Ons huis verbouwen | De keuken is gestuct

Ons huis verbouwen De keuken is gestuctNoord Brabant, november 2020

Afgelopen week wordt weer gekenmerkt door grote veranderingen in ons klus paleisje. Zo zijn bijna alle muren voorzien van een sauslaag, zijn we van de eerste verdieping naar beneden afgezakt met lakwerk, de trap krijgt een metamorfose én de stukadoor is voor de laatste keer geweest. De keuken is gestuct, hierdoor is de basis van de keuken nu zo goed als afgerond. En kunnen wij ein-de-lijk afrekenen met de laatste resten structuurverf, samen met de laatste crème kleurige deuren en deurposten. Halleluja! Ik heb echt zo lang naar deze dag uitgekeken. Het huis wordt nu écht ‘ons’. Ik neem je mee in een nieuwe klus week, de achtste alweer, waarin we toewerken naar de komst van de keuken!

 

 

– Ons huis verbouwen –

Van een instapklare woning naar een klushuis.

Klus Week Nr. 8

 

 

Ons huis verbouwen De beneden verdieping is gestuct

Ons huis verbouwen De beneden verdieping is gestuct
Ons huis verbouwen De beneden verdieping is gestuct
Ons huis verbouwen De keuken is gestuct
Ons huis verbouwen De keuken is gestuct

– De keuken is gestuct –

we gaan eindelijk opbouwen

Na weken gevuld met bikken, slopen, sleuven vrezen, het aanleggen van electriciteit en het omleggen van alle leidingen is het leuke opbouw werk eindelijk begonnen. Wat betekent dat we officieel stof vrij kunnen gaan werken. Ondanks dat we nu alleen overdag in het huis wonen, kan ik je vertellen dat het een opluchting is dat het stof werk gedaan is. De dagen zijn namelijk veelal gevuld met schoonmaken en opruimen.

De achtste klus week kan niet leuker beginnen. Het derde én laatste werkdagje voor de stukadoor staat gepland en dat betekende maar één ding; de keuken wordt gestuct! Naast de keuken wordt ook de hal flink onder handen genomen. Net als het trapgat. De laatste gaten, oneffenheden én meters structuurverf zijn binnen enkele uren helemaal verdwenen. Het is zo’n leuke en dankbare klus.

We hebben nog geen seconde spijt gehad dat we ook beneden de verbouwing zo uitgebreid aan hebben gepakt. Het is een compleet ander huis geworden waar we ons iedere dag meer thuis gaan voelen. Wat nu nog rest voor de keuken is het egaliseren van de vloer, dit klusje staat later deze week gepland.

Ons huis verbouwen traprenovatie

Ons huis verbouwen De keuken is gestuct
Ons huis verbouwen De beneden verdieping is gestuct
Ons huis verbouwen De beneden verdieping is gestuct
Ons huis verbouwen De keuken is gestuct

 

– Traprenovatie –

de eerste trap krijgt een metamorfose

De zoldertrap kan nu dan wel al klaar zijn, de trap beneden heeft qua werkzaamheden toch wel een poosje stil gelegen. Ondertussen is er toch steeds aan gekrabt en geschuurd. Maar de echte grote klussen hebben even op zich laten wachten. We hebben voornamelijk gewacht tot de bovenverdieping bijna klaar is, en ze beneden klaar zijn met alle stoffige klusjes. Toen dit klaar was, was dit automatisch het startsein voor de stukadoor én de trap.

De stukadoor mocht als eerste aan de slag en sloeg tegelijkertijd de grootste slag. Het hout wat ter ondersteuning van de oude trapleuningen op de trap zat loopt niet gelijk met de nieuwe trapleuningen, en mocht dus ook verdwijnen. Net als de crème kleurige structuurverf. Het hele trapgat is nu strak en glad. Hierdoor krijgt het hele huis gelijk weer een metamorfose. Zo leuk!

Hierna kon het lakken van de trap gaan beginnen. Althans, de eerste laag met grondverf om de trap niet alleen een heel ander uiterlijk te geven. Vooral ook om het hout te beschermen. Deze foto’s komen straks voorbij. Je zult zien wat een groot verschil een klein likje verf maakt!

traprenovatie blog
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
traprenovatie blog
traprenovatie blog

blazen in behang verhelpen

Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life

– De slaapkamers –

Zoals je in eerdere klus updates al hebt kunnen lezen, zijn wij op de slaapkamers voor glasweefselbehang gegaan. Dit is overschilderbaar behang en het leuke hiervan is dat je het ten alle tijden weer een ander kleurtje kan geven. We hebben nu voor Stralend Wit van Flexa gekozen. Het nadeel van de muren van dit huis is dat ze de behanglijm wel op lijken te eten. Hierdoor kwamen er op sommige kamers echt flinke blazen in het behang na de eerste laag sauzen. De stukadoor vertelde eerder ook al dat hij beneden extra lijm moest gebruiken door de zuigkracht van de muren.

Dit verklaarde de blazen boven, maar zorgden er wel voor dat we onverwacht wat extra werk hadden. Doordat de lijm weer even nat wordt door het sauzen, kan de lijmlaag dus loslaten. Na wat speurwerk op internet en nadenken hoe ik dit het beste op kan lossen viel het kwartje. Wat nou als ik een spuitje neemeem en de lijm met een naald in de blaas prik, en het vervolgens weer glas probeer te strijken?

