Ons huis verbouwen | Onthulling van de keuken

Onthulling Axstad IKEA keukenNoord Brabant, december 2020

Vandaag is het eindelijk zover, de grote onthulling van de keuken! Of ’the big kitchen reveal’ want zoals zo vaak klinkt het in het Engels zoveel leuker. Het was een bewogen week. Een week waarin stilstaan geen optie was. Met de oplopende Corona besmettingen hebben we de afgelopen weken al extra gas gegeven. Afgelopen maandag voelden wij al nattigheid en werd één van mijn angsten voor deze verbouwing werkelijkheid; we gaan in lockdown.

Nu zijn zelfs de bouwmarkten dicht. Daarom een vroegtijdige onthulling, (want helemaal klaar zijn we niet) van mijn droomkeuken! Daarnaast deel ik ook mijn ultieme tips voor mensen die ook groen in huis willen hebben, maar absoluut géén groene vingers hebben (of een hele donkere ruimte op willen fleuren), samen met alles wat we in klus week 11 hebben gedaan. En ons klushuis begint ondertussen al verdomd veel op een woonhuis te lijken.

 

 

– ONS HUIS VERBOUWEN –

Van een instapklare woning naar een klushuis.

Klus Week Nr. 11

 

 

Tegels zetten keuken Hollandse handvorm tegels

 

– Tegelzetter –

De week begint met leuk nieuws, geheel onverwacht kan de tegelzetter een week eerder komen. Gelukkig hebben wij net een paar dagen eerder de keuze voor de tegels gemaakt en deze in huis gehaald. Ik hoefde enkel een doosje bij te halen. In overleg met de tegelzetter hebben we namelijk een plan gemaakt voor de keuken, en wat het mooist zal staan.

We besluiten de tegels op de bovenste lijn van de afzuigkap aan te sluiten. Zo is de muur goed beschermd en krijgen we ook geen gekke overgang. Na een paar uurtjes zitten de tegels al netjes in de gehele keuken op de muur. De volgende dag worden de voegen gevuld en de dag daarna is het ook allemaal mooi afgekit. Zo is de keuken goed beschermd en kunnen we los gaan met koken. Heerlijk!

Ondertussen is er ook veel geverfd. Zo heeft al het houtwerk op de beneden verdieping een likje grondverf gehad, is er geplamuurd én is er afgelakt. Op de trap en de deur die nog moet komen (door lever problemen i.v.m. Corona weer een maand opgeschoven) na, maar dat komt tegen die tijd wel. De grootste slag is in ieder geval geslagen.

Tegels zetten keuken Hollandse handvorm tegels

extra breed laminaat vt wonen xl

IKEA variera bestekbak bamboe

– Rennen en vliegen –

Nadat de tegelzetter de laatste kit randjes heeft aangebracht zijn Thomas en ik vooraal aan het opruimen en schoonmaken geslagen. Al het gereedschap en de verfspullen die de afgelopen weken gebruikt zijn, zijn steeds een verdieping lager gebracht. Ondertussen hoopte alles zich beneden op. Met het vooruitzicht dat de hulptroepen de volgende dag al vroeg voor de deur zullen staan, geeft dit ons het laatste zetje om de woonkamer én de keuken helemaal leeg te ruimen.

Na een paar uur zwoegen ligt de vloer er de volgende dag helemaal strak in. De planken zijn helaas wat krom getrokken door het vocht wat na het stucen in huis aanwezig was. Gelukkig hebben ze dit handig op weten te lossen en nu zit de vloer als gegoten. We zijn voor extra brede planken gegaan en dit geeft een mooi ruimtelijk effect in huis.

