdekte terrassen in de tuin, ik laat je vandaag de...

Sluiten