Zo gezegd, zo gedaan. Nadat wat lijm verdund was en ik de behangroller in de aanslag had probeerde ik het idee op twee plekken uit. Toen de volgende dag bleek dat dit het probleem inderdaad oplostte wachtte ik tot een zonnige dag en ben ik alle blazen nagelopen. Zo’n 98% is nu opgelost en verdwenen. Wat een opluchting. Nu hebben de kamers de strakke uitstraling waar we in eerste instantie voor waren gegaan. Met een kleine omweg zijn we hier nu ook op een eindbestemming aangekomen.

Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life

 

– Deurbeslag –

Het hele huis was een aanfluiting als het op deurbeslag aan komt. De een was nog ouder (en meer beschadigd) dan de ander, de ene werkte niet en werd opgelost met een extra handgreep samen met een magneet, de ander paste totaal niet bij het huis. Op een avond besluiten we door te rijden naar de Hornbach om hier het deurbeslag eens te gaan bekijken. We moesten hier namelijk toch heen om een nieuwe deur voor de hal te bestellen.

Door het weghalen van de muur is een half kozijn komen te vervallen. Een kozijn waar de vorige bewoners geen deur in hadden, maar wel een kinderrekje. Thomas en ik wilde er toch graag een nieuwe deur in en zijn voor een landelijke deur met glas gegaan. Het deurbeslag bij de Hornbach vonden wij zo onwijs mooi dat we een proef setje neemamen om te kijken of ook deze puzzelstukje sin huis op hun plek vallen.

Het was Bingo. Beiden vielen we als een blok voor deze zwarte, toch landelijke deurkrukken. Het wordt een combinatie van deze zwarte deurkruk op rozet met deze blinde zwarte deurkrukken. Deze combinatie geeft het huis die warme en landelijke uitstraling waar het op wachtte.

Deurbeslag blog voorbeelden landelijk

Tuin plannen Linda's Wholesome Life

 

Tuinontwerp

Tijdens de achtste klusweek nam ik ook even de tijd om aan wat campagnes te werken. Ook deed ik voorbereidend werk voor een nieuw artikel, waarin ik mijn plannen voor onze tuin met jullie ga delen. Dit artikel kun je volgende week op Linda’s Wholesome Life verwachten.

 

Ons huis verbouwen vloer egaliseren

 

Egaliseren van de keukenvloer

Ik benoemde het al even, het klusje wat nog moest gebeuren in de keuken is het egaliseren van de vloer. Hiervoor hebben we enkele zakken van 25kg egaline gebruikt en dat pakte verrassend goed uit. Wat eerst moest gebeuren was het vullen van de grootste gaten. Egaline is namlijk best een kostbaar goedje en daar wil je niet onnodig teveel van aanbrengen. Daar tegenover staat dat het erg fijn werkt. Egaline is vloeibaar en zoekt zelf zijn weg. Hierdoor is de vloer altijd glad én waterpas. Thomas heeft met zandcement de grootste gaten gedicht. De dag erna kon het aanmaken van de egaline beginnen. Het fijne hiervan is dat je na 3 uur alweer over de vloer heen kunt lopen. Na een nachtje rusten kon ik niet wachten om de volgende dag het eindresultaat te bewonderen.

 

Ons huis verbouwen De keuken is gestuct

Ons huis verbouwen De keuken is gestuct
Ons huis verbouwen De keuken is gestuct
Ons huis verbouwen De keuken is gestuct

 

De keuken is gestuct | Hoe nu verder?

Wow, wat heeft de keuken alweer een andere uitstraling nu de muur gestuct is en de vloer egaal is. Nu zie ik het wel gebeuren hoor, het opbouwen van de keuken. Deze komt namelijk over een paar dagen al! Klusjes die nog wel liggen zijn het sauzen van de muren en het aanbrengen van een vensterbankje. De grootste klussen liggen nu officieel achter ons. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat wij in 8 weken al zoveel gedaan zouden hebben in huis. Er wordt door veel lieve familie leden non-stop geklust. Door de weeks én tijdens de weekenden.

Ik kijk enorm uit naar de komst van de keuken. Het is een echte groten mensen mijlpaal waarvan ik niet had verwacht dat ik dit nu al mee zal maken. Een keuken die 1000% naar mijn wens is en helemaal op onze lengte gemaakt. Wat nog meer op het to-do lijstje voor as week staat is het leggen van de vloer boven, het aflakken van de deuren beneden, er wordt een nieuw kozijn gemaakt in de hal (voor de nieuwe deur) én de vensterbanken worden gezet. Want afgelopen week zijn ook de hal én de woonkamer al gewit. Jippie. Het einde is bijna in zicht!

 

Wat vind jij leuk om te doen in huis?

 

Liefs Linda

 

 

Det artikel: ‘Ons huis verbouwen – de keuken is gestuct’ bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Ons huis verbouwen Linda's Wholesome Life
Ons huis verbouwen | Basis voor mijn droomkeuken

Noord Brabant, november 2020 [dropcap]H[/dropcap]et was weer een drukke week in ons nieuwe kluspaleisje. Met alles wat we doen wordt...

Sluiten