Maandag horen we verontrustende berichten op de radio en besluiten we snel even naar de IKEA en de Hornbach te gaan om de laatste inkopen te doen. Zonder enkele items zal de verhuizing misschien wel opgeschoven moeten worden. Het is grotendeels gelukt om in huis te halen wat we nodig hebben. Een klusje wat er nu nog ligt is het ophangen van de gordijnen en het inrichten van het huis. Net als de keuken waar deze mooie bamboe bestekbak in komt te liggen.

woonkamer inrichten boomstamtafel dekenkist planten
woonkamer inrichten boomstamtafel dekenkist planten
woonkamer inrichten boomstamtafel dekenkist planten
aardewerk servies Casa

– De eetkamer –

Tada! Een eerste blik vanuit de woonkamer naar het eetgedeelte. Inclusief onze nieuwe boomstamtafel die Thomas en mijn broer zelf van plank tot tafel hebben getransformeerd. Samen met het nodige groen en onze nieuwe eetkamer stoelen. Jeetje wat ben ik blij dat we al zo ver zijn en de tafel eindelijk staat.

Met de vloer ben ik ook onwijs blij. Alle puzzelstukjes lijken in huis nu helemaal op zijn plek te vallen.

Het is een verademing om weer op normale stoelen te kunnen zitten, om aan een normale tafel te kunnen eten én eindelijk mijn aardewerkservies te kunnen gebruiken. De dagen bestaan nu vooral uit dozen verhuizen, dozen uitpakken, alles schoonmaken en een mooi plekje geven in huis. Hier geniet ik ook intens van.

De vermoeidheid komt er ook volop uit deze dagen merk ik. Zeker ook omdat we zo hard gewerkt hebben, door de onzekerheid die deze lockdown met zich meebrengt (ik had nog zoveel willen halen voor in huis) en ook omdat de druk wel van de ketel is. Tot aan de kerst ga ik vooral even rustig keutelen, alles een plekje geven en enorm genieten van dit hele proces.

Op de foto’s zie je ook een glimps van mijn antieke dekenkist die ik eerder dit jaar bij de kringloop scoorde voor een heel zacht prijsje.

woonkamer inrichten boomstamtafel dekenkist planten

kunstplanten kunstpalmen van Maxifleur1. Lyrata Deluxe kunstplant 80 cm op stam – €112,51 |2. Callisia kunsthangplant – €20,95 | 3.Monstera Giant 100 cm kunstplant €119,95 | 4. Kentia kunstpalm XL Deluxe 140 cm €159,95 | 5. Traveller kunstpalm 165 cm – €152,50 | 6. Kunstgras 45 cm licht groen in pot – €14,69. (bron: maxifleur-kunstplanten.n)

 

De ultieme tip voor mensen die geen groene vingers hebben

Zelf word ik heel erg blij van groen in huis. Je ziet het al aan mijn foto’s, er is al snel een groot deel van mijn planten mee verhuisd. Ze maken een huis knus en gezellig. Geven ook meer sfeer aan een ruimte. Maar lang niet iedereen kan een plant in leven houden. Ook niet alle ruimtes zijn geschikt om planten te houden. Denk aan een donker trapgat wat wel wat gezelligheid kan gebruiken, de wc, een badkamer of een slaapkamer die heel donker is.

Stel je bent nu net verliefd op die ene mooie palmboom, dan weet je op voorhand al dat deze heel ongelukkig zal worden op een veel te donkere plaats. Dan kun je beter kiezen voor de mooie kunstpalmen van Maxifleur (alle planten van mijn moodboard komen hier vandaan). Kunstplanten gaan namelijk steeds meer op echte planten lijken, en zijn dus perfect voor mensen die veel op reis zijn, een donkere ruimte willen vullen of toch écht geen groene vingers hebben.

Zelf wil ik ook een aantal mooie kunstplanten kopen. Om de donkere ruimtes zoals de badkamer en het toilet een groene touch te geven. En hoe leuk is de hangplant? Perfect voor een hoog trapgat waar je planten lastig water kunt geven.

P.s. we werden ook verrast met onze eerste kerstboom voor het nieuwe huis. We zijn al helemaal in de kerstsfeer, zo leuk!

