Review | Essence Hello Autumn & The City 01

1Deze multi colour powder van Essence uit de Hello Autumn lijn. De poeder zit in een doorzichtig doosje en bevat lichte zilveren letters wat het in combinatie met de goud/bruine tinten van het product vrij luxe aanvoelt.

5De naam van de poeder vind ik ook een leuke toevoeging, 01. Autumn & The City, wat vast aangeeft dat het echt een glamorous product is. Het is een ultra fijne poeder en bevat 4 verschillende tinten poeder. Het product belooft een warme en mooie gloed aan je hals en gezicht te geven.

4

Ingrediënten lijst

TALC, MICA, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, ZEA MAYS (CORN) STARCH, SILICA, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, NYLON-12, TIN OXIDE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, DIISOSTEARYL MALATE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, MAY CONTAIN: CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77742 (MANGANESE VIOLET), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

23Hier kan je de prachtige gouden glans die d epoeder bevat goed zien, ik ben heel erg benieuwd hoe dit product uit gaat pakken. Juist omdat het een poeder is die je overal aan mag brengen, en ik niet in een glimmende kerstbal wil veranderen.

786Tijd voor een swatch van de 01 Autumn & The City, ik ben bij de lichtste kleur begonnen en ga bij iedere swatch een tint donkerder. Ondanks dat de poeder een leuke naam heeft zijn de kleuren naamloos, maar uiteraard goed te herkennen. De pigmentatie is goed van deze tinten, dit resultaat behaal ik dan ook na een paar vegen. De glans vind ik prachtig en sjiek.

Aangebracht als highlighter | Mix van alle kleuren

FOTD 1.1Als eerste heb ik de poeder heel enthousiast aangebracht als highlighter, omdat er op de beschrijving staat dat je hem overal aak kan brengen heb ik mijn kwast door de poeder gehaald en aangebracht. Het eindresultaat vond ik gewoon ‘vies’, omdat het een heel stuk donkerder is dan mijn huidskleur. Bruine vegen met een mooie glanslaag. Aangebracht boven mijn blush, op mijn neusbrug, wenkbrauwbot en op mijn kin. De bruine kleur is lastig vast te leggen op de foto, maar ziet er in het echt dus veel bruiner uit op plekken die je niet bruin wilt hebben.

Aangebracht als blush

FOTD 2Hier heb ik vervolgens de poeder als blush aangebracht, om te kijken of de poeder hier mooi tot zijn recht zou komen. Ik kan mij voorstellen dat deze poeder als blush voldoende kleur geeft voor sommige mensen, persoonlijk vind ik dat de poeder mijn huid bleker laat lijken dan het is. Ik mis dus duidelijk wat kleur op mijn wangen. verder vind ik de kleur op zich wel erg mooi en de glans kan ik ook goed waarderen!

Lichte kleuren aangebracht als highlighter

FOTD 3Poging 3 voor een mooi resultaat. Ik ben weer terug gegaan naar de basis, ik draag een pechs blush van Chanel en een bronzer uit het Flushed palette van Urban Decay. Met een kleine kwast heb ik enkel de lichte kleuren aangrbracht op de plaatsen waar je normaal een highlighter aanbrengt; boven de blush, wenkbrauwbot,schuin boven de wenkbrauw (is hier een term voor?) neusbrug en kin. De glans vind ik prachtig!

Full Face Foto

FOTD 4

 

Conclusie

Het uiterlijk van de poeder vind ik mooi, je zal haast niet verwachten dat een budget blush als deze zo mooi kan zijn en ik goed het herfst thema (de mooie blaadjes) kan passen. Well done! Waar ik mij echter niet in kan vinden is dat deze poeder geschikt is voor je hele gezicht, misschien voor mensen met een donkerdere huid of zonnebank fanaten. Maar voor mijn vrij lichte huid is hij duidelijk te gepigmenteerd en te donker. De glans vind ik wel heel erg mooi en de lichte kleuren zijn dus erg mooi als highlighter. En voor wie van een bronzer met glans houd is deze ook zeker een aanrader. Als blush is hij ook zeker geschikt, maar mijn huid word er iets te bleek van.

 

Deze multi colour powder van Essence uit de Hello Autumn lijn kost €3,39 en vind je o.a. in de schappen van het Kruidvat. Maar ik durf niet te zeggen of hij nog in de schappen light, daar ben ik naar vergeten te kijken!

 

Wat vind jij van producten waar een seizoen in is verwerkt?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

11 Reacties

 1. 20 november 2014 / 15:13

  Nee, niks voor het hele gezicht inderdaad. Verder wel een hele mooie verpakking… Ik zou hem alleen daarom al kopen! X

 2. 20 november 2014 / 09:58

  Wat een leuke, vrolijke verpakking!
  Hij oogt ook erg mooi!

  Glans vind ik persoonlijk mooier in de zomer, voor nu zou ik zelf eerder naar een matte neigen. 😉

 3. 18 november 2014 / 21:09

  Wat een plaatje is het toch, ik wil deze al heel lang graag hebben!

 4. 18 november 2014 / 20:26

  Fijne review! Lijkt me wel een fijn product!

 5. 18 november 2014 / 20:15

  Als highlighter vind ik hem heel erg mooi! Het patroontje is ook helemaal super!

 6. 18 november 2014 / 12:43

  Wat een leuk product, leuk ook dat je ‘m op verschillende manieren hebt uitgeprobeerd. Zo als highlighter vind ik ‘m ook het mooist 🙂

 7. 18 november 2014 / 11:57

  Leuk patroontje! Ik heb ook een vrij lichte huid dus ben bang dat die voor mij ook aan de donkere kant is.

 8. 18 november 2014 / 09:21

  Wat leuk, ik heb deze pas aangeschaft en moet eerlijk zeggen….ik vind hem zo leuk om te zien dat ik hem nog niet eens gebruikt heb…
  tja, dat is een of andere gewoonte van mij, ik moet constant kijken naar zulke mooi uitziende producten, ….

  • Linda
   Auteur
   18 november 2014 / 22:09

   Daarom heeft mijn review ook even op zich laten wachten omdat ik het ook zonde vond om hem te gebruiken haha! 🙂

 9. 18 november 2014 / 09:07

  Ik zag deze laatst liggen. De verpakking is zo ontzettend mooi! Voor mij zou hij ook niet geschikt zijn wat kleur betreft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Review | Lush Popcorn lip scrub

Dat de winkel van Lush vaak meer op een snoepwinkel lijkt dan op een bedrijf met handgemaakte cosmetica producten is...

Sluiten