Physalis Citrus Aromatherapy

Physalis Citrus AromatherapyNoord-Brabant, november 2021

De aromatische essentiële oliën van Physalis zijn hier in huis een groot favoriet. De druppels zijn geconcentreerd, biologisch en geven maximaal geur af in de verstuiver. Ze vullen de ruimte in no-time met verfrissende en verkwikkende citrusaroma’s. Afgelopen zomer bracht Physalis een box uit geïnspireerd op Italië. De Citrus Experience Kit met de positieve, opwekkende kracht van essentiële oliën van sinaasappel, citroen, grapefruit en groene mandarijn. Deze 100% pure en natuurlijke citrusaroma’s brengen je direct in een vrolijke stemming, met visioenen van zonneschijn en een relaxte zomerse sfeer. Heel fijn voor de zomer, een cadeautje op grauwe en koude dagen. Dan geven ze jouw humeur direct een frisse boost.

 

— Physalis Citrus Aromatherapy —

Citrus Experience Kit van Physalis Aromatherapy

 

Citrus Experience Kit van Physalis Aromatherapy

 

Essentiële citrusoliën onder de loep

De essentiële citrusoliën van Physalis worden vrijwel allemaal gewonnen uit de schil van de vruchten. Neem bijvoorbeeld eens een citroen. Schil met een dunschiller een stukje van de schil af en houdt het tegen het licht in. Als het goed is zie je ronde partikeltjes, dit is het gedeelte van de vrucht die de essentiële olie bevat. Het proces van het pellen en persen brengt direct een fijne geur sensatie met zich mee, die direct een positieve uitwerking heeft op de geest. Deze Viva Italia set bevat 4 citrusaroma’s die goed zijn voor maandenlang plezier.

Je kunt de essentiële oliën op verschillende manieren gebruiken. Juist de diversiteit maakt ze zo fijn in gebruik.

  • Bij inname verdun je 1 à 2 druppels in je smoothie, een plantaardige olie, kruidenthee of met een lepel honing
  • Voor een massage- of badolie gebruik je tussen de 5 – 10 druppels per 10 ml draagolie
  • Een draagolie kan zijn: argan-, jojoba- of zoete amandelolie
  • Voor het verstuiven raad ik je tussen de 5 – 10 druppels aan (probeer het uit, afhankelijk van smaak en de grootte van de ruimte)

 

Citrus Experience Kit van Physalis Aromatherapy

Physalis essentiële olie Sinaasappel

 

Physalis essentiële olie Sinaasappel

Physalis Sinaasappel is een 100% pure en natuurlijke essentiële olie. Hij is koud geperst uit de schillen van biologische sinaasappels. Deze worden in Italië en Zuid Amerika geteeld.

Het levende en fruitige aroma van sinaasappel (zoals we die ook van de vrucht gewend zijn) bevordert de eetlust, zuivert de lucht en verfrist je huis als je deze in een aroma diffuser gebruikt. Zoals de meeste citrusoliën heeft ook de olie van de sinaasappel een positieve invloed op je humeur en verdrijft het zelfs stress en spanning.

De olie staat bekend om haar rustgevende eigenschappen en kan zelfs de nachtrust bevorderen. En is daarnaast ook botanisch en biochemisch gedefineerd.

Physalis Sinaasappel Olie Bio is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €4,99 (10 ml.). 

 

Physalis essentiële olie Citroen

De olie verrijkt met biologische citroen is 100% puur, natuurlijk en koud geperst. Hierdoor blijft de krachtige werking samen met de geur, optimaal behouden.

Deze olie staat met name bekend vanwege het verkwikkende effect, en is bij inmiddels uitgegroeid tot een grote favoriet. Ieder seizoen, maar met name in de zomer is deze geur fijn om de muggen buiten de deur te houden.

De citroenen schillen die koud geperst worden zijn afkomstig uit Italië en Spanje.

Citroen staat bekend om haar krachtige en zuiverende werking, zowel in- als uitwendig. Het is een heerlijke geur om te verstuiven. Weet jij al dat citroenolie een positieve uitwerking heeft op jouw concentratie? Daarnaast kan deze olie een luchtzuiverende werking hebben.