 

kerstboom Scandinavisch minimalistisch landelijk

kerstboom Scandinavisch minimalistisch landelijk
kerstboom Scandinavisch minimalistisch landelijk
kerstboom Scandinavisch minimalistisch landelijk
kerstboom Scandinavisch minimalistisch landelijk
kerst Scandinavisch minimalistisch landelijk
Ons huis verbouwen woonkamer kerst

Ons huis verbouwen onthulling van de keuken

Ons huis verbouwen woonkamer
Ons huis verbouwen onthulling van de keuken
Ons huis verbouwen onthulling van de keuken
Ons huis verbouwen onthulling van de keuken

– Onthulling van de keuken –

Yes, daar is hij dan, mijn droom keuken! Een oase van rust, natuurlijke materialen en vooral een kook walhalla. Ik heb mij echt in moeten houden toen ik massaal reacties kreeg van mensen dat ze de blauwe kleur zo mooi vonden. Surprise, het was slechts beschermfolie die op de deurtjes zat. Nieuws wat ik wilde bewaren tot de onthulling van de keuken.

Inspiratie voor de keuken vond ik vooral op Pinterest en Instagram. Mijn voorliefde voor landelijk en een Scandinavisch interieur samengevoegd. Afgemaakt met oer Hollandse handvorm tegels. De plek waar wij goed voor onze droom keuken konden slagen is toch wel het moederbedrijf wat zijn oorsprong in Zweden vindt; IKEA. We hebben andere winkels geprobeerd maar zij konden niet die knusse landelijke touch geven aan de keuken die ik zo graag wilde. En als je dan toch een groot bedrag moet gaan betalen, dan wil ik ook dat alles 100% naar mijn zin is.

Helemaal af is hij nog niet. De handgreepjes ontbreken nog, samen met de plinten. Maar zo ook een houten plank die wij op willen hangen. Ik denk dat de plank halen nog even blijft liggen tot de lockdown voorbij is. Heel erg is het niet. De keuken is geleverd, gemonteerd en helemaal up and running. Wat dat betreft hadden we het echt slechter kunnen treffen. De handgrepen gaan er eerdaags al wel op.

Ons huis verbouwen onthulling van de keuken Axstad IKEA
Ons huis verbouwen onthulling van de keuken
Ons huis verbouwen onthulling van de keuken
Ons huis verbouwen woonkamer boomstamtafel

 

Onthulling van de keuken

Dolgelukkig ben ik met mijn nieuwe keuken (en dat ik de onthulling van de keuken eindelijk met jullie kan delen) en alle luxe apparaten die erin zitten. Zo zijn we voor een losse magnetron gegaan en een oven met stoom functie. Heb ik een coffee corner en kook ik op inductie. Mijn grote wens voor dit huis was in ieder geval om niet meer op gas te koken, en die wens is dubbel en dwars uitgekomen. Over de precieze indeling van de keuken, samen met al mijn tips en tricks zal ik een apart artikel maken zodra de keuken écht helemaal af is.

De komende week gaan we met wat laatste klusjes aan de slag. De badkamer afmaken (we laten echt alleen de tegels zitten) staat hoog op het lijstje, net als het ophangen van onze nieuwe trapleuningen en het verhuizen van nog meer spullen. Van lieverlee hopen we ook wat lampen op te gaan hangen en dan na de feestdagen de laatste grote meubelen te verhuizen. Het einde van deze verbouw serie is dus aardig in zicht, terwijl het inrichten pas net gaat beginnen.

 

Wat vind je mooier,
een witte of een gekleurde keuken?

 

Liefs Linda

 

 

Het artikel: ‘Ons huis verbouwen, onthulling van de keuken’ bevat een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Inspiratie woonkamer moodboard
Inspiratie voor de woonkamer

Noord Brabant, december 2020 [dropcap]H[/dropcap]Het is alweer enige tijd geleden dat ik een update deelde van de woonkamer. Lang is...

Sluiten