Als je de essentiële citroenolie inneemt, ondersteunt het de natuurlijke weerstand, bevordert het de spijsvertering en zorgt het voor een inwendige zuivering.

Physalis Citroen Bio is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €6,49 (10 ml.).

Physalis essentiële olie Citroen

essentiële olie Sinaasappel
essentiële olie Sinaasappel
essentiële olie Sinaasappel
essentiële olie Sinaasappel

Physalis essentiële olie Groene Mandarijn

 

Physalis essentiële olie Groene Mandarijn

Groene mandarijn, ik had er eerlijk gezegd niet eerder van gehoord. Deze bijzonder vrucht is afkomstig uit Italië en Brazilië. De vrucht verkwikt de geest en helpt je mentaal in balans te komen. Het is een ware harmoniserende essentiële olie die helpt te ontspannen in stressvolle situaties en tijden. Daarnaast helpt het je in slaap te komen.

Als je deze olie verstuift, en dus gebruikt in een aromatische verstuiver, verfrist en zuivert het de lucht. Bij inname bevordert het de spijsvertering.

De geur is net als die van de gewone mandarijn, typisch en uniek. De groene mandarijn heeft een hele eigen geur. Je haalt de citrus er duidelijk uit, maar tegelijkertijd doet deze geur meer aan een knusse herfst denken. Tegelijkertijd brengt het mij ook terug naar Thailand. Ik weet niet of deze geur voor iedereen is, uniek is hij in ieder geval wel.

Physalis Groene Mandarijn Olie Bio is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €9,29 (10 ml.).

Physalis essentiële olie Pompelmoes/Grapefruit

Pers de biologische schillen van de grapefruit/pompelmoes uit en je krijgt een heerlijke pure, frisse en verkwikkende geur. Deze olie wordt zowel onder de naam pompelmoes als grapefruit verkocht, wat typisch is, het zijn eigenlijk twee verschillende vruchten.

De grapefruit wordt geteeld in Israël, Zuid Afrika en de Verenigde Staten. Het is een krachtige olie die erg geliefd is vanwege de bitterzoete, toch subtiele aroma. Dit maakt het een geur die gemakkelijk het hele jaar rond gebruikt kan worden. Werkt rustgevend en heeft ook een positieve invloed op het humeur. Dat geldt voor zowel inname als bij verstuiving. Als je ervoor kiest de druppels in te nemen, kan dit erg lekker zijn met honing heb ik mij laten vertellen.

Bij verstuiving verdrijft het aroma onaangename geurtjes en verfrist het de leefruimte. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een hond in huis hebt, maar ook zeker na een avondje pizaretten of gourmetten.

Als je de olie gebruikt voor een massage kan een mix met de zoete amandelolie een aanrader zijn. De combinatie zuivert de huid en maakt deze glad. Daarnaast helpt het bij het bestrijden van cellulitus (een sinaasappelhuidje). Dat is weer mooi meegenomen.

Physalis Pompelmoes/Grapefruit Bio is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €8,99 (10 ml.).

Physalis essentiële olie Pompelmoes/Grapefruit

Physalis Essentiële olie Linda's Wholesome Life

 

Als verstuiver gebruik ik al een ruime tijd mijn Geurwolkje, maar er zijn natuurlijk nog veel andere verstuivers verkrijgbaar. Leuk om jezelf cadeau te doen, of een ander.

De flesjes zijn los verkrijgbaar bij Holland & Barrett, de complete kit is o.a. te bestellen bij Vitamins.nl en Pharma Market voor €28,00. 

 

Heb jij al een aroma diffuser in huis?

Liefs Linda

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Laundry Day Linda's Wholesome Life
Laundry Day | Tips om duurzaam te wassen

Noord-Brabant, november 2021 [dropcap]F[/dropcap]riday is Laundry Day! Wie mij op Instagram volgt wordt wekelijks op de hoogte gehouden van mijn...

Sluiten